And for once, the gomen is right!

August 4, 2015 at 11:51 pm 14 comments

the government thinks I am stupid

“Not only the govt think you are stupid, I and probably many more think so too. If the govt think you are stupid, then for once, the govt is correct….” – says Melayu Malaysia @  2015/08/04 at 12:52 pm

Advertisements

Entry filed under: Mama DAPster. Tags: , .

UPDATED: Dana Politik – Rahman Dahlan di TV1 pada 9.05 malam ini J-Star extols nasi lemak and promotes congkak

14 Comments Add your own

  • 1. shamshul anuar  |  August 5, 2015 at 1:24 am

    Helen,

    The truth hurts. Hannah churns garbage day in day out.

    Reply
    • 2. MCA.8481  |  August 5, 2015 at 7:50 am

      yeah, stupid and fugly too…..and shorty…..and forky tounge hahahaha

      Reply
      • 3. James  |  August 6, 2015 at 12:20 pm

        So much more uglier than the ugly Chew MeI Fun and Rosie mansor.

        Reply
        • 4. Helen Ang  |  August 6, 2015 at 12:28 pm

          I think Chew Mei Fun looks sweet. Below is her portrait in the Deputy Ministers gallery at PMO online.

          null

          Reply
  • 5. AYAH  |  August 5, 2015 at 6:50 am

    Huhuhuhu. Dia tak sedar diri!

    Reply
  • 6. NORLIN BINTI ARSHAD  |  August 5, 2015 at 7:44 am

    Helen,

    Apa cerita RM 42 billion? Adakah sibuk sibuk bercakap mengenai RM 2.6 billion dalam akaun PM untuk menutup, ke mana hilangannya atau aliran penggunaan wang RM 42.00 billion 1MDB. Mungkin ramai yang lupa isu ini, tetapi saya, tidak! Sepanjang yang saya ingat isu RM 42 billion belum dijawab oleh PM!

    Reply
    • 7. Helen Ang  |  August 5, 2015 at 8:55 am

      Kak boleh baca,

      http://limsiansee.blogspot.com/2015/06/1mdbs-official-rebuttal-of-tun-ms.html

      Reply
      • 8. shamshul anuar  |  August 5, 2015 at 1:27 pm

        Helen,

        I must say part of the problem lies in Najib being seen as detached from reality. He let opposition attacking him and build a perception that he is weak, too liberal, too rich to understand, too afraid of wife, too trusting “british Resident”, too terhegeh hegeh to please the very people who want him, UMNO dead.

        Najib seems caught in thinking about fantastic slogan. But he ignores time tested method that really work. What about simplicity, humility.

        Why on earth late Tun Ghaffar despite not having “penasihats” are more trusted. The answer lies in people seeing him as “honest”. in fact too honest.

        Sometimes, all these traits that are really simple to practise are the ones that carry the votes.

        AS FOR HANNAH YEOH, i try very hard to think of one trait worth emulating. The one that come to mind is her obsession t tweet beside helping herself to food.

        Reply
        • 9. Helen Ang  |  August 5, 2015 at 1:37 pm

          I think Najib has to go all out War General now if Malaysia is not to fall to pieces.

          Alang-alang menyeluk pekasam …

          Reply
          • 10. shamshul anuar  |  August 5, 2015 at 2:23 pm

            helen,

            Be firm. and large part of problem will be solved automatically.

            Strip Namawee of his citizenship. He went too far.

            MP of Bayan Baru LIED AND SLANDERED by saying Ghani Patail was arrested. Detain the MP.

            Detain Rafizi for lying with regards to RM24 million ring.

            NAK BUAT ATAU TIDAK. ITU SAJA

            Reply
    • 11. shamshul anuar  |  August 5, 2015 at 1:19 pm

      Norlin,

      Dah dijawab.

      Dalam hal 1Mdb, saya fikir ada beberapa kelemahan ketara . Antaranya jenis perniagaan yg tak begitu jelas.

      Dan nampak sanagat dapat layanan teristimewa. Tapi ai bukanlah teruk “gila babi”.

      Ia jadi perhatian bila Tun buka mulut. Jadi tak payahlah Rafizi buat kerja serang UMNO, Najib. Dan maklumat yg Tun terima takm sahih.

      Memandangkan orang menyampah dengan Najib, mak mereka enggan terima apa saja penjelasan. !mdb cuba juga jawab dan beri penjelasan.

      Malah saya terbaca yg Lembaga Pengarah 1Mdb ada pergi jumpa Tun untuk beri penjelasan. Sebenarnya tak perlu buat begitu sebab tiada kena mengena Tun dengan 1Mdb,. tapi sebab Kerajaan masih muliakn Tun.

      Pasal hutang RM42 billion tu(tak pasti) kan 1Mdb ada asset lebih RM51 billion.

      Najib cuba jawab. Kita yg enggan menerima.

      Reply
      • 12. Mujahid  |  August 7, 2015 at 4:40 pm

        Tak begitu teruk, hutang banyak tak jejaskan sistem kewangan negara secara sistemik. Tapi, “Beri saya masa 6 bulan, masalah hutang 1MDB akan selesai”, kenapa? Tak ada masalah, jadi buat apa nak perlu selesaikan apa-apa? Duduk goyang kaki, bersiul, pekakkan telinga dan teruskan kerja sudahlah. Kenapa nak selesai sebelum siap siasatan? Kalau tiba-tiba siasatan sahkan memang tak de masalah, bukankah itu menjadi satu kerja yang sia-sia?

        Awalnya dikatakan 1MDB tak ada masalah bayar hutang sebab aset 51b melebihi liabiliti 42b. Tapi nak bayar hutang kena jual harta dan kena minta standby credit hampir 1 bilion.

        “Jawapan” yang diberi bukannnya merupakan jawapan pun. “Fitnah” yang dikata bukan dari kita baca Sarawak Report pun.

        “Percayalah cakap saya, sebab saya dah tengok dengan mata kepala sendiri, memang ada CASH dalam statement tersebut.” Sarawak Report yang cakap?

        “Bukan cash, tapi units, just units.” Sarawak Report yang cakap?

        “Kita dah dapat keuntungan $2 billion USD tapi tak boleh bawa masuk ke dalam negara kerana sistem Bank Negara tak izinkan.” Dari mulut Sarawak Report? Jadi, kenapa “derma” politik sebanyak $688 billion USD boleh masuk akaun peribadi dalam negara? BNM izinkan?

        Bermacam lagi. Kalau telus, tak ada masalah untuk siapa-siapa dalam kerajaan untuk cakap secara direct. “Tidak, tak ada duit $700 juta masuk dalam akaun saya!” Kan senang kalau cakap terus begitu? Atau, pergilah bersumpah lagi 3 masjid.

        Terlalu banyak question marks. Belum lagi masuk statement-statement bodoh dari Menteri-Menteri bertaraf kaldai. “Perdana Menteri bodoh mana yang akan masukkan duit dalam akaun peribadi dia”? Dah lupa? Itu baru satu daripada beratus.

        Ini semua yang buat orang atas pagar yang pro-Umno macam saya hilang kepercayaan ke atas kepimpinan hari ini. Sedarlah. Something rotten brews in Denmark. Tak perlu jadi pendinding kebatilan. Sedangkan itulah ungkapan yang selalu kita layangkan kepada penyokong Pembangkang.

        Reply
  • 13. Mulan Malaysia  |  August 5, 2015 at 10:58 am

    Hannah is so angry at issues outside Jerusubang. Why don’t she jaga tepi kain labuh sendiri. Nah… more JSubang crime.
    http://www.thestar.com.my/News/Nation/2015/08/05/Fleeing-robbers-shot-dead/

    “SUBANG JAYA: A high-speed chase by police ended with two robbers being shot dead 15 minutes after they robbed a woman in Taman Puchong Prima.”

    She can start crying for the woman who was robbed first.

    Reply
  • 14. AK47  |  August 6, 2015 at 8:37 pm

    Ms H. I used to ask my friends, ” Have you ever met a stupid Chinese ?” They would all replied, “No !”. I followed and asked again, ” But some of them are so very clever as to be stupid ?’ They would all give me a quizzical look. To ease them, I mentioned a few household names of very clever Chinese who were stupid. Then, they all burst out laughing !

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

RSS TKO — Tranungkite

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Kalender

Pengunjung

  • 7,567,457 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: