Posted in CLUELESS

Tun janji akan bagi ucapan berapi meletup

Perkasa dijadual untuk mengadakan perhimpunan pada Nov 23 ini bersama 1,000 NGO-NGO Melayu-Islam, kata Ibrahim Ali.

Jemputan kehormat di acara tersebut ialah Tun Mahathir.

Ibrahim Ali memberitahu wartawan semalam bahawa Dr M sudahpun mula merangka deraf ucapannya.

“Tun told me it will be a speech to be remembered…”, sambung presiden Perkasa itu.

Baca seterusnya di Malay Mail,Don’t ignore Malays or you will be replaced, Perkasa warns Najib‘.

mahathir

Author:

I have no Faceook or Twitter.

13 thoughts on “Tun janji akan bagi ucapan berapi meletup

  1. Up to this point Nana Ibrahim is quite vocal, if I said the internal security still in force la tak tau la apa nasib dia tetapi beliau pernah berkata beliau telah dewasa semasa Tun berkuasa dulu dan hingga kini masih berbisa

  2. Biasalaa tuu.. harapkan ucapan jer berapi meletup. Bertegang urat isu pendatang. Hakikatnya apa?

    Hakikatnya melayu hanya miliki 20% tanah dalam negara ni. Musibah ni berlaku di bawah batang hidung umno. Bangsa pendatang miliki 80% tanah.

    Ekonomi di tangan mereka, tanah dikuasai mereka, kuasa politik di tangan melayu pula dalam keadaan telur di hujung tanduk.

    Yaaa.. teruskan ucapan berapi umno pejuang bangsa, agama dan negara. Hidup Melayu…meletup!

    _____________________________________________________________________________________________

    Ujarnya terdapat beberapa cara untuk menambah semula jumlah Tanah Rizab, namun sikap pemimpin yang tunduk kepada bangsa bukan Melayu menjadi penghalang.

    Saya pernah terlibat dengan satu mesyuarat bersama menteri-menteri besar, dalam mesyuarat itu membincangkan soal penggantian semula Tanah Rizab yang diambil oleh kerajaan negeri. Namun malangnya kebanyakan menteri besar tidak mahu mengganti semula atas alasan harga tanah itu akan jatuh lalu dibeli dengan harga yang murah, sedangkan terdapat orang bukan Melayu yang sanggup membeli dengan harga mahal,” kata beliau.

    http://www.ismaweb.net/2014/10/hanya-20-peratus-tanah-di-semenanjung-dimiliki-oleh-melayu/

  3. Yang takmau bukan sekadar DSN be replaced, satni pasai dia Melayu becomes meluat kat UMNO tu yang jadi masalah.

    Rising cost of living which we cannot solely blame on him tapi dah naik menyampah watching him sibuk sangat dok melayan oghang2 yang openly do not give him their support. Banyak lagi hal yg perlu ditangani, peluang peniagaan dan pekerjaan, kemiskinan, keselesaan majoriti rakyat dan lain2.

    Kampung saya dah tinggal puak2 tua aja. Golongan muda termasuk anak2 saya serta kawan2 mereka semua dah keluar merantau mencari rezeki dNegara orang.. Gaji kat sini dah tak mampu menampung keperluan hidup mereka disini.

    Nah these are potential GE14 Umno voters yang pemimpin UMNO sendiri tak layan! Tak payah sebut KJ la.. Entah dia duk buat apa tak tau le..

  4. I am wondering whether Tun Mahathir is referring to the ongoing case of Anwar, which he himself is responsible for all these mess today?

    On the other hand, Pak Lah is also responsible to free Anwar from Sungai Buloh when he was the PM then. So it is clear that both former PM are responsible for the problems created by Anwar Ibrahim.

        1. The biggest mistake of Tun’s political career is bringing Anwar into Umno and allowing his erstwhile protege to sow the seed of destruction in Dato’ Onn’s party.

          Anwar has wreaked so much havoc on Umno. He poisoned the well.

          Dr Mahathir must make amends for introducing the Original Sin into Umno.

    1. ‘I am wondering whether Tun Mahathir is referring to the ongoing case of Anwar, which he himself is responsible for all these mess today?’

      Kalau nak kipas buntot ahjibgor pun tak payahlah sampai nak perli Tun M. Buat senyap2 macam si junior, kan senang-lenang?!

  5. sodomy 1 was badly handled by the police & AG, made worse by the late augustine paul’s infamous line..”tak relevant”. It was so poorly handled that anwar’s cries of fitnah & konspirasi sounded credible even though, when acquitting him, the federal court remarked that the act of sodomy did take place. the late ag, mukhtar abdullah’s performance during the trial was pathetic & laughable. then, the former igp’s black eye episode provided a massive boost public support & sympathy for anwar. those were all godsends for him. it took post ge13 events to open the public eyes en masse on the real anwar ibrahim…malaysia’s most despicable political iblis! ge13 has its blessings despite pr’s inroads! unfortunately, though, equally despicable umno is not seizing the opportunity & neither does it willing to mend its crooked ways!

    1. They are all caught up in the net of karma of interwoven action and reaction. When they shall forsake their intentional evil thoughts and deeds then shall they realize peace and joy – when they surrender their transient egos to eternal Truth.

Comments are closed.