Posted in HIPOKRIT

Kaedah DAP tarik undi Bumiputera Kristian Sarawak

Oleh Din Turtle

DAP dikatakan mahu kaum Dayak diiktiraf sebagai sebuah bangsa ….. huh? Takut tersalah faham, sila baca:

“Maka itu kita menggesa kepada veteran perundangan, menteri kanan Dayak perlu mengenali ordinan ini dengan lebih baik dan memberikan status sah kepada bangsa Dayak dengan meminda Ordinan Interpretasi 2005.

“Kami DAP juga menggesa kepada kerajaan negeri untuk mengemukakan usul mengenai pindaan Ordinan Inteprestasi 2005 semasa persidangan DUN akan datang, dan jika tidak ada respons maka kami yang akan membentangkan usul ini,” – ‘DAP mahu kerajaan pinda Ordinan Interpretasi 2005‘ (Borneo Post, 25 Jan 2015)

Hannah Yeoh on Twitter an appeal to @NajibRazak to allow my child

Bunyi macam DAP mahu memperjuangkan pengiktirafan kaum Dayak sebagai sebuah bangsa yang tersendiri, bukan lagi dikelompokkan sebagai Bumiputera.

DAP memperjuangkan KAUM?

Bukankah kaum-kaum ni takde dalam kamus perjuangan DAP? Maksud saya, itu yang DAP duk melalak setiap masa, kononnya pengenalan mengikut kaum ini tidak adil, tidak samarata …. pendek kata Rasis!

twitterhannahNoChinese

Tidak ada lagi pengenalan rakyat Malaysia mengikut kaum mereka baik Melayu, Cina atau India ….. hanya satu bangsa Malaysia.

Nah, alih-ali di Sarawak, DAP cakap lain pula?

Kalau tak silap ada juga Menteri dan Timbalan Menteri di Pejabat PM yang ikut sama peel DAP dengan saranan mahu hapuskan pengenalan bangsa dalam borang resmi kerajaan …. kenapa tak bantah saranan DAP ini kerana ia bukan menghapuskan tapi menambahkan satu lagi ruang kaum.

Twitterhannahyeoh may God have mercy on the racists

Artikel ini bukan soal kewajaran usul itu tapi mengenai sikap bermuka-muka DAP. Benarkah DAP ikhlas mahu perjuangkan nasib kaum Dayak atau sengaja mahu menimbulkan huru hara di Sarawak?

Hannah pray for Sarawak

DAP, please explain to the rakyat what you talking? Sumber: ‘Pendirian DAP yang menjadi tandatanya rakyat Malaysia‘ (Din Turtle, 28 Feb 2015)

HannahRacist

Author:

I have no Faceook or Twitter.

5 thoughts on “Kaedah DAP tarik undi Bumiputera Kristian Sarawak

 1. Ada article kata tak lama lagi boleh buat head transplant.

  Tunggu ya.. senang2 tak lama lagi kasi tukar aje kepala kamu semua.

 2. DAP is a bunch of hypocrite..watch and listen to this

  [YouTube]

  all i understand is probably she’s saying something about the melanau which is pehin sri taib mahmod ethnicity.

  parti bangsa malaysiakah macam ni?

   1. Chinese only make up one out of 27 ‘ethnicities’ in Sarawak and as such, should not be so forward as to aspire for the highest office. Nonetheless, the Melanau is the smallest ‘ethnicity’ / tribe but yet White Hair (Taib Mahmud) is CM.

    The discrimination against the Chinese will remain unchanging, and we have already been reminded again and again to know our place.

Comments are closed.