Posted in Evangeliblis

Budaya gereja ke nih?

“Awak tak fahamkah?”

VIDEO: Mulai minit 1:46

“Biar saya tanya kamu. Kawasan ni siapa YB? You cakap macam mana? Kawasan ni, YB siapa di kawasan ini?”

“YB saya. Saya! YB Stampin.”

Dirakam di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching oleh Suara.tv dan dimuatnaik ke YouTube hari ini.

Kuching airport

YB Stampin DAP Julian Tan kahwin di Gereja City Harvest tidak berapa lama dahulu

 

Author:

I have no Faceook or Twitter.

12 thoughts on “Budaya gereja ke nih?

  1. Lawak la Cik Helen ni…

    Kalau dia YB kawasan saya, apa bolehkah bila masa dia suka masuk rumah saya? Tak berapa paham what that Apek is trying to say la? Pass kerja apa yang depa bawa tu?

    Hakim2 dari court of Venus, mohon beri pencerahan kat sini bole tak? Rakyat pasti nak tau cara2 anih hangpa, manatau silap2 tak bagi izin YB macam tu masuk rumah kami satni tak pasai2 terus kena tuduh dan hukum kami?

  2. Good Grief, city harvest !!! Cannot help thinking about medieval europe lords & fiefdom. It won’t be long he start to ” harvesting”

  3. Semua lapangan terbang adalah “Protected Area”.Hanya penumpang yang mempunyai tiket penerbangan di benar masuk. Sekiranya bukan penumpang yang ingin memasuki kawasan ketibaan atau pelepasan untuk tujuan urusan rasmi maka beliau perlu mengambil PAS KHAS dari pihak keselamatan Lapangan Terbang. Perkara ini ada lah SOP Lapangan Terbang dan umum tahu prosedur ini. Nampaknya YB ini berlagak bodoh sombong dan sengaja untuk menunjuk kedudukan nya. Kepada anggota polis LTAK saya mengucapkan syabas di atas menjalankan tugas keselamatan yang di amanahkan “without fear and favour” Kepada YB Julian, awak patuh menunjukkan tauladan yang baik kepada penjawat awam dan rakyat.

    1. Saya nak perbetulkan ayat saudara. YB ni bukan berlagak bodoh sombong tapi dia sememangnya bodoh lagi sombong. “Saya Yang Berhormat” dia kata. Siapa yang nak hormat dia kalau sikap begitu angkuh?

  4. Saya singgah ke blog ini atas nasihat rakan2 saya yang pernah memberi komen disini. Nampaknya orang DAP ni macam bangsat, tidak ada budaya langsung ! Mereka ingat mereka boleh berbuat apa sahaja hanya kerana mereka ni orang DAP ? Saya ni orang Cina, saya memberi komen dalam bahasa kebangsaan sebab ini Malaysia. Tetapi, nampaknya penguasaan bahasa kebangsaan orang DAP ni macam dari kelompok tin kosong.

  5. YB my foot. They are misbehaving themselves by insisting to go in a security area using a YB card instead of an Airport Security Special Pass. Bullying the junior security officer by flashing their MP cards to show that they are doing their duty and are entitle to demand this and that.

    YB, I hope you are reading this.

    Hei, stupid MPs. Your MP card is just to show that you are the MP from certain area and for you to use it when entering parliament. It is not an authority card for you to enter anywhere you like. Even in cinema, you have to pay. You can fook off. You are just another ordinary citizen when out of parliament. Got it!!!
    Salute to the guards who were still guarding the entrance which is their No.1 priority.

  6. Lu YB kawasan saja maa, bukan itu Maharaja Tang Dinasti wor?! Kenapa balu jadi YB kawasan pun sulah sendili col pun tak bley meh??

    Owh wa faham sudah, macam lu punya CM kat Penang la, Wa sudah CM mana wa tau wa lumah banglo harga belapa? Lagi lumah lama maa, 30 tahun? No swimming pool wor!

    YB kawasan tapi jangan behaves macam Ba-B kawasan wor!

    1. Let’s hear for the Chinese fishing boats & the Chinese Coast Guard then…..

      Or the “confusion” between the RMN & MMEA. Do they have “overlapping” radar systems?

Comments are closed.