Bersih memandang sinis kenyataan Ketua Polis Negara

August 17, 2015 at 4:46 pm 11 comments

BAWAH: Pengerusi Bersih Maria Chin Abdullah berdiri di belakang Hannah Yeoh … kalian faham-faham lah

Maria Chin Hannah

Continues:

Apa pandangan Melayu totok Perkasa terhadap Bersih 4.0?

Advertisements

Entry filed under: DAP MENGKHIANATI KAUM CINA. Tags: .

Is the Prime Minister’s Office making another serious mistake? Apa pandangan Melayu totok Perkasa terhadap Bersih 4.0?

11 Comments Add your own

  • 1. orangkampung  |  August 17, 2015 at 5:15 pm

    Oh, they are just upset because the IGP refused to meet them. Said they are not important enough and they should liaise with the OCPD.

    There is a difference between closing the roads for an event that may bring in tourist ringgits and a rally that may bring chaos and destruction of properties. If the organizers of Bersih cannot see the difference then the rest of us should be warned of their presence,
    http://vignette3.wikia.nocookie.net/uncyclopedia/images/6/65/Dunce_sign_small.gif/revision/latest?cb=20081022233755

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  August 17, 2015 at 5:24 pm

      Methinks the photo speaks a thousand words where Maria Chin’s position is.

      Reply
      • 3. Orangkampung  |  August 17, 2015 at 7:32 pm

        That’s understandable. The ladies sit together, since the rest are men.

        Reply
        • 4. Helen Ang  |  August 17, 2015 at 8:38 pm

          It’s the company that Maria Chin keeps. And they dare to claim that Bersih is “non-partisan”. My dainty foot!

          Reply
  • 5. RINA  |  August 17, 2015 at 5:37 pm

    Please kalau nak adakan, go to Petaling Street or Bukit Bintang area bole? Situ majoriti rakyat Bumiputra tak pi, pasai kawasan kalut, hamis dan terlalu ramai foreigners la. Pi la melalak kat mereka.

    Sogo mega sales 27-31st August tau. Oghang ramai, family dan kawan2 nak gi shopping sana bukan nak join demo. Menyemak aje

    Gambar group kat atas, tolong pihak berkenaan merisik dokumen2 mereka dan juga LHDN tolong cek income tax masing2.

    Minta tolong paparkan nama dan butiran lanjut peribadi mereka. Sekiranya terjadi apa2 kerosakan sabit demo mereka, orang ramai boleh hantar saman kat depa tu semua.

    Reply
    • 6. islam1st  |  August 17, 2015 at 11:16 pm

      ‘Sogo mega sales 27-31st August tau.’

      Tu la, kesian kat bas2 rombongan bawa orang nak shopping kat SOGO. Buat kacau daun ja. Pi la kat tempat lain pulak. Low Yat tak sibuk sangat pi la sana…

      ‘Sekiranya terjadi apa2 kerosakan sabit demo mereka, orang ramai boleh hantar saman kat depa tu semua.’

      Polis yang kena baling batu, bata dan botol air tempoh hari sampai pengsan dan terbabas patut saman Bersih, PKR dan PAS yang gagal kawal kelakuan pendemo2!

      Reply
      • 7. wawe  |  August 18, 2015 at 9:11 am

        Tak pernah tengok video ni.
        My remark, SEDIH, BODOH, BANGSAT…to organizers of Bershit.
        Go to HELL la Bershit.

        Reply
        • 8. islam1st  |  August 18, 2015 at 7:04 pm

          Video ni keluar sejurus selepas insiden tu. Sakit hati dan menyirap je darah tengok ngok-ngek2 tu berlagak berok atas jalan. Nasib baiklah PR dah berkubur. Semoga ramai yang dah sedar.

          Reply
  • 9. wawe  |  August 17, 2015 at 9:51 pm

    Why they always buat demo kat Malay area? I nak tebus barang kat Sogo and renew my Sogo Card. Tapi, kalau ada Bershit ni, akan cancel my trip to Sogo. Tolong la Sogo, do something.

    Do not let these hooligans of Bershit jeopardize your business. It s going to be a long weekend.We need to replenish our stock of goods and clothing after the raya shopping in may/june.

    I support my friend kat atas, they go to Petaling Street or Low Yat, kat sane tak ramai Malays and bumis. In Penang ada komtar, tu lagi best buat demo. Nobody will disturb. In fact, the cm will support your course.

    Buat la apa lu suka. Nobody is going to disturb you. The Low Yatters also can join you since they have nothing much to do nowadays. Tapi kat Sogo and Jalan TAR, itu tempat kami nak lepak and ease our stress after the month-long working.

    Kalau I pergi pon nanti, kalau I susah nak shopping kat Sogo, due to these HOOLIGANS, I think I’d bring rotten eggs, plenty of them, and throw to these HOOLIGANS. Sakitnyaku di sini.

    Reply
  • 10. orangkampung  |  August 17, 2015 at 10:46 pm

    Totally off-topic. But strangely relevant and interesting

    Reply
    • 11. Helen Ang  |  August 17, 2015 at 11:47 pm

      Thanks.

      Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

Pengunjung

  • 7,478,352 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: