Mukhriz for PM?

March 23, 2016 at 6:25 pm 17 comments

Hari ini adalah Holy Wednesday mengikut kalendar orang Kristian. Hari ini Tun saman Najib Razak.

Sepanjang minggu ini digelar Minggu Suci (orang Kristian). Perkara-perkara mukjizat mungkin berlaku.

Esok ialah Maundy Thursday. Barangkali Tun ada kejutan lain buat perdana menteri bagi menamatkan riwayat politiknya.

Lusa Good Friday.

Tulat Sabbatum Magnum (Sabtu Agung).

Tun and his week

Bangkit!

27 Mac: Easter Sunday … Tun akan menyertai perarakan yang dikelolakan Zaid Ibrahim bersama pembangkang.

 

Entry filed under: Protun. Tags: .

Can Nik Abduh land breakout role as Youth Minister? Image of Islam in Christian eyes

17 Comments Add your own

  • 1. tebing tinggi  |  March 23, 2016 at 7:00 pm

    Hellen ,

    What games you want to play ,linking Muslim with Christian believe ?.

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  March 23, 2016 at 7:06 pm

      Tu kena tanya pihak penganjur mengapa mereka pilih tarikh 27 Mac, iaitu sambutan hari perayaan Kristian (Resurrection of Christ) yang lagi mulia berbanding Krismas (komersial, meriah).

      Easter Sunday sememangnya hari yang sarat dengan makna bagi puak Kristian.

      Saya cakap betul … minggu ini Holy Week.

      Reply
    • 3. Qalam Qabut  |  March 23, 2016 at 9:21 pm

      Tukang sihir UMNO buat kerja lagiiiiiiiiii

      Reply
    • 4. Mad Hatter  |  March 24, 2016 at 9:11 am

      Helen main batu api, strategi UMNO nak pecah perintah

      Reply
      • 5. Helen Ang  |  March 24, 2016 at 9:24 am

        DAP yang pecahkan PAS dan kuat promo serpihan parti Islam itu, iaitu PAN yang diketuai Mat Sabu.

        DAP yang sokong puak pemberontak Umno yang pecahkan parti Melayu kepada kem Protun dan kem Projib.

        Reply
  • 7. HY  |  March 23, 2016 at 8:45 pm

    jom ramai mari sertai mahathir mac 27, i hope all the christian can skip church on tis sunday, n i support khairy for pm.

    Reply
    • 8. RINA  |  March 24, 2016 at 1:22 am

      HY,
      Agak you kalau I pi buat business jual bunga teloq kat this ‘HUGE’ event tu laku tak? Can also get my silat and kompang team to meriahkan lagi their opening ceremony?

      Mukhriz is not PM material. Dia nak gulingkan Najib, president of UMNO. Satni klo lantik dia jadi PM..buat perangai sama nak gulingkan boss dia juga, parah!

      Reply
  • 9. Abdullah  |  March 23, 2016 at 10:27 pm

    Dalam Islam, amar makruf nahi mungkar adalah setiap hari, setiap saat. Nampak sangat cubaan bersungguh2 Kak Helen untuk mengaitkan Tun dengan perkara2 yang tak berkaitan.

    Reply
    • 10. Helen Ang  |  March 24, 2016 at 5:59 am

      re: “cubaan bersungguh2 Kak Helen untuk mengaitkan Tun dengan perkara2 yang tak berkaitan”

      Bukankah Tun dah confirm akan jadi ‘headliner’ (menyampaikan ucaptama) di acara pada Easter Sunday tu?

      Zaid dan Kit Siang dua-dua sendiri mengaku Tun lah yang menerajui gerakan ‘Selamatkan Malaysia’.

      Reply
      • 11. Abdullah  |  March 24, 2016 at 6:02 pm

        Owh! dalam Islam tidak begitu kak, samada Tun menjadi headliner pada easter Sunday atau Sunday tak easter, tidak menjadi masalah.

        Yang penting adalah niat, tun ikhlas menyelamatkan rakyat dan negara.

        Reply
  • 12. Ah Jib Gor Legacy  |  March 23, 2016 at 10:54 pm

    “…just a fraction of what is extended so obscenely on defense budgets would make a real difference in enabling God’s children to fill their stomachs, be educated, and be given the chance to lead fulfilled and happy lives.”
    — Desmond Tutu

    Wednesday’s child is full of woe
    And Malaysia’s child has heavy debts to pay.

    Reply
  • 13. Akim  |  March 24, 2016 at 7:48 am

    Selain dari gerakan Selamatkan Malaysia pada hari hari yang tersebut di pos di atas, Tun telah mengambil langkah yang amat menarik perhatian juga – dia saman Najib ke Mahkamah.

    Antara perkara2 yang di kemukakan:

    – interference in 1MDB, RM2.6b probes
    – corruption and misfeasance in public office

    Tidak boleh di harapkan Peguam Negara ambil tindakan sebab Apandi di lantik dek Najib dan tak lama salepas itu telah mengistiharkan Najib tak bersalah. Sekarang perlu mengharapkan Mahkamah.

    Walau pun Najib telah menggunakan kuasa nya menyentuh urusan kehakiman – ada bekas Hakim Mahkamah Rayuan berkata Najib juga telah menghalang lantikan nya ke Mahkamah Federal – tidak mungkin dia dapat membuat demikian di atas Hakim Hakim yang sedia ada sekarang.

    Di jangka amat banyak tembelang Najib akan keluar bila kes itu di bincang di Mahkamah. Tujuan nya bukan menjatuhkan UMNO/BN tapi mahukan Najib undur atau di gantikan.

    Reply
  • 14. Akim  |  March 24, 2016 at 8:16 am

    Walau apa pun yang di kata berkenaan tujuan Tun, fakta yang terang sekarang ia lah kes 1MDB dan RM2.6 bilion belom selesai, persepsi rakyat terhadap UMNO/BN merudum dan PRU14 akan tiba tak lama lagi.

    Perlu di ingatkan bahawa hal dia berbaris dengan Lim Kit Siang dll, mengumumkan dia keluar dari UMNO (ada hantar surat ke UMNO? – sesiapa tahu tolong kasi link kpd berita nya) dsb nya itu ha nya strategi dan tactic. Dia telah keluar dari UMNO 3 kali di masa lalu, tapi masuk lagi. Saya yakin hati nya amat kuat kapada UMNO – lebih kuat dari ramai yang memegang jawatan pemerintahan sekarang, jauh lebih lama dia perjuangkan, pertahankan dan memajukan hak dan kepentingan Melayu dan UMNO.

    Keadaan UMNO amat genting sekarang. Nasib Melayu di negara sendiri amat tercabar. Najib kalah popular votes, dapat keputusan yang terburuk di PRU sejak Merdeka lebih 50 tahun dahulu, Melayu berpecah empat dsb nya. Begitu banyak perkara yang tidak betul di sana sini.

    Flip flop dengan cara yang amat merunsingkan sekali. Dulu nak liberal konon nya, sekarang nampak terbalik. Najib buang ISA, nak buang Akta Hasutan tapi di bangkang dek UMNO. Nak ambil hati DAP dan Cina yang menyokong mereka hingga hampir tak pedulikan hak dan kepentingan Melayu yang UMNO di tubuhkan untuk pertahankan dam majukan nya. Dulu tak mahu lesenkan news portal saperti Singapore buat, sekarang Salleh Keruak memikirkan undang2 baru bagi mengawal nya. Senarai pemerintahan tidak betul dan rakyat tidak puas hati itu panjang.

    Maka himpunan 27 March dan saman Najib ke Mahkamah itu ada lah manifestasi kebuntuan rakyat akibat itu semua.

    Reply
  • 15. Mulan  |  March 24, 2016 at 11:00 am

    “Mukhriz for PM?”

    Then what about Anwar?
    Anyway, another miracle. Anwar love love Tun. Anwar now joins the ProTun.
    http://www.malaysiakini.com/news/335039

    “Jailed former opposition leader Anwar Ibrahim had intended to mend ties between his family and former premier Dr Mahathir Mohamad, who had sent him to jail for the first time in 1998 over a corruption charge.

    “Anwar, who appeared as his own defence at the Kuala Lumpur High Court on Tuesday, reportedly told Channel News Asia that he harbours no personal vendetta against Mahathir or Najib.”

    It’s a miracle!

    Reply
    • 16. No hard feelings  |  March 25, 2016 at 1:16 am

      Does the ex-PM still harbour cravings for young men? Still trafficking with Islamism and Zionism? So he has no vendetta against anyone he’s saying.

      Reply
      • 17. Helen Ang  |  March 25, 2016 at 10:26 am

        re: “Does the ex-PM still harbour cravings for young men?”

        You mean the former DPM … (deputy).

        Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

March 2016
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Pengunjung

  • 7,405,558 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: