Shape of sedekah — Melayu baru beholden to DAP charity

June 17, 2016 at 6:52 am 9 comments

By Rina

This foto (ketayap men waving tayang-tayang the cheques) reminds me of the CNY lions … using young boys as dancing lions, in the hot sun climbing tall ladders to grab at the hanging angpow packets!

Anyway that’s their culture kita kena respect and peghati aje.

Harap jangan pula naik ghairah, satu hari depa gantung cek-cek semua kat tingkap, pak-pak ketayap kena berkompang naik tangga gi amik cek-cek tu ya. Manatau satni tak pasai-pasai UBAH nak menyesuaikan sangat cara menerima ‘sedekah’ depa ke arah tu pula.

Comment originally @ 2016/06/17 at 5:05 am


Dulu kena tumpang PAS. Sekarang ada Melayu DAP dah yang pandai cakap-cakap tentang bagaimana kaum Cina menyambut bulan puasa.

laugh China girl

Picture source: Melayu Moden website

Picture source: Melayu Moden website


Hannah Yeoh: “Ini sememangnya satu fitnah” (merujuk kepada tuduhan bahawa DAP anti-Islam)

Hannah Yeoh is giving 2k to masjids and 1k to suraus.

(Other Malays – like bloggers – can get 20k elsewhere from their ultra kiasu taikos.)

Advertisements

Entry filed under: Evangeliblis. Tags: .

Beware alligator, do not enter water Tak kan Melayu hilang di dunia PAN global

9 Comments Add your own

  • 1. Mulan  |  June 17, 2016 at 10:13 am

    Here is Penang

    Comes from this posting.

    Question: What has berbuka puasa got to do with the Penang Tunnel/Bridge what ever?

    “MENGHIDANGKAN nasi minyak kepada Pengerusi Surau Al-Muttaqin, Yusof Bakir sebagai tanda penghargaan atas peluang berbuka puasa bersama-sama kira-kira 300 kariah di sini.

    Turut diraikan dalam majlis tersebut adalah 150 golongan kurang mampu yang menerima sumbangan barangan keperluan harian daripada peruntukan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan dan Ahli Parlimen Bukit Gelugor.

    Hadir sama pada majlis penuh bermakna itu ialah ADUN Paya Terubong, Yeoh Soon Hin, Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Ramkarpal Singh dan Penghulu Kawasan Bukit Gelugor, Nasrizal Nasib. (Adm).

    ———————————————————————————————-

    Benarkan kami bina jambatan tanpa tol – KM

    Oleh: WATAWA NATAF ZULKIFLI
    Gambar: LAW SUUN TING

    PAYA TERUBONG – Ketua Menteri, Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng masih menaruh harapan agar Pusat terbuka hati untuk memberi kebenaran kepada Kerajaan Negeri membina jambatan tanpa tol pertama di negara ini.”

    Reply
  • 2. onsleuth  |  June 17, 2016 at 10:13 am

    Believe it or not, Jamal made it to the Star & it wasn’t a negative news about him. Why I got a feeling that a powerful vip is arm-twisting The Star these days ? ;) http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/06/17/jamal-close-to-tears-as-family-reunites/

    Reply
    • 3. Mulan  |  June 17, 2016 at 2:04 pm

      Much to my chargin of my DAP loving kenalans on FB.

      Reply
      • 4. Frog  |  June 18, 2016 at 1:42 pm

        And your delusions continue if you think the general public rely on the mass media for quality political reporting. Then again, what’s there to expect from a Helen Ang fan girl.

        Reply
  • 5. tebing tinggi  |  June 17, 2016 at 3:05 pm

    It’s not easy to get to Putrajaya , you got to brush your teeth often, so your smiles is inviting white , and of course angpows is a culture lor rr .

    Kemuliaan tangan yang memberi begitu tergambar ,and kehinaan tangan yang menerima juga terserlah .

    Reply
    • 6. RINA  |  June 18, 2016 at 9:19 am

      tebing tinggi

      Nice to know you make that extra effort to shine your teeth when visiting Putrajaya, nemberi senyuman juga adalah sedekah.. niat tu mesti bersih. Alhamdulillah

      Tapi ‘Ang pow’ tu culture sapa? Kalau ada niat lain hulur ang pow tu dah kira ‘rasuah’, yg menghulur pun terlibat dengan amalan rasuah bukan saja penerima.

      Thats why I pelik tengok gambaq depa dok lambai2 gedik terima cek? Bagi resit kat dia dan kalau dah rasa bersyukur sangat, hantaq surat “thank you belly much” pun dah memadai.

      Lagi satu. Tu yang kalut ‘sedekah’ kat semejid dan surau. Dia pakai duit apa? Elaun keraian? Mai kita tengok duit tu mai dari mana?

      http://www.malaysia-today.net/dear-selangorians-your-children-and-grandchildren-will-still-be-paying-hannah-yeohs-pension/

      Reply
      • 7. tehtarik  |  June 18, 2016 at 12:11 pm

        Betul kata kau.
        Sebelum dah 5 generasi rakyat malaysia digadai Rosiemah.
        Tambah dengan HY, hancur mampus.
        Oh, yang curi wang dari project lembu NFC tu lagi 1 generasi.
        Jadi Malaysia memang koyak untuk 10 generasi akan datang. Kesian betul.

        Reply
      • 8. Kineas1067  |  June 18, 2016 at 1:10 pm

        No need to use MYR currency notes, lah!

        USD or SGD will do nicely, thank you. More “acceptable”, “stronger” – what’s not to like?

        Funny that in Singapore, little green paper packets (empty) are available before Hari Raya Aidilfitri. Even local supermarkets hand them out to their customers. Also sold at the Ramadan bazaars in Geylang Serai, Tampines, Woodlands and Arab Street.

        Now what do you suppose will be used to fill those little green packets? Dates, raisins or almonds?

        Hahaha…

        Reply
  • 9. Kineas1067  |  June 17, 2016 at 9:54 pm

    Bandar Malaysia? 60% stake held by the Lim Kang Hoo-led consortium which includes CREC? Which gives CREC an approximately 20% stake in the Bandar Malaysia project.

    With MOF having a 40% stake in the project.

    Which got taken off 1MDB’s books. A good thing, right?

    And now Bandar Malaysia has received a whole bunch of tax incentives from the government.

    Which will maybe persuade MNCs with regional HQs in Singapore to relocate to Bandar Malaysia.

    Hopefully…

    This shouldn’t be construed as “charity” from the “gene pool”, right?

    But a sound logically-thought out business decision. Long-term thinking with risks factored in.

    Right, Helen?

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

June 2016
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pengunjung

  • 7,478,362 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: