DAP guna Melayu untuk ‘skrew’ Melayu

May 12, 2016 at 10:56 am 24 comments

Pembetulan: Dialih bahasa, ejaan BM untuk “screw” ialah “skru”.


Pemakan dedak DAP

Ketua Penerangan Umno Selangor Zein Isma Ismail mendedahkan bahawa “ramai anak muda Melayu dilantik dalam organisasi DAP diberi imbuhan tetap”.

Klip video yang mana pemimpin DAP Hew Kuan Yau telah dirakam menyeru Cina Sarawak undi calon Melayu DAP – agar Melayu DAP boleh diperalatkan untuk “skrew” masyarakatnya sendiri – menjadi viral baru-baru ini.

Hew merupakan ketua publisiti pilihan raya kebangsaan DAP ketika PRU13 dulu.

Hew Kuan Yau

Talam dua muka

Cina ultra memang terbukti benci Umno dan Melayu.

Tidak syak lagi bahawa pemimpin Cina DAP amat membenci Melayu dan Umno (lihat gamber Hew di bawah) dan termasuk PAS juga. Akan tetapi ada juga di kalangan puak evangelis parti tersebut yang begitu licik berpura-pura.

Pemimpin Kristian DAP, Hew Kuan Yau, membuat isyarat lucah pada papan tanda

Oh Papa & Mama

tun mahathir lgr guan eng 2

If looks could kill …

Strategi Si Kitol DAP

Namun ada Melayu Protun yang sanggup bersekongkol dengan Cina ultra yang nyata memandang hina Melayu.

anime sailor moon sniggerBersekongkol dengan Dapster seraya membenarkan blognya mengikut telunjuk ‘handler’, yakni si operatif letnan parti.

Sebelum ini pun, Cina Islam Ridhuan Tee telah membongkarkan bagaimana Melayu reject sedang “dibeli” oleh parti ultra kiasu yang sekarang ini sudah kaya dan berkuasa.

Blogger prepaid Melayu yang anti politik Umno (bermaksud anti Team Najib & anti Menteri Besar negeri kubu kuat Umno) mudah dipujuk untuk di’ubah’.

Boleh tampak pun dah perubahannya ke arah mendokong politik “muafakat” Firster DAP — senang-senang jer dia menuduh Projib dan para penyokong kerajaan sebagai haters seraya diri sendiri berlagak lebih Cina dari Cina.

Malah blogger Melayu itu sampai rela mencipta (konon) salasilah Cina keluarganya hanya kerana dahagakan dedak, ish.

sailor moon giggling

Disyorkan baca:

What kind of Melayu would want to join the DAP?

Entry filed under: Malay mole. Tags: .

RBA Melayu Ali Tinju and Jamal Sekinchan feuding

24 Comments Add your own

  • 1. Setem  |  May 12, 2016 at 11:09 am

    Ada blogger Melayu ProJib pun mudah dilentur dgn dedak2 yg ditaburkan oleh PMO office. Sama juga bloggers DAP reject.

    2 x 5, 5 x 2.

    Same modus operandi by both DAP and UMNO-Najib.

    Reply
    • 2. shamshul anuar  |  May 12, 2016 at 11:34 am

      SETEM,

      tak sama

      Reply
      • 3. sarimah  |  May 12, 2016 at 12:42 pm

        Satu tu junjung Islam, lgi satu tu anti Islam, mana ada sama.
        Not same, not same.

        Reply
        • 4. Junjung tak sampai hujung  |  May 12, 2016 at 8:39 pm

          Junjung Islam tak sama dengan amal korupsi.

          Reply
    • 5. RINA  |  May 13, 2016 at 4:37 pm

      Whats the latest on the floods dekat2 UM?

      Kereta dapat masuk atau kena pakai sampan? Kalau padang tak tenggelam mungkin helicopter bole landing kan? Jadi tak tadi TDM pi sana?

      Kesian pula students2 tu. Zaman TDM pasti taktau sebenda sekadar dok dengaq parrot2 dan burung2 tiong aje cerita kisah2 lama. Tapi mungkin ada juga antara mereka yang waktu tu baru habih PMR cikgu buat lawatan round2 Petronas Twin Tower.

      Reply
  • 6. Surrhead  |  May 12, 2016 at 12:33 pm

    DAP takder duit…..biasanya org yg ikut DAP kerana integriti dan bebas rasuah……org yg bermaruah tau kalau masuk umno, kena jual harga diri dam amalkan budaya jilat punggok boss.

    Reply
    • 7. Helen Ang  |  May 12, 2016 at 1:29 pm

      re: “DAP takder duit….”

      You can’t be talking about the “every developer is our BFF” party, can you?

      r: “biasanya org yg ikut DAP kerana integriti dan bebas rasuah”

      Yup, followers who sell cheap bungalow to DAP leaders because it’s got bad feng shui and no swimming pool.

      re: “……org yg bermaruah tau kalau masuk umno, kena jual harga diri dam amalkan budaya jilat punggok boss.”

      Do pls alert me when the next Umno Ketua Bahagian wannabe tweets that he spent the last few hours listening to @najibrazak share about kemashalatan ummah and his wassatiyah policy or when he describes a get-together of half a dozen Umno leaders as a “gathering of brilliant minds”.

      Reply
      • 8. Td  |  May 12, 2016 at 5:05 pm

        That was tweeted in 2014. Its more like the gathering of corrupted minds, the reality is what we see how government properties can be disposed cheaply and property can be bought at discounted value. The reality happened in 2015 and now!.

        Don’t fall for deceiving tweet coming out of tasmanian devil’s reject.

        Reply
        • 9. Tehtarik  |  May 14, 2016 at 8:59 am

          Cant be cheaper than the sungai besi tudm land at rm70 per sq ft sold to 1mdb and then sold to china at many multiple times of that price.

          Speaking abt deceiving and spinning, no one come near to najib.

          Reply
    • 10. 40bilion Tanah Penang  |  May 12, 2016 at 8:04 pm

      Kesian, Surr kena skrew dn cina DAP. Bila minta duit..tada wang,tada wang.. padahal DAPpenang jual tanah hampir 40 bilion sejak 2008 kata Rahman Dahlan

      Reply
  • 11. Mulan  |  May 12, 2016 at 2:53 pm

    When referring to Hew Kuan Yau , you must refer his official title
    Dr. Hew Kuan Yau
    He got PhD very smart person, you know. We must not be “lude” you know.

    https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%98%E5%85%89%E8%80%80
    “1997年考获历史学硕士学位,同年获颁1996年南粤优秀研究生一等奖。2002年,丘光耀获得香港中文大学博士班全额奖学金,负笈香港深造三年。2005年考获香港中文大学哲学博士学位(历史学专业),同年获颁中大莫庆锵奖学金。”
    .
    He, history doctor from Hong Kong lor.

    http://www.roketkini.com/2014/04/30/revolusi-bantal-superman-dr-hew-kuan-yau/

    Lihat… Doktor tau.

    Kalau baca buku terlampau banyak, boleh permanent head damage ke?

    Reply
    • 12. Tehtarik  |  May 14, 2016 at 9:03 am

      Zahid hamidi pun PHD jugak. Permanent / perpetual head damage jugak ke?

      Reply
  • 13. Mulan  |  May 12, 2016 at 3:03 pm

    DOKTOR Hew is not just insulting to Malays, he is also insulting to Christians. His FB posting is sheer insulting!

    Reply
    • 14. 40bilion Tanah Penang  |  May 12, 2016 at 8:17 pm

      You chinese dont understand christianity. Jesus was Jew killed by Roman Emperor. He only salvage europeans initially while non christians are made slaves…

      Reply
  • 15. Mulan  |  May 12, 2016 at 3:08 pm

    BTW. From the doctor, Video “skrew” itu salah MCA… Tengok.

    ” Secara ringkas, subtitles yang tentera siber BN paparkan adalah tidak tepat, dengan niat yang jahat supaya bangsa Melayu dihasut demi membencikan DAP.

    MCA bersubahat dengan seorang opportunist politik yang mendalang episod ini.”

    Reply
  • 16. Melayu Malaysia  |  May 12, 2016 at 3:50 pm

    Sudah terang lagi bersuluh namun ramai Melayu yang masih bodoh….. Diberi makan tahi, minum kencing masih setia, kalau dah taksub beitulah jadinya.

    Bahan tontonan dan “supershow” hasil arahan DAP……layu dibumi sendiri.

    Reply
  • 17. Mulan  |  May 12, 2016 at 4:12 pm

    For once I do agree with Nga Kor Ming
    http://www.nst.com.my/news/2016/05/145215/pakatan-can-win-kuala-kangsar-if-it-fields-dr-mahathir-says-perak-dap

    “”He knows Barisan Nasional’s tactics and if he wins, we will let him sit facing Prime Minister Datuk Seri Najib Razak in Parliament,” he said.

    First. LKS will step down as the Parliamentary Leader of DAP and Leader of the Opposition for M. We need all these sacrifice to Save Malaysia. That is the only way M will face Ajib-ko – eye to eye.

    Next. LGE will decline the post of Penang CM in the next election paving way for Mukriz to become Penang CM.

    My ideas are so genius.

    Reply
  • 18. tebing tinggi  |  May 12, 2016 at 6:03 pm

    Just do as the Chinese did , ‘senyum kiri senyum kanan ,senyum depan senyum belakang , and asked apa khabar ,when you are in needs and all the Malays hart’s jadi cair . They call it ‘Chinese diplomacy’ ,MCA and Gerakan know how to do this well ,the reality is no Malays can survive in Gerakan as well .

    Malay , Chinese issue will have no end , the Chinese will remain a Chinese forever and the Malays !, alas, some would say they are Bugis ,some say they are Banjar ,some are Boyan ,the other would says the are Jawa and the others would present themselves more Arabic then Malays .

    Would there be a Malays , even Najib say he is a Bugis ,leading United Malays National organisation ,UMNO.

    Reply
    • 19. Helen Ang  |  May 12, 2016 at 7:14 pm

      re: “… and all the Malays’ hearts jadi cair. They call it ‘Chinese diplomacy’, MCA and Gerakan know how to do this well”

      Kan diplomasi lebih memanfaatkan? DAP pakai kaedah langgar. Kalau tak langggar, DAP asyik menipu jer. Blogger Melayu pemakan dedak DAP pun sebulu — jenis pandai membohong dan menipu.

      re: “Malay, Chinese issue will have no end”

      Eh, bukankan blogger Protun kegemaran kamu itu mahu Umno mendakap erat orang Cina dan cium pipi kiri kanan?

      re: “the Chinese will remain a Chinese forever”

      5,000 years and counting, doh.

      re: “and the Malays!, alas, some would say they are Bugis, some say they are Banjar, some are Boyan, the others would say they are Jawa and the others would present themselves more Arabic then Malay”

      Tapi semua Islam, kan?

      RIDHUAN TEE kata dalam ruangan pojoknya di Sinar Harian (9 Mei 2016),

      “… sedarlah dengan peruntukan Islam itulah yang menjadi Melayu lembut dan mudah dibentuk, sehingga terlentuk. Lambakan bukan Melayu di sini adalah disebabkan oleh hati Melayu yang telah dilentur oleh Islam.” […]

      “Semakin faham Melayu terhadap agamanya Islam, semakin tinggilah toleransinya terhadap bukan Islam.” […]

      “Cina sangat beruntung lagi, kerana Islam, toleransi Melayu menjadi tinggi.”

      http://www.sinarharian.com.my/kolumnis/ridhuan-tee-abdullah/belajarlah-berterima-kasih-mca-1.518568

      Cina MCA Buddhist tidak merebut kalimah Allah mahupun menyanggah agama Islam.

      Cina DAP evangelis selalu memburuk-burukkan Islam, mengata Muslim bodoh, kolot dan zalim, mahu meletakkan Kristian berdiri sama tinggi dengan Islam di Malaysia dan lambat laun si evangelis akan usahakan menerusi tipu helah bagi Islam duduk lebih rendah.

      Pendek kata, parti yang anti-Islam itu meneruskan perang salib.

      Menggunakan kayu ukur di atas, cara MCA yang senyum-senyum, pujuk rayu dan berbisik-bisik dalam telinga Umno sebenarnya lebih ikhlas berbanding dengan parti evangelis pewaris dasar penjajah Kristian dan tak pernah lepas daripada menipu.

      re: “Would there be a Malays, even Najib say he is a Bugis, leading United Malays National organisation Umno?

      Umno = Melayu Islam
      PAS = Islam Melayu

      Baik berpadu. Kalau tidak, jangan menangis air mata darah nanti bila evangelis menguasai negara ini dan Melayu dibiar merempat.

      Tengok kat Timur Tengah yang berjaya diporak-perandakan oleh Kristian Zionis. Nasib orang Islam jadi pelarian.

      Reply
      • 20. Jade Emperor  |  May 13, 2016 at 2:13 pm

        Umno = Melayu
        PAS = Islam Melayu

        Umno leaders – Faith has not reached them
        Pas leaders – they have overreached Faith

        The Dap leaders are a similar mixture.

        Reply
  • 21. What Is This  |  May 12, 2016 at 7:21 pm

    Why the fuss ? The Chinese bought Edra Global. Bandar Malaysia. What’s left for Malaysia to sell to China and the Chinese ? KL Singapore High Speed Train ? Iskandar Malaysia ? Oh wait. Iskandar Malaysia is now a playground of Chinese Singapore. Just sell all you have to the Chinese, take the money and stay quiet. Sounds like Najib lol

    Reply
    • 22. Tehtarik  |  May 13, 2016 at 7:56 am

      Bingo!

      Apa lagi cina mau !!!!!!…… ? Apa lagi Najib mau jual?

      Reply
    • 23. RINA  |  May 13, 2016 at 4:23 pm

      Macam baru berlabuh Malaysia aje tehtarik ni?

      What to do.

      Nak google old2 articles like Perwaja not available anymore.

      Reply
  • 24. phantom x  |  May 13, 2016 at 2:39 am

    ‘TANPA SAYA, SIAPA MAU JAGA ROSMAH’

    – Ali Tinju

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

May 2016
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Pengunjung

  • 7,405,558 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: