No, No, No versus Go, Go, Go

September 10, 2015 at 8:43 pm 27 comments

Looking at how the party leaders are giving statements one after another, I’m reminded of the body segments of a caterpillar lining up in a row.

Caterpillar

Cannot, cannot, cannot!

♥  Vis-a-vis Bersih 4.0 and Red Shirt rally, MCA president Liow Tiong Lai saidthere should not be a tit-for-tat action“.

[Okay lah, the Chinese can TIT Najib on the left cheek with Tsunami (1), and then on the right cheek with Tsunami (2) to bring down his government but when the Malays wanna TAT back, waah cannot leh.]

flower yellow

♥  Asking for the rally to called off, MCA deputy president Wee Ka Siong said to replace it with a programme that can create unity among Malaysians.

[WKS should have asked Bersih to call off their divisive rally and replace it with a programme that could create unity among Malaysians. He missed the chance.]

flower yellow

♥  The question of its legality aside, MCA vice president Chew Mei Fun said that such gatherings must also be done in a “positive and peaceful manner without any thick racial overtones“.

[Urm, why doesn’t Ms Chew trust the Red Shirts rally to be just as positive, peaceful and without any thick racial overtones as Bersih? Is she being colour biased?]

flower yellow

♥  MCA vice president Chua Tee Yong said the holding of any protest rally does not bring any benefit to the country.

[Now why didn’t the MCA leaders say this just as vociferously about Bersih last fortnight?]

flower yellow

♥  MCA sec-gen Ong Ka Chuan said MCA is against the Red Shirt gathering which “only seeks to narrow-mindedly demonstrate the strength of a particular race”.

[The bright yellow of Bersih 4.0. must have temporarily blinded Ong, so much so that he failed to see its mono-racial show of strength.]

flower yellow

♥  ♥  ♥   The MCA committee collectively said that the only possibility of their party agreeing is if the Red Shirt organizers dropped the racial provocation as well as “agree to hold it elsewhere – such as in a stadium”.

[Cool. Is there a suitable stadium in Subang Jaya?]


Recommended read:

MCA, do the honorable thing and quit BN now


green caterpillar

Green light from Umno for the Reds

On the other side, Umno president Najib Razak said the Umno members are free to join the Red Shirts rally as long as they act within the confines of the law.

Umno vice president Zahid Hamidi said the party members are given free will on this matter.

Umno Youth chief Khairy Jamaluddin is following Najib’s lead.

Waiting for the Wanita Umno body segment to say their piece.

Kitty cat saka

What’s eating MCA?

Will Umno and MCA agree to disagree like the defunct Pakatan used to do?

Or will they still adhere to the old BN consensus formula? Will MCA consent to respect Umno’s differing stance?

And what is MCA so antsy about anyway? The BN Chinese party is like cacing kepanasan over the Sept 16 planned gathering.

Hai yah, if the Yellow Shirts can rally and the MCA-owned newspaper cheerleading them on, why can’t the Red Shirts also rally?

Advertisements

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: .

MCA, do the honorable thing and quit BN now Hannah the Heroine appeals to rakyat, “Bangkitlah selamatkan Malaysia!”

27 Comments Add your own

  • 1. tebing tinggi  |  September 10, 2015 at 9:08 pm

    MCA and DAP as well has been very concern with unity lately ,what has this two do to promote unity among the races .

    Both failed to understand that unity begin at home and early exposed to single education system.

    Reply
  • 2. Melayu Malaysia  |  September 10, 2015 at 9:47 pm

    WKS, shut your gap. Kamu dilantik dalam kawasan majority pengundi Melayu. And so far more poison ejected from your mouth.

    And many MCA top guns are talam dua muka. We take note of everything you said.

    Naik atas ikhsan Melayu, lagi mau bantai… Contoh nyata mereka yang tidak berterima kasih dan bersyukur…

    Reply
    • 3. Shamshul anuar  |  September 10, 2015 at 10:31 pm

      Melayu Malaysia,

      Jadi apa cerita melayu melayu ni pilih calon MCa di kawasan melayu. Lain kali jika UMNO masih berdegil nak letak calon MCa dikawasan melayu, pilih saja calon dari PR asalkan melayu.

      Reply
      • 4. islam1st  |  September 10, 2015 at 10:59 pm

        Dan mungkin ISMA boleh letak lagi calon Melayu kat kawasan majoriti Melayu, kalau UMNO letak Cina dan DAP pun letak agen Cina.

        Reply
      • 5. Melayu Malaysia  |  September 10, 2015 at 11:37 pm

        Exactly…. itu yang sejujurnya Melayus kena buat. That will teach everyone, UMNO included, a very very valuable lesson.

        Take note… DAP lebih bijak..case in point diRaub and Mentakab.. DAP bijak and their winners are Melayus but puppets on a string.

        But I noticed UMNO is still clueless. UMNO was stabbed, from behind and still being stabbed BUT they still do not see. Plain stupid, their strategists

        Reply
        • 6. shamshul anuar  |  September 11, 2015 at 8:06 am

          Melayu malaysia,

          Sebab nak jaga hati MCA.

          Apa cerita letak MCA kat DUN Kulim, Kedah. Itu kawasan majoriti Melayu.

          Untuk kekal relevan, MCA bertandinglah dan menang menentang DAP.

          Dengan tidak letak lagi MCA di kawasan melayu, UMNO akan hantar isyarat yg orang Cina mesti sokong BN jika mahu tempat dlam kabinet.

          Jika UMNO masih tak faham, lihat alor setar. UMNO letak calon Gerakan. Isma letak calon bebas. Undi melayu pecah dan DAP wakili kawasan yg 70% Melayu.

          Masih tak mahu belajar lag?. lihat Kota Raja. letak MIC dikawasan Melayu. Melayu bantah, lalu pilih PAS. Sama juga di Parit Yani, Johor(dalam parlimen Sri gading)

          Reply
          • 7. Helen Ang  |  September 11, 2015 at 9:18 am

            Shamshul,

            Kerusi Alor Setar dimenangi Cina PKR.

            Reply
            • 8. shamshul anuar  |  September 11, 2015 at 2:55 pm

              Helen,

              Thanks for the correction.

              My point is that why on earth UMNO refuses to put its candidate in Alor Setar. Alor Setar is a malay majority area.

              Reply
            • 9. islam1st  |  September 11, 2015 at 10:03 pm

              Yup that seditious Gooi. Satu family dengan Melissa Gooi!

              Reply
  • 10. Setem  |  September 10, 2015 at 10:42 pm

    Quote from Aziz Safar FB,”Dato Ti Lian Ker menulis di facebooknya “Apa Cina Mau?”. Beliau menempelak sikap sebahagian kaum Cina yang meminta MCA bersuara bagi pihak mereka sedangkan undi dan sokongan mereka diberikan kepada DAP.

    Dalam PRU ke-13 yang lalu, MCA hanya berjaya memenangi 7 kerusi Parlimen dan 11 kerusi DUN di seluruh negara. Keputusan ini lebih baik dari pencapaian Gerakan yang hanya memenangi 3 kerusi Parlimen dan 1 kerusi DUN.

    Tidak dapat dinafikan hakikat bahawa kedudukan MCA adalah pada tahap yang lemah tanpa sokongan kaum Cina pada masa ini. Adalah tidak menasabah untuk MCA bersuara bagi kaum Cina yang sudah tidak lagi menyokong mereka.

    Majoriti pemilih dari kaum Cina telah termakan dakyah dan hasutan DAP dalam dua PRU yang lalu. Mereka diyakinkan dengan sokongan PAS dan PKR, DAP akan berjaya menumbangkan kerajaan BN dan membentuk kerajaan baru. Ternyata perkiraan mereka salah dan pakatan parti pembangkang masih gagal menumbangkan kerajaan BN. Akhirnya Pakatan juga terkubur.”unquote.

    Reply
    • 11. Helen Ang  |  September 10, 2015 at 10:50 pm

      Can you pls clarify, is it TLK or A.Safar who said, and I can have the FB link pls?

      Reply
  • 12. orangkampung  |  September 10, 2015 at 11:11 pm

    When they had Bersih, you ran a poll and most of us were expecting trouble at the rally but it turn out to be quite peaceful. And there were quite a few calls for Malays not to attend Bersih but I don’t recall any warnings that Bersih would harm anyone.

    But this PMM is making more than a few Cina paranoid sampai keluar macam-macam statements including this one that I came across about Umno youngsters targeting Cina drivers. (http://mymassa.blogspot.my/2015/09/suhakam-tak-nak-siasat-kah-hasutan-ini.html)

    Apa nak jadilah orang Malaysia ni?

    Reply
    • 13. islam1st  |  September 11, 2015 at 12:42 am

      Kua Kia Soong pun dah meraban. Apparently Melayu sinonim dengan racists (UMNO) dan fascists (PAS)! Thus muka Presiden UMNO dan PAS dipijak oleh Cinas masa Bersih 4.

      Tapi Cina seekor ni ada hati (ada muka?) nak ajar Melayu pasal hak asasi?

      Melayu dah lama Berbodhi Bahsa la Dr. Tak belajar meh??

      ‘Selain itu, semoga mereka mempunyai seorang kawan sebagai penasihat baik; semoga dalam diri mereka lahir pikiran Boddhi dan persahabatan (…) dari Tiga Ratna, dan semoga mereka tidak terpisah dari Tiga Ratna itu. Dan juga semoga senantiasa (mereka bersikap) murah hati, taat pada peraturan, dan sabar; semoga dalam diri mereka terbit tenaga, kerajinan, pengetahuan akan semua kesenian berbagai jenis; semoga semangat mereka terpusatkan, mereka memiliki pengetahuan, ingatan, kecerdasan. Lagi pula semoga mereka teguh pendapatnya, bertubuh intan seperti para mahāsattwa berkekuatan tiada bertara, berjaya, dan juga ingat akan kehidupan-kehidupan mereka sebelumnya, berindra lengkap, berbentuk penuh, berbahagia, bersenyum, tenang, bersuara yang menyenangkan, suara Brahmā.’

      Petikan Prasasti Talang Tuwo 684 Masihi

      Bahasa Melayu Kuno-‘wodhicitta dṅan maitri’ merujuk kepada Boddhicita Dan Maitreya(?)

      Reply
  • 16. Equalizer.  |  September 10, 2015 at 11:16 pm

    “What is a man, what has he got? If not himself than he has not………… I did it my….way..”

    Ok, on a serious note…BN especially MCA, I am calling on all leaders and members of MCA and BN. Do Malaysia a favour. Join the the Red shirt Rally on the 16/9 wearing red shirts without any slogan and distribute red (not yellow pl) rambutans (requested by Helen) with love. Let the main organisers and his men wear red shirts with slogans, that is their rights. If you do this, LGE, LKS, the Evangelistas leaders especially Hannah Ba..na..na.. will cry for a few months..

    “Goosy goosy gander. Where shall I wander?
    Upstairs and downstairs, in Ha na..na.. chamber…..”

    Reply
  • 17. islam1st  |  September 11, 2015 at 1:04 am

    Cina lagi-JUST WOW!

    ‘The Malay society is still predominantly rural.’

    http://www.themalaymailonline.com/what-you-think/article/choked-kuik-cheng-kang

    Apa lagi Cina?

    ‘The country has become abnormal because we have a plethora of abnormal politicians who are so obsessed with nothing else but selfishness and personal grudges. – See more at: http://www.themalaymailonline.com/what-you-think/article/something-not-quite-right-about-this-country-lim-sue-goan#sthash.b8du1hjD.dpuf

    BTW the writer thinks ‘Low Yat 2’ is evil and by ‘abnormal politicians’ she meant to say the Melayus in both UMNO and PAS!

    Reply
    • 18. RINA  |  September 11, 2015 at 6:49 am

      …..memang pun… Saya dah lali dan loya dengan cara depa depa ni!

      Jiran Apek saya sekiranya ada berita kecurian, rompakan, pembunuhan, rogol, culik atau apa saja jenayah.. first first keluaq dari mulut dia ” cilaka ini India sama Melayu!” Masyallah… Instant!

      Kalau yang bikin jahat itu Cina, lia cepat2 make himself busy and disappear.. Bila kita nak bertau kat dia “taktau taktau saya taktak baca itu celita”. He only reads Apek papers, mungkin berita macam ni depa tak lapor kut?

      Thats why I said earlier Jiran Apek saya is a good “research material”. Maybe Malaysia should go one step as to investigate latar belakang asal usul ‘cara hidup dan budaya’ keturunan mereka nih.

      Mula2 merisik latar belakang Adun dan MP depa dulu. Tabiat semulajadi / lama memang payah nak buang tau.

      Reply
      • 19. islam1st  |  September 11, 2015 at 10:05 pm

        “research material”

        Most of them are. 101 guide to cara hidup dalam tempurung!

        Reply
    • 20. RINA  |  September 11, 2015 at 7:01 am

      Dah agak dah..
      Choked — Kuik Cheng KangKang
      Something not quite right about this country — Lim Sue Goan

      Bulat2 sebiji cara otak Jiran Apek saya..

      Reply
      • 21. RINA  |  September 11, 2015 at 7:04 am

        Soli soli…typo error. Should be “Kuik Cheng Kang”…..

        Reply
  • 22. Ayam  |  September 11, 2015 at 9:23 am

    Back then MCA is more DAP than DAP itself over the “cross” issue and now they are the same again but towards the “Red Shirts”. I think there’s some DAP agents already in MCA, corrupting every single of its members.

    Reply
  • 25. Sarah  |  September 11, 2015 at 11:50 am

    By the way Helen,

    In my FB wall’s a lots of people’s becomes bonkers due to Baju Merah. It’s all about no no no.

    But funniest things is the Malay side getting quite in the FB but rampantly reminding Malay to joint in in wassup or at least wear baju merah when go out this 16 Sept. Hmmmm

    :|sarah

    Reply
    • 26. islam1st  |  September 11, 2015 at 10:08 pm

      Bila aku sakit hati baca cara depa2 ni duk ridicules Melayu, sebab nak ‘halang’ Baju Merah, rasa macam nak pi pun ada. Sakit hati punya pasal. Lagipun aku ada dua tiga polo shirt warna merah pun. Merah menyala is one of my favourite!

      Reply
  • 27. wawe  |  September 11, 2015 at 11:05 pm

    Ohh, kalau tak dapat pi kl pon, kita pakat pakai red kat mana2 bandar pon okay.

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

RSS TKO — Tranungkite

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Kalender

September 2015
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Pengunjung

  • 7,476,988 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: