Bersih 4.0 – “Bila Najib kita heret turun …”

August 29, 2015 at 4:23 pm 9 comments

Watch the Malaysiakini video – KINI.TV ‘3.15pm: Jln Tun Perak – Lagi ucapan pemimpin BERSIH

Yeah, right … “apolitical” and “non-partisan” indeed.

Bersih 4.0 is the DAP proxy power grab, lah.

Entry filed under: DAP MENGKHIANATI KAUM INDIA. Tags: .

Dirgahayu tanahairku Woooohoooo! 90 percent, again

9 Comments Add your own

  • 1. orangkampung  |  August 29, 2015 at 4:41 pm

    Non partisan, my foot!

    From FMT:
    4.00pm: Crowds cheer as Penang Chief Minister Lim Guan Eng approaches the Dataran Merdeka area. He addresses the crowd, criticising Prime Minister Najib Razak for the RM2.6 billion donation he received and the falling ringgit.

    3.32pm: GHB’s Mat Sabu arrives in Dataran Merdeka and tells Bersih 4 organisers to ensure rally goers do not enter Dataran Merdeka.

    2.20pm: Penang Chief Minister Lim Guan Eng addressing the crowd at Menara Maybank says, “We gather here today not for power, positions or money. We gather here not for ourselves, but for our children.”

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  August 29, 2015 at 4:58 pm

      re: “We gather here today not for power, positions or money.”

      Hahaha. Sampai jawatan Timbalan Speaker Selangor pun DAP nak berebut dengan PAS. Lepas kalah undi di Dewan, DAP mintak kat Azmin wujudkan satu jawatan baru pulak, iaitu Timbalan Speaker Selangor (II).

      DAP tak lain dan tak bukan gerombolan politikus paling rakus.

      Jadi bila Guan Eng kata DAP bukan tamakkan kuasa atau wang, terlintas di benak fikiran saya gaji Puan Speaker yang dinaikkan hampir selaras dengan gaji Perdana Menteri.

      Reply
  • 3. LY  |  August 29, 2015 at 5:00 pm

    Salah satu matlamat BERSIH 4 ialah perjuangan seorang isteri peliwat untuk membebaskan suami peliwatnya.Kahkahkahkah…

    Reply
    • 4. islam1st  |  August 29, 2015 at 6:45 pm

      ‘Nampaknya, agenda yang dibawakan Bersih sudah jauh daripada apa yang pernah diusahakan badan NGO tersebut dulu, pada peringkat awal penubuhannya yang hanya mahu sebuah pilihanraya bersih. Bersih kini bukan saja menjadi alat parti politik pembangkang seperti DAP dan PKR, ia juga sedia mendukung agenda songsang Seksualiti Merdeka.’

      http://www.bangkit.info/2015/08/bersih-4-agenda-lgbt-seksualiti-merdeka.html

      Reply
  • 5. sirimuda  |  August 29, 2015 at 5:31 pm

    Mr. PM lagi teruk subvert the task force camna Cik Helen awak tu suka sangat kah

    Reply
    • 6. Helen Ang  |  August 29, 2015 at 6:03 pm

      Do you want Najib-Umno-BN to fall and for the DAP to become the federal power (behind the throne)?

      Reply
      • 7. sirimuda  |  August 29, 2015 at 6:11 pm

        I don’t and did not wish for and this strategy will works unless najib stay

        Reply
  • 8. RINA  |  August 29, 2015 at 5:51 pm

    20,000 / 30,000,000 = 0.00066667%

    30,000 / 30,000,000 = 0.001%

    50,000 / 30,000,000 = 0.00166667%

    100,000 / 30,000,000 = 0.00333333%

    Haiyaaa Ama Apa

    Represent this tiny percentage of our population saja ke? Banyak kalut ni?

    Haiyaa.. Tengok bola lagi dapat ramai sambutan la.. Anti climax la kau olang..kasi malu Justin Bieber saja!

    Stadium Bk Jalil atau stadium Syah Alam ini banyak orang bole masuk, apa hal takmau situ pergi?

    Boleh lompat2 tonggek2 kasi londeh seluaq tunjuk pungkok macam dulu kan lagi syiok semua orang?

    Ini malam tidoq ramai2 himpit2 jantan sama betina kasi hati2 tau.. Sudah ada sekok hantu Alvivi mali..

    Reply
  • 9. RINA  |  August 29, 2015 at 6:34 pm

    Sikalang semua paham apa itu BERSIH?

    Jual balang sama olang mau selalu ingat ‘BERSIH’

    … Tamau tipu2 kelentong customer
    … Tamau kasi jual balang tiluan
    ….Tamau ciplak lompak olang punya usaha
    …balang oli tamau kasi tukar tilu punya
    …saman mau pigi bayar tau, tamau kasi minum teh lasuah itu macam
    ….logo ‘halal’ tamau tipu punya tau
    ….income tax tamau tipu2 talak bayar

    Sikalang sudah tau apa itu BERSIH kasi bersih lu olang punya otak juga ya..

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

Pengunjung

  • 7,405,558 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: