34 thoughts on “10 gambar politikus berpeluk-peluk

      1. susah kak helen sebab kami rakyat di negeri Selangor tak nampak kesungguhan UMNO/MCA@BN menyusun gerak kerja dalam merealisasi impian merampas Selangor ni..kalau target tambah kerusi DUN pun belum tentu. Rata-rata keyakinan pengundi-pengundi selain yg berbangsa Tionghua di Selangor banyak berkisar isu-isu utama peringkat nasional. Settle yang tu, rasanya tak mustahil BN boleh kembali meneraju Selangor..sekarang ni isu kenaikan tol pulak. Pembangkang pandai ambil kesempatan..(dengar nya YB Sivarasa BOD salah satu konsesi). Tempias bahana tol pastinya terpercik pada kerajaan DS Najib..tambah satu beban..thanks

        1. Kalau Melayu bersatu dan ada kerjasama di antara Umno dan PAS, bisa diatur.

          PKR sebenarnya tak sekuat mana pun.

            1. Tu dendam kesumat TG Nik Aziz. Sekarang zaman dah beredar.

              Kan PAS telahpun mula berjinak-jinak dengan Perkasa? Para ahli Perkasa ramai/kebanyakannya orang Umno sebenarnya. Carik-carik bulu ayam lama-lama bercantum juga.

              PAS sekarang sudah kenal siapa sebenarnya DAP.

              Di sisi DAP Umno tampak berhemah dan lembut belaka.

          1. itu memang betul, undi Melayu boleh menentukan kemenangan BN tapi seperti yang saya kata sentimen masih berkisar pada isu-isu utama peringkat nasional. DS najib perlu berfikir seiring dan cepat tentang strategi menangani isu-isu semasa, tetapi keutamaan juga perlu diberi kepada Selangor. Beliau sepatutnya sudahpun mempunyai bala tentera di Selangor yg diyakini boleh memberi impaks mulai sekarang. Bukan last minute sewaktu dah nak dekat pilihanraya. Tapi, nampak BN semacam sedang tidur..thanks

            1. aku,

              Kita juga bersalah. Kita suka dengar fitnah. walaupun kita sebut kata “fitnah lebih dahsyat dari membunuh”KITA JUGA suka dengar fitnah dan malah lebih teruk lagi tokok tambah fitnah buat penyedap cerita.

              Contohnya Altantuya. Tiada bukti yg Najib terlibat. malah Najib sudah bersumpah. Tapi kita rasa kita berdosa dengar fitnah tuduh Najib hanya kerana dia tak ada imej ugama.

              Kita enggan dengar keterangan yg Sirul bukan pengawal peribadi najib. dia sebahagian dari pengawal odrang kenamaan.

              KITA BUAT TAK KISAH PR terima duit dari Yayasan yg anti kerajaan. tapi kita tak boleh terima crita najib dapat sumbangan dari Raja arab.

  1. Cinadol kepada Juburi:
    “Aku bukan FAN club kamu lah. Tapi apa mahu buat: Cash is King mah!”

  2. Tunggu kita tawan balik Selangor???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!
    Pengundi cina sokong semula MCA !!!

    1. “Pengundi cina sokong semula MCA !!!”

      MCA yakin ke diorang boleh tarik sokongan pengundi cina? Baru-baru ni pun MCA siap cadang untuk buka keahlian parti dalam BN untuk semua kaum, diorang tak yakin ke dapat tarik sokongan pengundi cina lagi dah? Selama ni pun, diorang selamat sebab pengundi Melayu je, tengoklah masa PRU-13.

      Honestly, if BN placed MCA in one place and PAS also contest at the same place during PRU-14, might as well vote for PAS. Org2 MCA masa PRU-13 pun semua voted for MCA ke?

      Love,
      Pwincess.

  3. Kak Helen,

    Mufti of Pahang said that DAP is anti-Islam. I believe the Mufti but I am also waiting for DAP to sue him. Why so lambat one? In fact, DAP should also sue the Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) and the Sultan of Pahang, because both the Mufti and JAIP are under the Sultan’s purview. Ada berani?

    As what the Mufti of Pahang said, DAP is anti-Islam.

    Love,
    Pwincess.

  4. Kesan air mani senang dicari … kalau dah ada kertas tisu yang basah dengan mani atau bekas mani yang masih tertinggal di dalam buntut … senang aje. Just scoop it out.

    Pesawat nampak besar. Tapi, lautan lebih besar. Ia bagaikan jarum dilontarkan ke dalam dasar laut.

  5. Nik Aziz antara mengkafirkan BN dan menghalalkan PKR: kayu balak Kelate habis … Sokmo Siyasi Belaka!

    1. Imam al-Shafi’i stated in his seminal treatise on jurisprudential philosophy, “Al-Risala”:
      “Sufyan ibn Uyayna told us from Abd al-Malik ibn Umayr from Abd al-Rahman ibn Abd Allah ibn Masud from his father, that the Prophet (s.a.w.) said, “The Lord will grant felicity to His servant who hears my words, remembers them, guards them, and transmits its teachings. Many a transmitter of sacred law is no lawyer (faqih) himself, and many may transmit the law to others who are more versed in the law than they themselves. The heart of a Muslim shall never harbour ill-will against three qualities: (1) sincerity in devotion to God on High; (2) faithfulness towards Muslims and; (3) conformity to the community of believers (Jama’ah) – because the summons of such people shall protect the faithful and shield them from Satanic delusion.'” (Sunan al-Darimi, vol. 1; Musnad al-Shafi’i, vol. 1).

      Imam al-Shafi’i said : “The Messenger of Allah’s (s.a.w.) instructions that men should abide by the community is a proof that the “ijma” – scholarly consensus – of the Muslims is binding.”

      Al-Shafi’i also wrote in ‘Al-Risala’:
      “And Sufyan also told us from `Abd Allah ibn Abi Labid from `Abd Allah ibn Sulayman ibn Yasar from his father, who narrated: “Umar ibn al-Khattab (r.a.) made a speech at al-Jabiya in which he said: ‘The Messenger of Allah (s.a.w.) stood amongst us as I am now standing among you, and he said: “My Companions are the true faithful, then those who succeed them, and then those who succeed the successors; but after these generations, untruthfulness will prevail and people will swear (upon their words) without having been asked to swear, and will testify (about every matter) without having been sought out to testify. Only those who seek the beatitude of Paradise will then abide by the community, for the devil pursues the isolated person, but stands further away from two. Let no man be alone with a woman, for the devil will be in their company. He who is happy with his propriety, and displeased with his wrong behaviour, is a true believer’.” (see also Musnad al-Shafi’i, vol. 2).
      Imam al-Shafi’i said in conclusion to this hadith:
      “He who holds on to what the Muslim majority (Jama’ah) upholds shall be regarded as following the Muslim community, and he who preaches differently shall be regarded as opposing that which he was instructed to follow. So the error arises from willful deviation; in the community taken as a whole there is no error concerning the meaning of the Qur’an, the Sunnah, and the jurisprudential method of analogical reasoning (qiyas).”

  6. Kak Helen,

    It’s Pwincess again, doing the Gunting paper stunt.

    Mufti Pahang said DAP is anti-Islam.

    The Mufti also advised the Pahang DAP boss to beristighfar and leave DAP. Other muslims who joined DAP should also consider doing the same. So, that Tunku Zulpuri should leave DAP as DAP is anti-Islam.

    Tunku Zulpuri also said that he will sue the Mufti and JAIP. Hence, he and DAP should also sue the Sultan of Pahang. Don’t blame Microsoft Excel for failing to count that five-day ultimatum that Tunku Zulpuri threw at the Mufti in the first place.

    Mufti Pahang said DAP is anti-Islam. So, orang Islam yang sokong DAP sila beristighfar segera.

    Love,
    Pwincess.

    1. ‘Tunku Zulpuri’

      Tunku Zulpuri kat ceramah hentam Mufti Pahang kat dewan Cina KL Selangor, introduce himself-Saya Tengku Zulpuri anak lelaki Raja Puji!

      Sneaky!

  7. Hadi Awang: “Hahaha you kafir! (umno)” Ibrahim Ali: “Hehehe, it takes a bigger (kafir) one to know me!”

  8. Nazri Aziz to the Chief Minister: “You better stop the Khalifa Abdul Aziz act ok?! Mahathir also I can whack you know!”

Comments are closed.