Posted in SUCKER

Nak tengok budaya ampu bodek Umno? Nah, nih dia!

Perangai sebiji macam kat Perhimpunan Agung Umno …

good morning YB AzminAli

Ye le, amalan berpeluk-pelukan, berpegang-pegangan dan bercium-ciuman di PAU ‘cam ni lah

a Karim Raslan

Good morning YB great smile of yours

amuse_gueule I like your baju_ Colour suits you_ Very pretty

Salam YB, Datuk, Tan Sri, selamat pagi Puan Speaker …

a puan speake matpijan

good morning Mdm Speaker mohdnaquib

Good Morning Mdm Speaker oceanbiru

a Ma'am lordofkendal

ma'am! May the day's joy be yours! pamela

good morning, YB! God bless! AzbeelSingh

a top 10 most powerful woman, Yb!! Balbeer Jessy

Have a great Sunday! God bless!

hard work for the people

a Fantastic work abinesh

@hannahyeoh “good morning and congratulation YB!! good job”

congratulation YB!! good job kvijay12

Segala apa yang tak betul dengan Malaysia ni mesti bersabit dengan Umno. Ia satu-satu teori yang mampu menyingkap di mana letaknya silap kita.

“Umno” = satu rumusan ringkas dan jitu yang menjelaskan punca negara kita bercelaru.

Apa yang disebut di atas mungkin tampak tak masuk akal dan kurang saksama tetapi itulah hakikat sebuah pemerintahan Umno / Najib.

Ke mana perginya tahap intelektualisme, yah?


Berkaitan:

Perpatah tentang durian dan timun


“Good morning rise & shine!”

Hannah Yeoh Good morning rise & shine!

“Good morning early birds!”

Hannah Yeoh Good morning early birds!

“Good morning Malaysia!”

Hannah Yeoh Good morning Malaysia!

“Good morning Subang Jaya!”

Hannah Yeoh Good morning Subang Jaya!

“Good morning!”

Hannah Yeoh Good morning!

“Good morning everyone”

Hannah Yeoh Good morning everyone_ It's pouring

“Beautiful Sunday morning. Good morning beautiful people!”

Hannah Yeoh Good morning beautiful people!

“Good morning everyone”

Hannah Yeoh Good morning everyone Thurs

@hannahyeoh “Good Morning YB!! have a blessed Friday”

have a blessed Friday kvijay

@hannahyeoh “Good Morning YB. Have a great bless Friday!”

Have a great bless Friday james tan

@hannahyeoh “Good morning YB, wishing you a beautiful day!”

a beautiful day

@hannahyeoh “Good morning!! Have a great Sabbath!”

a great Sabbath dubeesharley

@hannahyeoh “good morning to my fav DUN”

a my fav DUN_ kelvin jude

“Good morning, good to be back on twitter”

Hannah Yeoh Good morning, good to be back on twitter

@hannahyeoh “Welcome home! Good morning”

a home Kim Sng

@hannahyeoh “A very good morning YB & Welcome home!”

a home Medza Jaffaryev

Ada seorang yang menongkah arus pula … pelik bin ajaib! Belum kena blok ke, wahai @azrizalz?

@hannahyeoh “Good
.
morning. Time to rise &
.
whine”

a Time to rise & whine r i z α i n α ℓ

“Good morning everyone. Rise & shine!”

Hannah Yeoh Good morning everyone_ Rise and shine!

@hannahyeoh “good morning to you and your family”

a family wealthguna

@hannahyeoh @n_izzah “Hye good morning”

a muhamad azwan

“Let the morning bring me word of Your unfailing love”

Hannah Yeoh Let the morning bring me word

@hannahyeoh “good morning, YB! God bless!”

good morning, YB! God bless! AzbeelSingh

@hannahyeoh “Good morning to you and godspeed!”

a godspeed! Azlin Shereen

“Off to bed for a short nap.”

Hannah Yeoh Off to bed for a short nap_ Good morning all!

@hannahyeoh “good nite YB”

a good nite YB Ahmad Anwar Asyraf

@hannahyeoh “Good Morning! Let’s Pray For A New Malaysia! Amen!

a Let's Pray For A New Malaysia! Amen! lopez

eddydaud Our MYS is blessed n beautiful

“Minus the constant politiking by the Lims, Anwar, Anwar’s family, Hannah Yeoh etc. Our MYS is blessed n beautiful.” – Eddy Daud

Alangkah aman dan tenteramnya tanahair tercinta andaikata tidak ada si penghasut-penghasut ini yang asyik buat onar.

A Moment of Peace

Author:

I have no Faceook or Twitter.

16 thoughts on “Nak tengok budaya ampu bodek Umno? Nah, nih dia!

  1. Ms HA…. I wanna puke…
    and ramai juga Melayu yg “bijak” ya Ms HA….
    but good job as at least I can get a glimpse of Twitterworld.

    By the twits (ooopss) shown, did these people pass their UPSR? Or did they ever go to school at all

  2. White lies and occasional flattery are essential ingredients to safety and success. Bodek has been the std culture and a pre-requisite to togetherness or pakatan bersama. This is one of worlds’ oldest and natural trait.

  3. ‘Segala apa yang tak betul dengan Malaysia ni mesti bersabit dengan Umno. Ia satu-satu teori yang mampu menyingkap di mana letaknya silap kita.’

    Betul tu Helen, tengok ni, bapak 13mei tak habis-habis nak fitnah UMNO…

    Lim Kit Siang warned his Pakatan Rakyat (PR) partners today to watch out for more attempts by the ruling party to destroy the federal opposition pact. – See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/post-anwar-weakened-umno-to-launch-anti-pakatan-plot-kit-siang-warns#sthash.BHB3Y2iO.dpuf

    Depa yang sendiri gaduh, UMNO juga depa nak salahkan…

    1. re: “Tay Tian Yan sebelum lu beranak lagi ini bumi sudah amalkan ajaran Islam wor??”

      Adakah pada zaman dahulu jemaah yang ponteng sembahyang Jumaat dihukum dengan di’arak’ (dibawa keliling bandar) dalam kereta keranda?

      1. I totally agree with Tay. Malays graduated from Pan Arabia even mak bapak sendiri pun dituduh bid’a.

        Stupidity in the name of God, like the power of God, has no limit.

        What? Nak tanya juga ostad whether the above saying = rosak akidah?

        Nowadays semua bukan main suci lagi. Otak kosong, ilmu tiada, tapi suci.

      2. ‘Adakah pada zaman dahulu jemaah yang ponteng sembahyang Jumaat dihukum dengan di’arak’ (dibawa keliling bandar) dalam kereta keranda?’

        Helen, mungkin you tak boleh appreciate dalam Muslim community sendiri banyak lagi, ‘jihad’ yang sedang kami usahakan, untuk elak masyarakat lari daripada ajaran Islam. Kesian kat tradisionalis yang dituduh liberalis sebagai fundamentalis dan dituduh fundamentalis sebagai kafir…NGO Islam pun sedang usahakan, bekerja keras untuk basmi masalah intrepretasi agama, keras etc, tapi ambik masa, Muslim kat Malaysia bukan setakat seribu, dua ribu orang, juta, puluh juta, so go figure..jangan senang nak menuding jari dan menyalahkan orang saja ye…kami yang kat bawah ni tahu la jerih payah dan susah senang nak ‘berdakwah’.

        1. islam 1st, what do you understand or what can you learn from the following verses:

          049.011 O ye who believe! Let not a folk deride a folk who may be better than they (are), not let women (deride) women who may be better than they are; neither defame one another, nor insult one another by nicknames. Bad is the name of lewdness after faith. And whoso turneth not in repentance, such are evil-doers.

          049.012 O ye who believe! Shun much suspicion; for lo! some suspicion is a crime. And spy not, neither backbite one another. Would one of you love to eat the flesh of his dead brother ? Ye abhor that (so abhor the other)! And keep your duty (to Allah). Lo! Allah is Relenting, Merciful.

          tell me pls!.

      3. Ms Helen. Ancaman di arak mungkin ringan, dibanding dgn ancaman dibakar rumah org yg tidak hadir solat jemaah (bukan solat jumaat yg hanya boleh di lakukan secara jemaah).
        Pelajaran disini ialah keutamaan berjemaah.
        +ive note

Comments are closed.