Posted in Evangeliblis

Azmin atau Iskandar?

http://www.sinarharian.com.my/mobile/semasa/mb-baharu-hormati-pilihan-sultan-1.318673

Hormati pilihan sultan

Ikutlah jalan yang benar

.
Hadi enggan heret ahli PAS ke neraka jahanam

Ulama: PAS kena terima jawatan MB Selangor

JakimAllah

Manhaj Islami dalam perpaduan ummah

(31 Januari 2014 / 29 Rabiulawal 1435H)

 

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,

Perpecahan sememangnya merugikan tetapi persoalannya mengapa umat Islam masih terjebak dalam perselisihan dan perpecahan walaupun dilarang agama. Jawapan persoalan ini bukan semata-mata terletak pada lemahnya penghayatan agama, tetapi didorong oleh

hasutan musuh-musuh tradisi Islam seperti kaum Yahudi dan Nasrani yang tidak pernah padam,

sebagaimana yang telah diperingatkan oleh Allah SWT melalui firman-Nya:

Quran5

Maksudnya:

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali

akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad)

sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu).

.
Dalam kitab tafsir menjelaskan bahawa golongan Yahudi dan Nasrani akan terus berusaha sedaya upaya untuk MEMPERDAYA orang Islam supaya mengikut kehendak mereka.

Justeru, mereka akan menggunakan pelbagai cara dan jalan untuk merosakkan akidah dan akhlak umat Islam.

Tapi malangnya, peringatan Allah itu tidak dihiraukan oleh kebanyakan orang Islam. Maka tidak menghairankan bilamana terdapat di kalangan orang Islam itu yang terpedaya dengan musuh Islam.

Akibatnya, Islam sesama Islam bercakaran dan berpecah-belah, sedangkan musuh-musuh kita ketawa meraih kejayaan memperdaya orang Islam yang alpa terhadap amaran dan peringatan Allah SWT.

Bayangkanlah, apakah kita sanggup bersubahat dengan musuh yang sudah jelas mahu meruntuhkan negara dan memecahkan tembok yang selama ini melindungi agama islam dan umatnya? – JAKIM

Sumber: http://www.islam.gov.my/khutbah-online

DaulatTuanku
Perhimpunan menyokong Sultan Selangor

(224 patah perkataan)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

6 thoughts on “Azmin atau Iskandar?

 1. Kedua-dua calon bakal MB Selangor dirasakan tidak sesuai. Calon pertama dari PKR tidak sesuai kerana berkemungkinan beliau juga akan menjadi “Remote Control MB”. Tetapi jika beliau membantah atau tidak mengikut kehendak pengawalnya, keadaan sebelum ini akan berlaku sekali lagi iaitu beliau akan dipecat oleh partinya.

  Calon kedua juga tidak sesuai kerana tidak jelas calon ini ialah dari PAS atau segmen PAS yang menyokong PKR. Calon berisiko seperti ini juga tidak sesuai kerana berkemungkinan akan membuat pusingan U beberapa kali.

  Adalah lebih baik jika MB Khalid dikekalkan atas dasar beliau mempunyai hubungan baik dengan Istana dan beliau mendapat sokongan rakyat jelata walaupun beliau tidak mendapat sokongan majoriti dari DUN Selangor.

  Atau langkah terakhir ialah bubar DUN Selangor.

  1. Khalid as an independent MB would be a better choice at the moment until next sidang DUN.

   If the process of ‘non confident’ taking place, let see if he got the majority.

 2. Bukan untuk Azmin Ali dan Iskandar

  Kerana Azmin ali punya musuh dalaman dalam partinya sendiri, kerjanya hanya membodek [Anwar] dan bakal melaksanakan kerja MB Remote !!

  Iskandar..suka sakat parasit yg mesra hussam, syaari sungip, mujahid, hanifa, khalid samad dan mereka yg sewaktu dengannya..

  Dr Yunus Hairi ..mungkin boleh

  atau paling baik ..BUBAR DEWAN

  Menjunjung Kasih Tuanku !!

 3. http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pilihan-raya-negeri-selepas-kemelut-mb-mungkin-bunuh-pakatan-kata-penganali

  “Pakatan Rakyat (PR) bukan sahaja berhadapan risiko kehilangan Selangor sekiranya pilihan raya negeri diadakan, malah mungkin mengalami perpecahan sekiranya PAS menerima kerusi menteri besar (MB) Selangor, kata penganalisis. ”

  OK. Kalau takut Pakatan pecah, DAP calonkan antara awek-awek cun Melayu di Selangor. Kemungkinan Dyana atau Yummi Mami boleh jadi Menteri Besar DAP yang pertama di dunia.

Comments are closed.