Posted in CLUELESS

Panglima perang yang tembak laskarnya sendiri

Pegawai-pegawai Pemandu menerima upah belasan malah puluhan ribu sebulan. Gaji siber trooper Umno berapa?

CEO Pemandu ialah evangelista, iaitu Idris Jala – seorang menteri beragama Kristian.

Senator Idris yang tiada berparti itu sebenarnya tidak menyumbang apa-apa modal politik kepada BN. Namun beliau dilantik juga ke kabinet oleh Najib Razak menerusi pintu belakang Dewan Negara (Senat).

Nyata sekali Najib kurang menaruh kepercayaan kepada penjawat awam tetapi sebaliknya subcontract kepada orang luar untuk mengurus pentadbiran kerajaannya.

Minister Idris Jala named most influential policymaker
http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/09/10

TalentCorp – satu lagi projek Transformasi Najib Razak

Para pegawai TalentCorp menginap di hotel lima bintang ketika bertugas di kota-kota masyhur dunia.

Tugasan mereka ialah berkunjung ke luar negara untuk menarik “bakat” (termasuk kabilah Dapster) yang telah berhijrah supaya kembali menetap di tanahair.

Baca juga, ‘We take it TalentCorp enjoyed their European grand tour

MarriotMelbourne

hilton-adelaide

Najib mengutamakan mereka yang sudah angkat kaki

Adakah “bakat” yang dibawa balik oleh TalentCorp akan menyokong kerajaan BN? Adakah kakitangan TalentCorp pro-kerajaan?

Najib nampaknya kurang berpuashati kerana BN kian hari kian hilang sokongan.

Dalam pada itu, siapa atau pihak manakah yang bertanggungjawab melunturkan keyakinan terhadap parti pemerintah?

LancasterHotel

Novotel-Perth

Najib mendokong puak-puak liberal

Bukankah ia kelompok-kelompok liberal, umpamanya Wardina ahli Majlis Konsultasi Perpaduan Negara, yang menconteng arang ke muka Najib sendiri?

Bagaimana pula boleh Wardina – yang menyatakan hasratnya “mahu menetap di Australia” (lihat tajuk muka depan Utusan, bawah) – boleh dipilih untuk mewakili MKPN?

Wardina

Berbaloi ke jadi blogger Umno?

Sebenarnya ia gelagat si punahsihat, konsetan dan lain-lain merpati sejoli yang hinggap di keliling pinggang sang perdana menteri kita lah yang menghindar pengundi atas pagar daripada mahu mendekati BN.

Dial_M_BlogSuara pembangkang berkumandang dalam BN gara-gara pendirian MCA dan pendekatan J-Star tidak banyak beza dengan DAP dan Rocket.

Ketua Pemuda Umno telah membawa sebilah gunting masuk pejabat Menteri Umno dan si Scissorati yang seekor itu diberi jawatan Setiausaha Akhbar.

Tapi yang kuat sokong kerajaan, contohnya blogger-blogger Umno, tidak diambil untuk bekerja di Kementerian.

Astro AWANI on Twitter- Saya tidak kisah jika pekerja saya penyokong Pakatan Rakyat

Kenapa “blogger bangang” tak nak tembak pembangkang?

Last-last ia blogger Umno yang dipersalahkan pengerusi BN kerana tidak mampu mematahkan serangan lawan.

Blogger Umno didakwa kurang daya untuk berperang.

Dan blogger Umno dituduh bangang. Kesian.

AhJibGorSelfie

NajibLGEkrismas

Author:

I have no Faceook or Twitter.

32 thoughts on “Panglima perang yang tembak laskarnya sendiri

  1. Biasanya bila jadi pemimpin akan berhadapan dengan banyak perkara termasuk masaalah. Oghang biasa tak lalu makan, tidur tak nyenyak..

    hm harini saya baru tukar sgd10K dapat untung RM400, rgt dok jatuh, harga minyak pun sama.

    Tapi pemimpin kita tak kira gomen atau pembangkang, macam gambar di atas, comel2 gebu dan tembam belaka. Mestu sedap cubit2 pipi yang montel kan..

  2. Harap p’ngerusi p’hubungan UMNO PP ambil p’hatian tentang page/block adun teluk kumbar/bayan lepas yg tidak di update lsg selepas pru 13 lalu ..rakyat tak tahu perkembangan terkini kawasan, tiada KPI lsg ….

  3. blogger umno tegur pimpinannya sebab sayang pada parti, pada nasib bangsa dan nasib Negara. bukan macam blogger anti bn, pembangkang, haluan kiri, sosialis, anarkis dan sewaktu dengannya. mereka menulis atas fakta kebencian semata.

    walaupun tak dapat dinafikan ada segelintir yang agak adil dan bagus tapi boleh dibilang dengan jari kewujudan blogger ini. rasanya blogger umno berbayar yang repot pada tuan presiden mereka. sebab mereka tau bila blogger umno atau pro kerajaan freelance tegur, ada isi dan sukar nak tepis fakta2 yang dikemukakan, macam blog Helen lah.

    benarlah kata orang2 tua kenyataan adalah suatu yang pahit untuk ditelan. nampaknya tuan presiden ni masih belum matang dalam politik berbanding lawannya dalam pakatan.

  4. Helen .. I dah fed up dg Najib antics.. and UMNO still in ‘Thor- Dark Word episods…..1,2,3,4,5?????

    Go Jalan Barat PJ and see DAP flgas di cucuk tengah divider and yet orang melayu masih buta mata dan hati.

    Shah Alam UMNO built and yet nowdays mana Suara UMNO Shah AlaMm/. Sana sini nampak Dendera PAS je dah macam kat Kelantan, Negara maju denmgan Dendera PAS cacak sana sini tapi ekor-no- money….

  5. Kera dihutan di susu kan, anak sendiri mati kelaparan.. Dah lah kelaparan, di panggil bangang pulak!… Cuba fikir sejenak. Sebenarnya siapa yang bangang ni? bangangggg

  6. Congrats to Hong Kongers who hate chaos!

    http://www.aljazeera.com/news/asia-pacific/2014/11/hong-kong-protesters-face-off-with-police-20141130161138365338.html

    HK should not only put the protesters in jail but also sue them personally to pay for all the damages. All the residents of Mongkok who had losses should sue them to.

    In fact those traders who lost money during Bersih should sue for damages.

    Kung Hei Ah Sir.

    From your moderate Malaysian Chinese who hate Bersih and Evagenlistas.
    Mulan of Malaysia.

    1. ‘In fact those traders who lost money during Bersih should sue for damages.’

      Setuju!!! Saman jangan tak saman!!! Saman PKR, Saman DAP. Saman PAS. Saman geng BERSIH!!!

  7. Najib ni apa dah jadi ? Dia ni LGE baru ke ? Asyik nak dengar benda yang sedap bila dah kena serang blogger Umno/BN dia naik gila.

    1. Dia nak blogger2 bodek dia, puji dia, sama lah macam blogger2 DAP bodek, puji LGE. Tu lah yang dia mahu. Dia ni dah tak tahu apa sebenarnya yang berlaku kat luar tu, tu lah asyik dengar penasihat2 jahanam semua tu.

  8. Najib mimpi sedih dia lupa perwakilan dan lain-lain sedang memerhati cara corak kepimpinan dia boleh pulak tinggal pesan supaya tok sah bicara hal sensitive dan dia tak jangka sasaran senjata boleh makan tuan juga Anwar masih hidup beb titian perjuangan umno sedang dimakan anai-anai

  9. Kak Helen, Wardina tu kan mcm bangang je la kak. Dulu masa Uncle Najib announced and attended NUCC punya launching, Wardina was there. Kita tengok dlm TV3 punya berita kan Kak Helen, when Uncle Najib approached the NUCC member line-up for photo session, Wardina was the one who extended her hand to salam Uncle Najib. Erk, Wardina tu x tahu ke bersentuh antara lelaki dan wanita bukan muhrim tu HARAM??

    Obviously la Uncle Najib just salam her, kalau tak nnt mesti Wardina meroyan dlm media sosial. You know kak, she likes to meroyan and she’s just like tin kosong. Bunyi je bising tp no content. She talks and she writes as if she’s a world renowned intellectual padahal dia bukan ahlinya. Even the Prophet (PBUH) once said that if we put someone who cannot do a job in a position of power, then we shall wait for the destruction. Mcm Wardina lah!! Dulu masa jd retis, semua produk ke laut, lepas tu bertudung bagai, mcm dia plak lebih alim dan lebih pandai dari Sheikh Al Azhar. What’s her qualification? The only difference between Wardina and that husband-hunting Abby Abadi (who also dah bertudung bagai) is that Wardina can talk-talk English, yet both are loud tin-kosongs with no real substance.

    Hish, I cannot stand all this retis2 melayu wanita yang berhijrah bagai n pakai tudung, pastu terus jd alim. Mcm teater PAU dah. Nauseating lah. Bini tauke ladang lembu yg failed pun pakai tudung, yet still muka tembok nk cakap pasal tanah rizab. Dulu apa family dia buat pun dia claimed tak tahu, now wants to dip her fat fingers into tanah rizab. Jaga family dulu lah aunty!!

    Also bangang one,
    Pwincess.

  10. Salam Sejahtera Empunya Blog. Bacalah tulisan Tun Dr Mahathir yang sering kali diutarakan bahawa DSN mempunyai penasihat-penasihat Ekonomi sendiri dan penasihat-penasihat lain yang membuat keputusannya berbanding dengan Tun Mahathir yang sangat rajin MEMBACA dengan pendiriannya sendiri yang berpaksikan dan berpandukan kepada fakta dan analisa bacaannya. Kalau seseorang pemimpin yang dangkal seperti George W Bush, jadilah pemimpin ‘the no one terrorist’ memusnahkan Iraq, dll.

    1. Tan Sri Nor Mohamed Yakcop mengimbas:

      “Dalam keadaan yang begitu genting, saya sering melihat Dr Mahathir Mohamad, walaupun dalam keadaan kesihatan yang kurang sihat, seperti demam dan batuk-batuk, begitu tabah dan terus berusaha siang dan malam, tanpa mengenal erti jemu, untuk mencari formula demi menyelamatkan ekonomi negara.

      “Selepas pelan tindakan dilaksanakan pada 1 September 1998, Dr Mahathir Mohamad tidak berehat. Sebaliknya, beliau terus mempengerusikan mesyuarat Exco Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) SETIAP HARI bagi membincangkan, menghalusi dan memantau keadaan ekonomi serta menyusun langkah-langkah ke arah mengukuhkan ekonomi.”

      Baca seterusnya di SINI

      1. That hypocrite TS NMY! Does he think that TDM “worked hard walaupun tak sihat” so he and and the previous and current administration could have a lot more to strip from the negara and rakyat?

  11. I don’t know what else is there to say about this man. You call him out and he gets mad.

    What’s really perplexing is that when people from the opposite side call him names he’s okay with them. Then his own people say things about him he goes ballistic. What’s wrong with him?

    He projects this image of a moderate and he can’t handle the heat coming from his own people? What moderate? This man is on the wrong track and he’s taking his party to the wrong side of the divide come 2018.

  12. Nampak sangat Najib ni jenis suka kena bodek, tu psl org yg hentam dia pggl bangang. Tapi pelik jugak, orang yg buat-buat sokong dia tapi terang-terang tikam belakang tu tak pulak dia panggil bangang. Ke dia sendiri yg bangang sebab senang kena tipu?

    1. ‘Nampak sangat Najib ni jenis suka kena bodek,’

      Tak cerdik nak buat macam mana?!

      ‘Ke dia sendiri yg bangang sebab senang kena tipu?’

      Tahu takpe!

  13. BTW in the People’s Republic of Penang, we have bodies piling up from murders, body parts being found daily while they even have events to celebrate the PKM’s struggle.

    The Dear Leader seemed to have disappeared except when some unknown from UMNO makes some comments about the Chinese. When this happens, the Dear Leader and an icon of Bangsa Malaysia rise immediately to defend the honour of the Chinese community.

    1. ‘the Dear Leader and an icon of Bangsa Malaysia rise immediately to defend the honour of the Chinese community.’

      I’m still waiting for the gerai-gerai tepi jalan kat Raja Uda untuk dirobohkan MPSP, for obstructing traffics etc…

    2. Narrated by Haritha Bin Wahb: “I heard the Prophet (ﷺ) saying, “Shall I tell you about the People of Paradise? They comprise every poor, humble person, and if such a one swears by Allah to do something, Allah will cause it to manifest; and the People of Hellfire is comprised of every violent, cruel and arrogant person.”
      (Sahih Al Bukhari, vol. 8)

  14. I’d take a “bangang” blogger anytime over a “bangang” PM! The most damage a blogger will do is hurt the feelings or reputation of the person he writes about. But when you get a “bangang” leader, well that’s when you get the likes of almost the whole line-up sitting at the high table at the just-closed PAU.

    Cakap berdegar-degar, bunyi macam tinggi semangat satria dan wira melayunya. But at the end of the PAU, there’s nothing to show, no issues resolved, melayu masih di paras terbawah tangga ekonomi, masih digertak untuk diam.

  15. bila DS Najib sentiasa sebut dan membanggakan USA dalam setiap ucapannya atau sentiasa mahukan pemimpin luar negara memujinya. Di situ dah boleh lihat DS najib di sebelah pihak yang mana….Nasibla…

  16. Najib’s criticism of friendly fire and sabotage from the ‘bangang’ bloggers has certainly ruffled their feathers.

    As they say, ‘siapa termakan cili…’

Comments are closed.