Budaya gereja ke nih?

April 10, 2016 at 5:18 pm 12 comments

“Awak tak fahamkah?”

VIDEO: Mulai minit 1:46

“Biar saya tanya kamu. Kawasan ni siapa YB? You cakap macam mana? Kawasan ni, YB siapa di kawasan ini?”

“YB saya. Saya! YB Stampin.”

Dirakam di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching oleh Suara.tv dan dimuatnaik ke YouTube hari ini.

Kuching airport

YB Stampin DAP Julian Tan kahwin di Gereja City Harvest tidak berapa lama dahulu

 

Entry filed under: Evangeliblis. Tags: .

Proton wajar rebranding jadi Projeep kerana sudah makan dedak Marina Protun #1

12 Comments Add your own

  • 1. RINA  |  April 10, 2016 at 6:08 pm

    Lawak la Cik Helen ni…

    Kalau dia YB kawasan saya, apa bolehkah bila masa dia suka masuk rumah saya? Tak berapa paham what that Apek is trying to say la? Pass kerja apa yang depa bawa tu?

    Hakim2 dari court of Venus, mohon beri pencerahan kat sini bole tak? Rakyat pasti nak tau cara2 anih hangpa, manatau silap2 tak bagi izin YB macam tu masuk rumah kami satni tak pasai2 terus kena tuduh dan hukum kami?

    Reply
  • 2. sotong kurita  |  April 10, 2016 at 6:39 pm

    What is your point here Hellen ?

    Reply
    • 3. tebing tinggi  |  April 10, 2016 at 10:06 pm

      Wakil Rakyat kawasan ,adalah raja kawasan .

      Reply
  • 4. onsleuth  |  April 10, 2016 at 6:43 pm

    Good Grief, city harvest !!! Cannot help thinking about medieval europe lords & fiefdom. It won’t be long he start to ” harvesting”

    Reply
  • 5. Abang Othman  |  April 10, 2016 at 7:20 pm

    Semua lapangan terbang adalah “Protected Area”.Hanya penumpang yang mempunyai tiket penerbangan di benar masuk. Sekiranya bukan penumpang yang ingin memasuki kawasan ketibaan atau pelepasan untuk tujuan urusan rasmi maka beliau perlu mengambil PAS KHAS dari pihak keselamatan Lapangan Terbang. Perkara ini ada lah SOP Lapangan Terbang dan umum tahu prosedur ini. Nampaknya YB ini berlagak bodoh sombong dan sengaja untuk menunjuk kedudukan nya. Kepada anggota polis LTAK saya mengucapkan syabas di atas menjalankan tugas keselamatan yang di amanahkan “without fear and favour” Kepada YB Julian, awak patuh menunjukkan tauladan yang baik kepada penjawat awam dan rakyat.

    Reply
    • 6. I am Woman  |  April 10, 2016 at 9:06 pm

      Saya nak perbetulkan ayat saudara. YB ni bukan berlagak bodoh sombong tapi dia sememangnya bodoh lagi sombong. “Saya Yang Berhormat” dia kata. Siapa yang nak hormat dia kalau sikap begitu angkuh?

      Reply
  • 7. 916Malaysia  |  April 10, 2016 at 7:48 pm

    Saya singgah ke blog ini atas nasihat rakan2 saya yang pernah memberi komen disini. Nampaknya orang DAP ni macam bangsat, tidak ada budaya langsung ! Mereka ingat mereka boleh berbuat apa sahaja hanya kerana mereka ni orang DAP ? Saya ni orang Cina, saya memberi komen dalam bahasa kebangsaan sebab ini Malaysia. Tetapi, nampaknya penguasaan bahasa kebangsaan orang DAP ni macam dari kelompok tin kosong.

    Reply
  • 8. Equalizer.  |  April 10, 2016 at 8:10 pm

    YB my foot. They are misbehaving themselves by insisting to go in a security area using a YB card instead of an Airport Security Special Pass. Bullying the junior security officer by flashing their MP cards to show that they are doing their duty and are entitle to demand this and that.

    YB, I hope you are reading this.

    Hei, stupid MPs. Your MP card is just to show that you are the MP from certain area and for you to use it when entering parliament. It is not an authority card for you to enter anywhere you like. Even in cinema, you have to pay. You can fook off. You are just another ordinary citizen when out of parliament. Got it!!!
    Salute to the guards who were still guarding the entrance which is their No.1 priority.

    Reply
    • 9. islam1st  |  April 10, 2016 at 9:27 pm

      ‘Bullying the junior security officer by flashing their MP cards’

      Kaki buli, memang tipikal!

      Reply
  • 10. islam1st  |  April 10, 2016 at 9:24 pm

    Lu YB kawasan saja maa, bukan itu Maharaja Tang Dinasti wor?! Kenapa balu jadi YB kawasan pun sulah sendili col pun tak bley meh??

    Owh wa faham sudah, macam lu punya CM kat Penang la, Wa sudah CM mana wa tau wa lumah banglo harga belapa? Lagi lumah lama maa, 30 tahun? No swimming pool wor!

    YB kawasan tapi jangan behaves macam Ba-B kawasan wor!

    Reply
    • 11. Kineas1067  |  April 11, 2016 at 11:41 am

      Let’s hear for the Chinese fishing boats & the Chinese Coast Guard then…..

      Or the “confusion” between the RMN & MMEA. Do they have “overlapping” radar systems?

      Reply
      • 12. islam1st  |  April 13, 2016 at 1:49 pm

        Bagus maa, lu boleh naik itu Cina fishing boat, balik kampung wor. Itu Cina nelayan boleh bagi free ride meh?

        Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

April 2016
M T W T F S S
« Mar   May »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pengunjung

  • 7,406,441 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: