Posted in Hah!

No lah, Isma has no intention of teleporting to Pluto

Paulsen Isma Pluto

@EricPaulsen101: “dear @ikatanmuslimin – think your mothership is calling for all of u. good luck going back to Pluto (which is a planet again!)

Isma’s lawyers have sent a letter of demand – see below – to Paulsen for defaming the organization by calling its members Plutonians and imputing that the Ismans are pendatang from another planet.

Isma saman Paulsen

2020: A Space Odyssey

I shall have to discipline myself to take another sabbatical from blogging. I’ve some pressing personal matters to attend to over the next couple of months.

As such, I will do a wrap-up now.

My prediction for the future is that Isma will take possession of the national narrative due to Umno’s cluelessness and lack of direction.

Satu bangsa, satu agama

I still also maintain my forecast that ‘Wong Chun Wai’s nightmare about to come true‘.

The J-Star CEO had griped on 18 May 2014: “Seriously I find it disturbing that the voices of mono-ethnicity and mono-religion are becoming louder in Malaysia”.

A week earlier (11 May 2014) in his column ‘Our right to speak up‘, Chun Wai had written “Ignorant fools and bigots like him should not be allowed to get away with their remarks”.

With saying “bigot”, Chun Wai was referring to Isma president Abdullah Zaik Abd Rahman – and by name (this one time) rather than his usual method of baling batu sorok tangan.

Chun Wai’s rants and Christian triumphalism regardless, I should imagine that we’re really on the way to becoming a mono-ethnic and mono-religion country. It’s the inevitable march of demography.

bumi-melayu-islam

Isma is magnet for Firster slings and arrows

Just this week alone Isma was variously targeted by non-Malay writers in the opposition portals:

Isma was also labelled “extremist group” and “otak rasis” by Eric Paulsen previously.


My contrarian write-up:

Kiasu tahap gaban … alahai, betapa terserlahnya kekiasuan mereka


Yup, Isma is patriotic … and it appears some folks have got a problem with that

Isma billboard

Carrying out what Umno is too soft to do

What doesn’t kill you will make you stronger. The sticks and stones won’t kill Isma but will make the organization stronger and increasingly more efficient in deflecting and countering the attacks.

What Isma’s opponents fail to realise is the breadth and depth which Isma possesses, and its steep learning curve.

In the last general election, Isma contested those Malay-majority seats where BN had stood MCA, Gerakan and MIC candidates. I believe that in the next election, Isma should be able to win the Malay-majority seats in the west coast of the peninsula if BN wants to persist in putting up MCA candidates.

Since there are quite a number of such seats wasted on the MCA – and for which there’s a strong chance for Isma to be able to wrest away – it’s within the realm of possibility that Isma can leapfrog to become the third biggest pro-establishment political party, after Umno and PBB.

Paulsen Puritans like Isma

In a big country

We’re a big country. Well, big enough for everybody.

But some people just can’t seem to live alongside others.

Should ever push come to shove, I don’t see that Isma will be the one boarding the spaceship flying to Pluto.

Big Country

Author:

I have no Faceook or Twitter.

8 thoughts on “No lah, Isma has no intention of teleporting to Pluto

  1. Sebenarnya mereka ni amat jeles dgn ISMA.

    Majority of them in ISMA boleh kata have very deep understanding of Islam… kalo tak have enough knowledge in Islam payah to lead ISMA tau..

    Kalau tak jeles rasanya terpendam gitu mendalam sekali perasaan inferiority complex?

    Kalau dari segi budaya dinamakan kejutan budaya. Yang baru mai dok Negara ini, yang baru aje tukar Agama, apakah mereka ni masih dok “terkejut2” lagi kot?

  2. Kenapa ramai orang Cina tidak serasional Helen Ang? Alangkah bertuahnya negara Malaysia sekiranya itu yang terjadi!

    Maaf Helen Ang, mengapa sesetengah orang Cina begitu tamak?. Ini, itu, atas, bawah dan mana mana juga mesti mereka mahu kuasai!

    Tidak kah mereka mahu menghayati konsep ‘hati gajah sama dilapah dan hati nyamuk sama dicicah?

    Tidak kah mereka mahu mencontohi orang orang Melayu yang sanggup berkongsi dengan semua, menikmati hasil kekayaan, keindahan dan keharmonian Malaysia?

    Jangan ‘underestimated’ sikap orang Melayu. Memang mereka selalu bersikap tidak apa, tapi kalau sudah melampau, buruk padahnya!

    Apa lagi yang Cina mahu? Boleh dikatakan semua yang molek molek sudah mereka dapati! Kenapa begitu iri hati dengan secebis kecil hak hak keistimewaan orang Melayu?

    Bukankah itu sudah mereka persetujui semasa mereka diiktiraf sebagai warganegara Malaysia? Jangan nanti orang Cina
    ( termasuk yang baik baik seperti Helen Ang dan orang orang Cina kampung saya ) akan dilabel bukan sahaja sebagai bangsa yang tamak tahap gaban malah jenis mungkir janji!

    Janganlah mengudang bahaya kepada negara kita yang harmoni, aman damai dan kaya raya!

    1. rasanya Helen dah bgtau panjang lebar pasal evangelis yang dah berjaya merompak kebudayaan orang cina yang mana majority sekarang ni berusaha sedaya upaya untuk jadi mat saleh celup. sampai tahap nama pun sebijik mat saleh mcm eric Paulsen.

      pendek kata usaha ke arah meliberalkan kaum cina boleh dikatakan telah berjaya. sekarang usaha nak liberalkan melayu pulak.

      semakin jauh kaum masing2 lari dari kebudayaan asal yang berteraskan timur (konfusius/tao/hindu/islam/nusantara) maka semakin lupa lah mereka pada jati diri.

      kita sedang berhadapan dengan gelombang kelahiran generasi yang mementingkan diri sendiri yang cuba dibentuk evangelis liberal. contoh paling berjaya di singapura di mana rata2 rakyat mereka kiasu. nilai2 ni sama je dgn di US di mana yang kuat berkuasa dan yang lemah biaq pi depalah.

      1. Pada masa yang sama dimana budaya Cina moden terpengaruh oleh libertarian acuan barat, sampai terkikis ajaran agama dan etika klasik mereka, orang Melayu pun terpedaya oleh budaya Arab badui wahhabi (Saudi) yang jelas bertentangan dengan akidah, akal dan amalan peradaban orang mukmin Melayu.

  3. Rasa rasa Najib tak sebijak Tun politically ‘apa lagi cina mau’ sama ‘winners don’t take all and losers don’t loose all’ ni bagi orang bijak pandai bagi yang prejudice atau orang main judi saperti ini sebaliknya loosers get lost don’t want to see your face at all

  4. Dear Helen,

    I am rather sad to hear that you would stop blogging for sometime to attend to personal matter.

    I do not know how to describe your immense talent but above all I think your passion and sincerity for the good of this country is the most inspiring thing to me.

    Good luck and return soon to contribute your mind and ideas , especially to fight those multi faced beasts.

  5. ‘Tidak kah mereka mahu menghayati konsep ‘hati gajah sama dilapah dan hati nyamuk sama dicicah?’

    Nak hayati macam mana kat Norlin, faham pun idak??!

Comments are closed.