Posted in Evangeliblis

“Wah! itu macam in total PAS sudah ada 6 orang ‘pengkhianat’ worr!”

Tajuk posting di atas adalah diilhamkan oleh seorang pembaca blog ini Alwie Abdullah @ 2014/09/24 at 10:23 am

“Wah! itu macam in total PAS sudah ada 6 orang ‘pengkhianat’ worr!” 

Guan Eng Alwie Abdullah

PAS ada 15 orang Adun semuanya di Selangor.

Seramai 6 orang daripada mereka telah digelar … “pengkhianat”/”anjing” … dan … “barua”/”munafik” … masing-masing oleh ketua parti DAP/Dapsters dan presiden PAS/perwakilan muktamar.

Selepas PAS dicemuh sepuas-puasnya dan Tan Sri Khalid dilantak dengan lambakan fitnah oleh puak Yahudi Yeoh, last-last parti evangelista itu buat pusing balik dan tarik sokongan mereka terhadap Wan Azizah.

u turn

Cuba tengok apa yang Mursyidul Am DAP kata sekarang.

Parti induk dan DAP Selangor menjangka Azmin Ali berpotensi “membuktikan dirinya sebagai Menteri Besar Selangor yang bagus sekali” dalam sejarah negeri tersebut.

Kenyataan akhbar boleh dibaca di sini.

KitSiangAzmin

Manakala Lim Guan Eng memberitahu wartawan bahawa majlis tertinggi parti sudah memberi arahan kepada 15 orang Adun DAP di Selangor untuk menyokong penuh Azmin, sejajar dengan “pendirian tegas dan berprinsip DAP” mendokong demokrasi.

Khalifah Umar ‘Lim’ Abdul Aziz berkata lagi:

“DAP hopes that the resolution of the Selangor political crisis and appointment of Azmin as the new mentri besar can fulfill the promise of a better Selangor that can provide justice, freedom and economic prosperity for all.”

.
DAP menggambarkan diri mereka baik belaka. Yang paling jahat adalah PAS yang dicemuh habis-habisan oleh Yahudi Yeoh dengan pelbagai tohmahan.

Massive trust deficit for PAS Malaysiakini

ATAS: “PKR and DAP should cease all coo[eration with PAS”

PAS sebaliknya digambarkan sebagai sebuah parti pengkhianat yang tidak boleh dipercayai, ruj. ‘Massive “trust deficit” for PAS in Selangor‘ (Malaysiakini, 24 Spet 2014).

Maklumlah, enam orang (4 exco, 2 langgar bai’ah) daripada 15 Adun PAS Selangor sudahpun digelar “pengkhianat” oleh para pemimpin teratas Pakatan.

.
Merujuk kepada Saari Sungib, Adun Hulu Kelang dan Hasnul Baharuddin, Adun Morib

(277 patah perkataan)

Tinjauan pendapat: Patutkah PAS pecat Adun S’gor yang langgar bai’ah?

Author:

I have no Faceook or Twitter.

12 thoughts on ““Wah! itu macam in total PAS sudah ada 6 orang ‘pengkhianat’ worr!”

  1. Helen what suprised you talking about? Driving in Selangor beside potholes there many U TURNs , what to be suprised about then.

  2. Untuk mengambarkan lidah bercabang ‘percakapan yang tidak bolih diperchayaai ini’, perpatah Melayu ada mengatakan ‘kalau jumpa keling dengan ular, bunoh keling dahulu’.

    Mungkin perpatah ini sudah tidak releven lagi dan perlu pengubahsuaian semasa.

  3. It is now PAS bashing season. Lets see for how long PAS can handle the on going bashing and humiliation from both PKR and DAP.

  4. atas insiden mb selangor ini, sokongan kaum cina terhadap DAP semakin kuat kerana mereka dilihat vocal dan mengetuai PR manakala sokongan kaum melayu terhadap PAS semakin berkurangan kerana dilihat seperti lembu dicucuk hidung dan tidak dapat menjadi pengganti kepada UMNO yang tidak boleh diharap.

    Akhirnya, seperti biasa, dalam apa-apa insisden pun, kita dapat lihat siapa yang untung siapa yang rugi. haha.

    sekian.

  5. Megikuti last blog what you said parti cina dap dah kena main dengan parti all malays and now saham parti melayu dah merosot dan parti cina buying up melayu share, in politik blog dah timbul rebutan pembaca walhal your coverage touch on salahlaku politikus, tak salah jika nak kata who’s on the winning part, politik macam air bah sekali air naik sekali pantai berubah, jika you nak hentam dap jangan lihat depa ni cina belaka yang melayu tak betul you kena juga kata apa saja yang tak betul, jangan dok laga-laga

  6. MB baru tak boleh banyak bicara dan menuduh orang lain sangat satni fail2 yg TSKI serahkan kpd pihak yang berkenaan terselak nanti.

    Isteri MB dan anak2 kena tutup2 sikit muka jgn dedah kat rakyat sangat satni cerita2 lama timbul tak molek.

    Nak keluar apa2 dari mulut hati2 ya.. Nak bagi nasihat kat rakyat pasai rahsuah, moral pun jaga2 sikit tau. Satni keluaq cerita lama hal isteri, anak, mak, adik2, kereta, rumah dan syer2 kamu pon tak molek.

    Anwar, LKS, LGE dan Hadi dok tengah buat apa tu? Dok tengah kira pakai excel, calculator atau sempoa?

    1. Well the people of Pulau Tikus voted for Ms Yap. Well they deserve it.

      Good! Another nice place to have high tea.

  7. Helen,

    DAP khususnya LGE pandai aje tuding jari tuduh orang lain pengkhianat… bukan ke DAP sendiri pun pengkhianat jugak?

    Bukan ke sebelum ini sebolehnya DAP tidak mahu Azmin Ali menjadi MB sebaliknya mati-mati mahu Wan Azizah kan?

    Tetapi apabila sudah diperkenan Sultan, mereka memuji pula hinggakan si Mama Dapster dengan lajunya ucap tahniah walhal sebelum itu ‘sambil makan porky goreng’ dia senyap aje… seolah-olah dia pun macam UMNO Selangor yang senyap-sunyi?

    Memang betullah sesuai sangat macam kisah dalam filem P-Ramlee….

    ‘Yang engkau tu penyamun boleh kena tipu dengan penyamun… apasal?’

    Hehehehehe….. mereka sama-sama BODOH!

    1. That is what you get when you eat all the free food at BNs, then curse them at the back, and vote DAP.
      http://khairulryezal.blogspot.com/2014/09/kerajaan-dap-pulau-pinang-halau.html

      Good you get a new hotel. Let us go and high tea there.

      ” Satu lagi Kampung Warisan di Pulau Pinang akan lenyap di telan kerakusan pembangunan Kerajaan DAP. Kali ini di Kampung Siam, Pulau Tikus. Kampung Warisan ini telah wujud sejak kurun ke 19. Kampung Warisan ini merupakan penempatan masyarakat Siam dan Burma sejak zaman British lagi. Kerajaan DAP Pulau Pinang dengan kerjasama pemaju telah menghambat orang-orang Siam keluar dari Kampung Warisan mereka.

      Isu ini timbul sejak April tahun ini. Penduduk-penduduk telah meminta tolong daripada ADUN DAP Pulau Tikus, YB Yap Soo Huey namun beliau cuba untuk mengelak dari membawa isu berkenaan kepada Kerajaan Negeri.”

      Well Ms Yap went bald for clean elections you know – together with our FLoP – Madam Ugly Betty Bald. Do you think Ms Yap would dare to cross His LordTokongShip.

      1. This is what they are getting and they thoroughly deserve it.

        They want change and they are getting it right now. But you cannot expect these people to reflect on what they have done. You see, these people are not capable of self reflection.

        They just don’t have it. They are a people famed for their inability to fathom anything. The only language they comprehend is money. Money. Flash them money and they will follow your whims and fancies.

        They have voted for the property developers’ party for 2 consecutive elections because they were promised change in the form of more money, more wealth and more racial hegemony. So far, the only promise delivered is racial hegemony in the form of lording over the Malays, Indians and other minorities.

        This facade will continue unabated because we have a people who simply cannot fathom or comprehend anything other than money.

Comments are closed.