Yang merah itu saga

May 2, 2015 at 9:48 pm 19 comments

DAP GST9

DAP GST2

Grotesqueq

Yang sihat ini Hannah

DAP GST5

Yang kurik itu kundi

Yang dihajat ni undi

DAP GST4

DAP GST

DAP GST8

DAP GST6

GST Malaysian

Rosmah itu orang Minang

Hanana ni bangsa ‘pisang

porkyfriess

DAP banner GST

DAP GST7

hancur GST

DAP pandai bikin janji

Namun PAS tetap dibuli

Anthony Loke

Hadi Awang dibuli

Berkaitan:

Hannah contrasts Ambiga arrest with Taman Medan church protestors

Entry filed under: Evangeliblis. Tags: .

Hannah contrasts Ambiga arrest with Taman Medan church protestors China’s Christian converts hard up for love

19 Comments Add your own

  • 1. Ben  |  May 2, 2015 at 10:14 pm

    .. hairan.. apakah yang menyebabkan DAP dan kaum peniaga beria-ia bantah GST… kan bagus GST.. cukai turun dari 10% + 6% kepada 6 % sahaja… jika dahulu barang mentah di gudang sudah kena cukai 10% sebelum sampai .. sekarang baru 6% .. maknanya ‘holding cost’ lebih rendah, dan boleh dijual lebih murah… cuma beza yang sangat ketara ialah dengan sistem POS harga bahan asal sudah diketahui disetiap peringkat dan direkod secara automatik, mungkinkah ada sesuatu yang mereka tidak mahu pihak penguasa percukaian tahu yang tersorok selama berpuloh tahun ini…

    Reply
    • 2. shamshul anuar  |  May 3, 2015 at 7:25 am

      Helen,

      GST or no GST, DAP will continue to incite anger among rakyats . They have successfully making Chinese to submit to them. But even with all Chinese are kowtowing to them, it is still not enough to dethrone UMNO.

      DAP needs the Malay majority to be with them. GST or no GST the protest will go . And these stupid malays who have no prospect in life due to being anti establishment or tendency to wage war against their own Naib Canselor in universities are too happy to join in.

      It is fun. And “romantic” too to . They believe in revolution. They imagine themselves are against a cruel government just like Jose Rizal against cruel Spanish colonial.

      WHAT IS WITH GST?

      Anybody dies because of price hike? Anybody reported died due to starvation?

      No doubt there is weaknesses. No doubt Najib is seen “detached”. But there is no reason to be paranoid.

      Reply
    • 3. MCA.8481  |  May 3, 2015 at 8:13 am

      Depa ni parasit, dah lama kenyang…. tapi x bayar tax. Curi letrik Tnb, curi air Syabas utk kilang2 haram….. Ada yg discharge sisa toxic dlm sungai. Now with GST, they. Cant do that anymore. Tu yg terpekik terlolong mcm org gila HAHAHAHA rasakan parasit.
      Mark my word, even if PR take over tomoro, GST will stay. And the followers will happily redha, just like they redha with catuan air di selangor. Dasar parasit.

      GST helps reduce black economy

      Those who oppose GST are shielding tax evaders and defaulters, says deputy finance minister.

      JOHOR BARU: The Goods and Services Tax (GST) implementation on April 1 will help reduce the black economy rate to 20% from 30% at present, Deputy Finance Minister Ahmad Maslan said.

      “This is one of the merits of the GST and I don’t understand why the opposition continues to advocate the Sales and Services Tax.

      “This means they are protecting the black economy, shielding tax evaders and defaulters,” he told reporters after briefing police personnel on the GST, the 2015 Budget and current issues at the Johor Police Contingent Headquarters here today.

      Ahmad said according to the World Bank, the black economy (untraceable, and hence untaxable, business dealings) amounted to 30% of the gross domestic product.

      http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/02/25/gst-helps-reduce-black-economy/

      Reply
      • 4. KJ10Q  |  May 3, 2015 at 12:09 pm

        I agree. Filing for GST will mean that the government will be aware of the income of the tax evaders, many of whom are the Chinese businesses. That’s why they closed off their businesses. But the shophouses remain theirs. The shophouses cannot be left empty forever. They will change to a new company using their children’s names and reopen again.

        There are also many restaurants opened for money laundering purposes. Those chained restaurants, not all of them but some, especially those that have overseas branches, eg. England etc., are typical money laundering vehicles. One of the hallmarks is the ownership which is normally in the form of partnership amongst some strangers.

        I’m not saying that GST can tackle black economies effectively, because the ones managing it is the notorious Kastam Diraja Malaysia (pagar yang tak boleh diharap untuk menjaga padi), but at least some Chinese businesses’ reaction is a telltale sign of their fear.

        A society that cries about its talents migrating overseas must rid itself of black economy, otherwise the society will see standard six ah bengs getting rich in the expense of educated law abiding citizens. In the end, who will be on the streets of Kuala Lumpur able to appreciate Zhang Toi or Jimmy Choo?

        Idiotic people know Zhang Toi or Jimmy Choo? Any discount ah? Just a shoe lah don’t know look like what?

        Yet the ah beng DAP cries about talents leaving Malaysia.

        Reply
      • 5. The Rithmatist  |  May 4, 2015 at 6:05 pm

        Are you saying that the Malaysian income tax authorities are incompetent or remiss in carrying out their duties?

        If there is a “black economy” in Malaysia, it came into being and grew (allegedly) under a lack of enforcement of laws and policies. And who makes the laws and policies?

        This is just a pitiful attempt to look for scapegoats.

        Other countries have implemented GST. It’s not exactly rocket science. Singapore is an example.

        Reply
  • 6. sirimuda  |  May 2, 2015 at 10:51 pm

    Why did DAP hijacked gst they are not controlling the gov most Malays are not in support of gst cause there are lack of enforcement promises are not being kept that prices gone down and the reverse psywar DAP though not getting good response of hudud they then as you and us know and even Menteri gst blame the traders for not cooperating with the gov and there again it might lead to an anti Chinese sentiment which is not good for the country.

    Reply
  • 7. maae  |  May 2, 2015 at 11:09 pm

    Cuma beberapa syarikat mampu tuntut semula SST (kenyataan kastam) Lain nya (beribu buah lagi) tiada bayang lagi – selepas pelaksanaan GST.

    Jadi, kajian kita :-

    1. Syarikat yang tidak tuntut SST ini sudah gerenti pelahap besar. Akaun perniagaan sentiasa di ubah “menyatakan rugi” walhal sudah “melapun” untung besar berlipat kali ganda. Lari dari cukai, tipu kerajaan… dasar talam dua muka. (Jika kenyataan ini tidak betul, beritahu saya ok ?)

    2. SSM menyatakan beribu juga syarikat tidak patuh akta syarikat dan telah di beri amaran mengemaskini akaun dan patuhi tatacara penubuhan. Makna nya apa ? Lari cukai lagi lah… Ini lah yang mereka bersungguh-sungguh menolak GST, libatkan demonstrasi majoriti melayu pecacai (zaman dulu pecacai ini jenis angkat tong tahi orang lain) dalam ertikata buat kerja kotor kerana “zero knowledge” dan tidak peduli(jenis berpendidikan tetapi tidak belajar lah tuuu)

    3. Maka GST itu sudah tentu menampakkan urusniaga mereka secara nyata… Ini yang Dap dan evangelista meroyan sakan ! Siap lambang Dap lagi, tulisan cina dan terpekik terlolong gila babi… mereka akan hilang sokongan majoriti peniaga pelahap yang selama ini membiayai apa saja boleh “merudumkan” kerajaan Melayu (nyata mereka benci Melayu dan Islam), ingin hidup dengan undang-undang ciptaan sendiri !

    Jika mendiang LKY kena macam ini, agak nya apa tindakan beliau ?

    Maka Helen kata merah itu saga sebenar nya memberi kredit kepada pembangkang. Sepatut nya merah kekuningan pekat – itu lah api neraka ! Neraka itu yang mereka cipta sendiri demi kehidupan “barbaric” – cara mereka.. impikan 20 tahun hidup terkebelakang !

    Reply
    • 8. veteran  |  May 4, 2015 at 5:10 pm

      I agree.You’ve said it all.

      Reply
  • 9. sirimuda  |  May 3, 2015 at 12:30 am

    Re: Jika LKY kena macam ini, agak nya apa tindakan beliau

    Dia dah meninggal yang dia tinggal ISA

    Reply
  • 10. Mike Ben  |  May 3, 2015 at 8:52 am

    Abang DAP iaitu kerajaan PAP di Singapura dah lama guna GST. Kenapa tk bantah? Kenapa tk nak hancurkan GST di sana? Malahan salah satu instrument pengukuhan ekonomi Singapura adalah penggunaan cukai GST. Dah 90% negara Asean pun menggunakan sistem cukai GST takda bantahan pun oleh rakyat mereka.

    Reply
  • 11. sirimuda  |  May 3, 2015 at 12:45 pm

    Re :No doubt Najib is seen ‘detached’ there is no reason to be paranoid

    Kan sudah gaharu cendana pulak yang tempoh hari 99 Ketua-Ketua Bahagian pun bebaju merah jugak saperti biji saga

    Reply
  • 12. HH  |  May 3, 2015 at 12:46 pm

    Collecting GST is just half the story. There has to be accountability from the Government on its spendings. It is not enough just the people has to tighten their belt while the Government continue their lavish ways.

    Reply
  • 13. alwieabdullah  |  May 3, 2015 at 1:49 pm

    Saya seorang peniaga kecil. Pernah menghadiri ceramah pasal GST. Salah satu perkara yang perlu dibuat oleh syarikat-syarikat berdaftar GST ialah melakukan ‘stock-count’ pada 30/3/2015 dan menghantar lapuran ‘stock-count’ berkenaan kepada pihak Kastam. Pada masa sama, tuntutan pengembalian cukai SST boleh dilakukan.

    Saya tidak pasti apa sudah berlaku dari sudut ini tetapi, pembekal saya sudah tentu tidak melakukannya kerana harga barang yang saya beli dari pembekal tetap sama seperti sebelum GST. Dengan itu harga barang yang saya jual masih sama tetapi pelanggan saya perlu membayar tambahan 6% GST lagi.

    Selepas melakukan serba sedikit pertanyaan di sana sini, saya difahamkan tidak banyak syarikat pembekal (hampir tiada) yang menuntut semula SST ke atas stok mereka yang masih ada menyebabkan tiada penurunan harga berlaku.

    Syarikat pembekal tidak menuntut semula SST kerana bimbang pihak Kastam akan membuat siasatan ke atas tuntutan mereka dan jika berlaku situasi mereka akan terdedah dan ini memang tidak mereka sukai.

    Pada saya, demonstrasi membantah GST sudah terlewat untuk dilakukan. Jika nak bantah, kenapa tidak bantah besar-besaran beberapa bulan sebelum 1 April? Bukankah jika dibantah awal-awal, kerajaan mungkin akan menunda tarikh perlaksanaan? Kenapa mesti tunggu selepas sebulan cukat GSTdikuatkuasakan? Hampir semua peniaga terpaksa ‘invest’ untuk sistem POS, Accounting Software dan sebagainya telah mengeluarkan duit khusus untuk menjadi ‘wakil mengutip cukai’ bagi pihak Kastam. Jika dibatal GST, adakah pihak Kastam akan bayar balik nilai yang sudah dilaburkan?

    Para pendemonstrasi tidak lebih dari sekawan manusia yang tidak celik akal lalu mereka menjadi ‘pak-turut’ kepada golongan politikus-kapitalis yang masih cuba mahu menidakkan keberkesanan sistem kutipan cukai baru.

    Saya sendiri masih belajar memahami apa itu GST, tetapi saya lebih suka beri masa kepada pihak Kastam dan KPDNKK untuk melakukan kerja mereka.

    6 bulan ke 9 bulan ialah masa yang amat perlu ditunggu, bukan sekarang.

    Reply
    • 14. HH  |  May 3, 2015 at 8:14 pm

      Why do you think the price would be cheaper had your supplier claimed their input tax? Depending on the goods, some kind of tax had already been imposed on the stock prior to the implementation of GST. If your supplier claim their input tax, that would mean they get rebates for the money they had already paid for in the first place via the old tax system.

      Reply
      • 15. alwieabdullah  |  May 4, 2015 at 10:58 am

        I’d prefer the supplier claim their input tax thus the retail price of the stocks could be lowered before being charged GST. Don’t you think consumers will appreciate it?

        Reply
        • 16. HH  |  May 4, 2015 at 2:02 pm

          I know you are asking out of genuine concern.

          The thing is GST is meant to burden consumers, not business entities. I know for a fact suppliers (my friend is one) can no longer claim back input tax for old stock. Initially yes, then it was amended.

          Reply
  • 17. HH  |  May 3, 2015 at 7:44 pm

    For those who accused shopkeepers/suppliers of not claiming the input tax on their old stock (bought before 1 April) they might want to check again with the relevant authorities. As far as I know, this directive has been amended.

    GST only affects the end consumer, period.

    Reply
    • 18. alwieabdullah  |  May 4, 2015 at 11:00 am

      HH…. it is not an accusation… it is the truth. I know because I’m in the business line with traders, wholesalers and suppliers.

      Reply
  • 19. jentayu  |  May 4, 2015 at 5:38 pm

    But giving private people to run government arm like pemandu, talentcorp seems to dry the coffer faster than an ordinary government servant.

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

Pengunjung

  • 7,405,558 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: