Yup

March 11, 2016 at 10:24 pm 10 comments

Survey: Malaysians are the biggest suckers for online scams — NST

anime sailor moon snigger

https://twitter.com/NST_Online/status/708213288346062848

 

Entry filed under: Malay mole. Tags: .

DAP: “Why the peraturan says that I have to speak in Bahasa?” How much money did DAP spend on GE13?

10 Comments Add your own

  • 1. Qalam Qabut  |  March 11, 2016 at 11:17 pm

    Orang Malaysia memang mudah ditipu. Selain online auction dan online dating, online purchase juga merupakan satu sektor yg mudah ditipu, begitu juga dengan rayuan derma. Faktor utama ialah teringin sangat untuk cepat kaya, barang murah dan mencari keseronokan. Ada yg sudah tiga empat kali tertipu pun masih menaruh harapan untuk berjaya mencapai keinginan.

    Jika 10 tahun sudah negara yg paling banyak scammers ialah negara China dari segi pembelian barang murah, Satu dari 10 pembeli saja yg mendapat barangnya dengan selamat. Malah di portal Alibaba, DHGate dan beberapa portal niaga online pun ianya bagaikan tak terkawal. Nigerians pula dengan rayuan utk dapatkan bantuan ubah wang haram atau inheritance. Walaupun US mempunyai perundangan yg paling ketat dari segi online purchase, punyai banyak organisasi yg mengawasi scammers, tetapi penipuan masih wujud, dan kebanyakannya dikendalikan oleh pendatang asing kebanyakannya dari Afrika. Di Malaysia juga ada scammers, yg offer USD90 untuk iPhone pun ada.

    Tapi itu 10 tahun dulu, ok. Sekarang entahlah.

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  March 11, 2016 at 11:28 pm

      re: “online dating”

      Tu lah. Pompuan orang kita bukan sedikit yang mudah diperdaya lelaki Nigeria menyamar (sebagai omputih kacak).

      Sampailah berpuluh ribu wang simpanan wanita-wanita malang tersebut sanggup diserahkan kepada cyber Casanova yang tak pernah pun mereka bersemuka.

      Dan begitu juga pembaca-pembaca online yang boleh tertipu oleh lelaki pertengahan usia menyamar sebagai awek cun.

      re: “Jika 10 tahun sudah negara yg paling banyak scammers ialah negara China”

      Sumber inspirasi bagi puak Dapsters.

      re: “dari segi pembelian barang murah”

      RBA dapat upah 50 sen setiap satu komen ,) tapi takpe asalkan dapat mencurah berkhidmat bakti terhadap perjuangan murni idola evangelista mereka.

      Reply
      • 3. Helen Ang  |  March 11, 2016 at 11:43 pm

        TAMBAH

        re: “RBA dapat upah 50 sen setiap satu komen”

        Oleh sebab upah terlalu murah lah seorang Anon itu terpaksa hantar komen sampai berderet-deret di sebuah blog Protun khususnya.

        Reply
      • 4. Fat  |  March 13, 2016 at 2:22 pm

        Since you’re at it – how much do you get paid Helen? Are you on a retainer or get paid based on the number of articles you dish out daily? Just answer without your usual Long bullshit spin boleh?

        Reply
  • 5. an  |  March 12, 2016 at 12:02 am

    This is cause for concern.
    Why so many have been duped?Are Malaysians too trusting, too naive, too ignorant, too gullible, too careless, too greedy?

    At the very least it would be nice if there’s a site with info of scams that are common or going on. I’ve been reading pseudowatch facebook page, there are some really dumb scams that people are getting away with.

    I still can’t believe people genuinely bought that card thing. That has to be a joke.

    Reply
    • 6. I Am Woman  |  March 12, 2016 at 12:44 am

      Australia has scamwatch.gov.au
      There’s also snopes which covers scams and fake news.
      Someone should tell Saleh Keruak to set up a scam watchdog.

      Reply
      • 7. tebing tinggi  |  March 12, 2016 at 8:24 am

        Scammers are everywhere not only on line ,in politic too ,we are make to believe something that could challenge our intelligence and have to conciliate with it.

        re, Someone should tell Salleh Keruak to set up a scam watchdog .
        Oh yeah !, what a nice suggestion .

        Reply
    • 8. Qalam Qabut  |  March 12, 2016 at 3:59 pm

      Why so many have been duped?Are Malaysians too trusting, too naive, too ignorant, too gullible, too careless, too greedy?

      All of the above. Ada yg teringin nak beli laptop yg paling top masa tu, Dell Alienware dgn harga USD300 utk dijual balik dgn harga berkali ganda supaya dapat cover balik modal yg dah tertipu tiga empat kali sebelum ni. Masih percaya dgn harga murah hingga terlupa dah tertipu 3-4 x. That’s how gullible they are.

      Aku buat kerja belakang tabir saja, tapi ada orang Malaysia yg paling hot sekitar 2011, a gal name Frau Chin. She is/was a real scam fighter. Hingga ada scammer yg ancam nak bunuh dia. Tapi kami selamat, selagi tak gunakan nama sebenar. Ada lagi perisai dua tiga lapis.

      Reply
  • 9. Akim  |  March 12, 2016 at 10:36 am

    Admittedly, very many Malaysians get scammed and those who spend a lot of time on the internet get hit the most. But the question is whether the survey figures are reliable.

    It depends on the method the survey is done, who are selected as respondents, what questions asked, the basis used for determining
    the survey conclusions.

    Note that in a population of about 30 million, only 400 internet users were asked in the survey, and a wide age range of between 18 to 65 was chosen. And the reliability of Telenor Group may be a question as their website states that Telenor ASA is involved with a company that had corrupt dealings in Uzbekistan.

    However, agree with the suggestion that the Malaysian authorities take action to combat the problem. Good to hear concrete suggestions from readers here instead of picking issue with others by making wild and unsubstantiated accusations.

    Reply
  • 10. C72  |  March 12, 2016 at 11:53 am

    Scammers understand human weaknesses and how to exploit it for their benefit.

    If you are lonely, they offer love and companionship.

    If you are greedy, they offer unbelievable gains.

    Quote “A witch understand people very well, it makes the good ones kind and the bad ones powerful” – Witches Abroad by Terry Pratchett

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

March 2016
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Pengunjung

  • 7,405,558 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: