Shopaholic girl who likely inspired Ridhuan Tee’s article today

May 23, 2016 at 6:59 pm 8 comments

In his Sinar Harian column today, Ridhuan Tee wrote,

“Ketahuilah bahawa kita sudah dapat selayaknya apa yang sepatutnya dapat. Malah sudah dapat lebih pun. Jangan terlalu kemaruk kuasa atau tamak. Seperti kata Almarhum Tunku Abdul Rahman, biarkan orang Melayu menjaga kuasa, orang Cina menjaga bisnes.”

In its article headlined, ‘Don’t be too greedy or power hungry, Tee tells Chinese‘, FMT quoted Ridhuan as drawing from Tunku Abdul Rahman’s wisdom that “Malays should control political power and the Chinese, business”.

Translating excerpts of Ridhuan’s article into English, FMT reported:

“He urged them [Chinese] to be satisfied with the economic opportunities already presented to them, which had given them wealth without any of their rights being taken away, unlike the situation in communist countries.”

With regard diaspora Chinese and their fabulous wealth, a news story about a Malaysian student in Sydney – pix below – who spent A$4.65 million buying luxury items and other designer stuff must have served as inspiration for what Ridhuan penned in his column today.

Christine_Jiaxin_Lee

Christine’s sunglasses from High Street, not Petaling Street

“My parents give me lots of money” — Christine Lee

Christine Lee Jia Xin, a 21-year-old with indulgent rich parents, has a taste for high-end brands such as Christian Dior, Hermes, Chanel, Bvlgari, Prada, Versace, Bottega Veneta, Zegna, Louboutin, Tiffany and Van Cleef & Arpel.

Her shopping list – see bottom of page – is testament not only to her expensive but eclectic taste.

Because her Malaysian Chinese parents gave her lots of money (or so she said), Christine splurged:

  • A$332,310 in three visits to the Christian Dior boutique in Sydney
  • A$54,640 at Chanel
  • 13 Hermes scarves and designer dresses, skirts
  • more than 100 branded wallets, clutches and handbags
  • a Hermes Himalayan Crocodile Birkin that retails for about A$150,000
  • bracelets, bangles, pendents and other jewellery
  • A$2,500 pair of Christian Louboutin boots
  • A$1,350 Chanel cashmere pillow

BELOW: Christine is a good Christian girl who spent almost A$9,000 on a Cartier love-love-love bracelet

Christine Lee

Christine Lee, FB pix

M’sian Chinese parents give their kids lots of money

Ridhuan Tee talked about the business and economic opportunities available to Chinese in Malaysia which allowed them to amass lots of wealth. Well, ain’t he right!

It is glorious for a Malaysian girl to have wealthy Chinese parents.

All in all, Christine Lee blew almost A$4.65 million in her Sydney shopping spree.

Australia’s Westpac Bank claimed that it had mistakenly given the young Ms Lee a huge overdraft but according to her, “My parents give me lots of money”.

She added that she had thought it was her parents who banked the A$5 million into her account.

Click to enlarge

 

 

Entry filed under: Evangelis. Tags: .

Snapshot of Malay Tsunami sea monster Right loses Austria presidential contest by half percent (0.6%)

8 Comments Add your own

  • 1. islam1st  |  May 23, 2016 at 9:52 pm

    Despite DAP tuduh UMNO main race card, tapi it was DAP yang quick to tegur KM Sarawak kononnya tipu Cina sebab tak lantik TKM Cina.

    Bukan DAP parti semua bangsa ke? Unlike UMNO, kan? No?

    Apa lagi Cina mahu??

    Reply
  • 2. tebing tinggi  |  May 23, 2016 at 9:56 pm

    I don’t think Reduan Tee was inspired by such story .
    Christine lee was a case of lucky girl who found lot’s of money in her account ,not many could be as lucky as her .

    So far we heard only couple of such case involved Malaysian . Anybody in Christine lee setting, would do as what she had done .

    Reply
    • 3. Helen Ang  |  May 23, 2016 at 10:10 pm

      re: “I don’t think Reduan Tee was inspired by such story.”

      I didn’t say the ustaz was inspired by Ms Lee.

      I said his article about how Chinese can become rich in Malaysia because they’re able to grab or are afforded opportunities could have been inspired by this story about the riches of Ms Lee’s parents.

      Their wealth must be ‘easy come, easy go’ if they can give their daughter A$5 million to spend shopping.

      If they didn’t give her the money, then the girl is lying through her teeth.

      Exactly like that Liar & Fraud blogger except that Annie is a ‘he’ and not a ‘she’. Sampai bab jantinanya pun blogger reject itu mahu menipu … di samping mencipta pelbagai cerita palsu.

      I’m not at all surprised Annie behaves sebiji macam Cina DAP.

      re: “Anybody in Christine lee setting, would do as what she had done.”

      You mean buy 100 branded handbags?

      Reply
  • 4. What Is This  |  May 23, 2016 at 11:31 pm

    Some people had to find a place to hide after he found out that the ‘woman’ he was having a conversation with was in fact a man. He even defended the ‘woman’ after the ‘woman’ was exposed for all to see. Still, man ! The man refuses to admit he was conned for years. Now after a brief hiatus he is back in business. You know who this blogger is ? lol ! Here’s a hint. He loves to attack Helen Ang.

    Reply
  • 5. Cerita Cina Tee Hi Hi  |  May 23, 2016 at 11:39 pm

    Toksah lah kisah dgn Cina muaalaf Tee ni.
    Dia bukan tahu apa dia cakap pun.
    Melayu kuasa politik konon.. dan sedap-sedap je bagi kekayaan Tanah Melayu kepada orang Cina. Kononnya kata Tunku. Saya tak pernah bace atau dengar Tunku cakap mcam tu.
    Itu semua dakyah tipikal Cina Tong San.

    Kuasa politik memang di tangan Melayu dan kekayaan Tanah Melayu adalah hak orang Melayu.

    Cuma ada seorang Presiden UMNO yang namanya tidak akan saya sebut, cukup hanya jika dikatakan dia bijak berbahasa Tamil, bapa dia datang dari Kerala India telah menafikan orang Melayu kekayaan Tanah Melayu. Malah Lim Guan Eng pernah mendedahkan dalam hansard beliau telah menentang hak melayu konon malu orang melayu tidak pandai bersaing.

    Hak Melayu tiada kaitan dengan dia sebab bapa dia India jadi hak melayu diketepikan. Malah beliau juga berkata sebab orang Melayu tak minat, dia sebagai Presiden Melayu Bersatu telah memberi airasia kepada Tony Fernandes dengan harga RM1!

    Malah sebagai Presiden Melayu Bersatu dia memberi lesen judi kepada Cina,India kerana haram konon. Haram untuk orang melayu tapi halal untuk orang Vincent Tan dan Ananda dan Genting.

    Begitulah dgn Cina Tee ni… anak dia dia hantar sekolah cina. Sebenarnya dia cuba mempergunakan melayu untuk mencari perkerjaan sebagai pensyarah di universiti umno tubuhkan.

    Cina yang merantau ke indonesia, filipina pun akan mengkorup orang yang paling berkuasa sama ada Presiden UMNO atau CM Penang atau CM Selangor, Kelantan, Kedah, Sabah, Sarawak untuk tanah dan balak. Sedangkan itu semua adalah hak orang Melayu di Tanah Melayu.

    Jadi orang Melayu perlu peka dengan kekayaan hutan, emas, bauxite di Tanah Melayu dan menyekat Jabatan Hutan, Tanah Galian dari pegawai Melayu yang korup. Untung sikit masuk poket Cina kaya jual ke Tanah Besar.

    Reply
  • 6. drinho  |  May 24, 2016 at 9:43 am

    re: dia sebagai Presiden Melayu Bersatu telah memberi airasia kepada Tony Fernandes dengan harga RM1!

    Masa tu AirAsia ada hutang jutaan ringgit. Sesiapa yang beli akan menanggung hutang tersebut. Lagipun, Tony menjayakan konsep kadar tambang murah “Now everybody can fly”. Air Asia adalah simbol kejayaan syarikat tempatan di arena antarabangsa.

    Tengoklah apa jadi pada MAS. Kononnya atas dasar memperkasakan ekonomi orang Melayu, kerajaan jual MAS kepada Tajuddin pada harga murah. Sejak itu, MAS semakin merudum. Rakyat juga yang tanggung kerugian kerana Khazanah kena bail-out.

    Reply
    • 7. Melayu Bersatu  |  May 25, 2016 at 7:48 pm

      Hello drinho..dont know what you have been drinking but you really dont understand business anyway, pemahaman awak “‘ masa tu sesiapa yang beli akan menanggung hutang tersebut,”
      Betul ke?

      Adakah Tony Fernandes begitu bodoh hendak menanggung hutang jutaan ringgit tanpa sebab?

      Pendapatan AirAsia masa itu adalah 20 juta setahun!
      Cukup untuk membayar installment kapal terbang sebab ianya adalah going concern. Business yang telah berjalan mempunyai revenue.

      “Simbol kejayaan syarikat tempatan” Ye ke? AirAsia menanggung lagi banyak hutang tetapi pembuat kapal terbang terdesak untuk menjjual dan membagi komisen yang banyak kepada pembeli.

      Negara kristian perancis telah memberi anugerah French Legionnaire kepada Tony, anugerah ini diberi kepada mereka yang berjasa kepada penjajah Perancis yang membunuh di Algeria, Vietnam etc.

      Mereka berterimakasih kerana Tony beli banyak airbus dan memberi pekerjaan kepada kristian perannchis.

      Tapi model business aisasia ini tidak laku di Jepun dan terpaksa bungkus. Kenapa? Sebab model yang banyak hutang, memeras pekerja dan keselamatan.

      AirAsia baru beberapa tahun dan ada kemalangan ratusan nyawa.
      Sedangkan mas ditembak dan masalah teknikal yang masih tidak diketahui.

      Jumlah penumpang yang banyak? Airasia membuat pengaliran keluar wang dgn membolehkan rakyat malaysia pergi Bali, Melbourne, etc yang tidak munasabah. Jadi berjuta rakyat malaysia keluar berbelanja dan balik.

      Penerbangan murah merupakan penyumbang pembakaran di udara.

      [deleted]

      Di Kelantan Annuar Musa nak bayar gaji pemain bola kelantan pun tak ada duit…begitu bodohnya Presiden Persatuan Melayu Bersatu, mat salleh di england di susukan,, pemain di malaysia tak dibayar gaji.

      Reply
      • 8. Non-Malays United  |  May 31, 2016 at 6:43 am

        Tony Fernandez(non-malay) is just better at running a company compared to malays. The non-malays are looking out for themselves, and the malays can go ask money from Najib. Pfffffftt

        Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

May 2016
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Pengunjung

  • 7,406,782 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: