CONFIRMED — Bersih 5.0 is on

July 22, 2016 at 1:43 pm 44 comments

Be careful what you wish for … this time, the Protuns and the Melayu DAP – such as the blogger below whom many are accusing of “makan dedak” and “DAP paid” – will be on the side of the yellows against the reds.

Blogger Annie Anakin hopes “it’s not going to be another round of Chinese in yellow on one side and Malays in red on the other, like last time”.

Now it won’t. It will be DAP (yellow shirts) against Umno (red shirts).

Bersih previously

Ambiga together with Anwar led the past street protest.

Anwar donned their yellow shirt.

Bersih Ambiga Anwar

The Bersih to come

Ambiga has hooked up with Tun (or is it the other way around?) Both want Najib ousted immediately.

See video below of Ambiga and Tun in their joint press conference yesterday. Ambiga was echoing Tun’s criticisms and Tun’s call to stage mass rallies.

The ubah-ed Tun now believes in street demos to topple the elected head of government.

Continues from Tun’s Bersih 5.0 — “a million people taking to the streets

Bersih Mahathir

Advertisements

Entry filed under: Melayu skru Melayu. Tags: , , .

Tun’s Bersih 5.0 — “a million people taking to the streets” Regime change from domino effect

44 Comments Add your own

  • 1. Orang Sabah  |  July 22, 2016 at 2:01 pm

    BEGINIlah…

    Rakyat protun kata Malaysian Official 1 itu ialah najib.
    Betul?

    Rakyat projib pulak cakap tiada nama najib disebut…jadi najib tidak terlibat…Betul?

    So..saya mahu tanya rakyat yang projib, jika kamu mengaku kamu cintakan agama bangsa negara, pencinta keadilan, muslim sejati dan pembenci fitnah,…boleh bagitau tak SIAPA MALAYSIAN OFFICIAL 1 itu ikut teori kamu?

    Ayuh..sama2 kita humban Malaysian Official 1 ke penjara dan hukum dia seberat2nya…

    Sila jawab dengan kadar segera! Ingat, ini demi kebaikan dan kepentingan rakyat negara ini. Tunjukkan kejujuran kamu dan jangan cuba alih isu. Sekian

    Reply
    • 2. Surrhead  |  July 22, 2016 at 2:38 pm

      Bang…..kita projib percaya MO1 ialah Lim Guan Eng……atau Lim Kit Siang…..

      Reply
      • 3. cikminah  |  July 22, 2016 at 3:24 pm

        Saya pulak nak tuduh ANWAR AL-JUB, boleh…..?????
        Hehehehe………kikiki…..huhuhuhu.

        Reply
        • 4. shamshul anuar  |  July 22, 2016 at 4:14 pm

          Cik Minah,

          Bawalah bukti.

          Bukan kah Uncle Sam dulu kata ada WMD di Iraq? Betul ka? jadi tak mustahil mereka juga tak betul kali ini.

          Siasat lah dulu.

          Reply
          • 5. drinho  |  July 25, 2016 at 6:40 pm

            Bukankah Switzerland sudah rampas 3 lukisan mahal yang dikatakan dibeli menggunakan duit yang diseleweng dari 1MDB?

            Soalan saya:-

            1. Mengapa rampasan dibuat jika tiada bukti kukuh?
            2. Siapa pemilik lukisan tersebut?
            3. Jika lukisan dibeli dengan wang halal, mengapa pemilik biarkan sahaja Switzerland rampas? Bukankah pemilik akan halang dan kemukakan bukti menunjukkan lukisan tersebut dibelinya secara halal?

            Reply
          • 6. Setem  |  July 25, 2016 at 7:03 pm

            encik shamsul anuar,

            macam mana nak bawa bukti bila AG’s investigation report sudah di OSA kan?

            apa kerajaan Najib nak sorok dalam report tu?

            Reply
        • 7. Mazlan  |  July 22, 2016 at 4:49 pm

          …setuju…

          Reply
      • 8. Orang Sabah  |  July 22, 2016 at 5:43 pm

        Maafkan saya.

        Lim guan eng bukan relative kepada riza.

        Setakat ini tiada seorang pun projib yang mampu menjawab dengan jujur. Jadi bagaimana pengundi non partisan seperti saya mahu percaya hujah2 rakyat projib?

        Berbanding dengan hujah2 protun, sekali disoal, tegas dengan jawapan mereka.

        Fikir2kan ya bro…biar kalah hujah tapi jangan memperbodohkan diri sendiri…itu amat memalukan..peace

        Reply
        • 9. Surrhead  |  July 22, 2016 at 6:36 pm

          Bang, kami projib percaya MO1 itu LGE atau LKS, kalau bukan dia org, mungkin mahdey atau samy velu yg dimaksudkan MO1 tu

          Reply
        • 10. shamshul anuar  |  July 22, 2016 at 7:17 pm

          Orang Sabah,

          Lim Guan Eng memang bukan “relative” pada Riza. Itu betul. Ini tak ada kena mengena dengan Guan Eng.

          Tapi yg menyembah DAP juga la yg buat cerita ada 40000 pengundi bangla pada PRU lepas.

          Biarlah DoJ siasat. Biarlah yg merompak dan beli harta mewah kalau ada disana dirampas harta mereka.

          Biarlah siasatan dilakukan. Yg kelam kabut nak memberontak atas jalanraya kat Malaysia nak buat apa.

          Bukan ke orang yg sama juga memberontak buat Blackout sana sini. Boleh percaya ke

          Reply
          • 11. Orang Sabah  |  July 22, 2016 at 8:12 pm

            Okaylah saudara shamsul..jadi apa jawapan anda?

            Point pasal relative, rakyat projib dah tewas (pada pendapat saya sebab tiada seorang pun yang mampu menjawab dengan baik dan berfakta).
            Protun 1 Projib 0

            Point kedua mengenai jawatan dalam 1mdb. Siapa yang ada jawatan dalam 1mdb itulah Malaysian Official 1..masih nak kata itu lim guan eng atau anwar atau tun m?

            Ingat..jika anda mengaku anda penegak keadilan, cintakan agama bangsa dan negara, sudah tentu anda mahu Malaysian Official 1 dibawa ke muka pengadilan secepat mungkin. Bukannya dibiarkan begitu sahaja.

            Jadi sila berikan nama yang anda fikir bertepatan dengan kriteria yang diberikan oleh DOJ itu..

            Jika anda masih alih isu pasal bangla dan blackout, atau loyar buruk seperti surrhead di atas, layakkah rakyat projib dipercayai dalam isu ini?

            Dengan hormat dipersilakan jawab. Hanya satu nama. Sekian

            Reply
            • 12. shamshul anuar  |  July 23, 2016 at 3:02 pm

              Orang sabah.

              Saya tak tahu. awak tahu ke?

              Bukan soal tewas atau tidak. Bawalah bukti. Itu saja.

              Saya tak kata Guan Eng ke Anwar ke. Dua dua ahli politik ni kalau tak terlibat dalam 1MDB ni pun saya tetap tak percaya. Seorang anti melayu. seorang kaki liwat. Nabi pun tak mengaku umat.

              Bila datang berita dari fasik ni , kita kenalah siasat. Tak apa awak tak sokong najib. Itu semua orang tahu. Tapi bawalah bukti.

              Reply
              • 13. Qwerty  |  July 24, 2016 at 7:07 pm

                Bukti?

                Awak ni malas membaca ke?

                Reply
              • 14. drinho  |  July 25, 2016 at 6:47 pm

                Singapore pun sudah rampas asset $240 juta yang didakwa dibeli menggunakan wang yang diseleweng dari 1MDB. Saya bukan pakar undang2. Cuma saya nak tanya:-

                1. Andaikan anda ada rumah yang dibeli dengan wang halal;
                2. Kerajaan nak rampas mengatakan rumah anda dibeli dengan wang haram.

                Apa yang anda akan buat?

                a) Biarkan saja rumah dirampas.
                b) Bantah rampasan dan kemukakan bukti yang rumah sememangnya dibeli dengan wang halal.

                Reply
                • 15. drinho  |  July 25, 2016 at 6:54 pm

                  50% daripada harta yang dirampas kerajaan Singapur adalah milik Jho Low dan keluarganya.

                  http://www.reuters.com/article/us-malaysia-scandal-singapore-idUSKCN1010AX?il=0

                  “Of the asset seizure announced on Thursday, about half belonged to Malaysian financier Low Taek Jho, known as Jho Low, and his immediate family, according to the statement.”

                  Kalau harta tersebut adalah diperolehi dengan wang halal, adakah Jho Low atau mana-mana orang waras akan biarkan saja harta dirampas? Sudah tentu tidak. Jho Low akan upah peguam, saman kerajaan Singapura dan kemukakan bukti bahawa harta adalah halal dan tuntut balik harta.

                  Adakah Jho Low akan buat begitu?

                  Reply
          • 16. sman  |  July 23, 2016 at 5:35 pm

            US ni bukan boleh pakai juga, WMD Sadam Hussain sampai sekarang pun tak jumpa,kata ada bukti.Inikan pula mereka baru nak cari bukti,apa yg di lapur oleh Khairuddin dan SR dia hentam tangkap muat je.Siapa bleh lawan super power lah katakan.

            Reply
          • 17. I am Woman  |  July 25, 2016 at 7:46 pm

            I look at it another way. Take away the question of PM’s involvement in the 1MDB, pada saya tindakan DoJ menyentuh soal maruah dan kedaulatan negara.

            The IGP and AG should be demanding for copies of the findings of the FBI’s investigations. Saying the PM is not named is not the reaction I want. He is not the IGP or AG for the PM but for the country. They should be more aggressive in pursuing the DoJ. The Foreign Minister should pursue the matter aggressively also. And as a tax paying citizen I want to know the truth. Did they swindle the people’s money? If they did not, why are we not protesting what amounts to a persecution of our citizens?

            Personally, if I were Riza I would be heartbroken. Imagine your stepdad saying let justice takes its course. Isn’t that akin to saying I do not believe in you? Isn’t that like he’s saying you must have done that heinous act for the DoJ to come after you?

            Reply
        • 18. RINA  |  July 22, 2016 at 11:33 pm

          Orang Sabah
          ..Berbanding dengan hujah2 protun, sekali disoal, tegas dengan jawapan mereka…

          Warga Sepilok pun akan tegas dengan jawapan mereka. Depa tak perlu siasat apa2 tak perlu pikiaq apa2, huluq buah grapes sure angguq2 kepala wan.

          Reply
    • 19. Jamie  |  July 23, 2016 at 10:34 am

      sila baca ini and bukak minda sedikit sebelum terkinja-kinja di jalanan utk ahli politik dinosaur yang mungkin tidak langsung peduli tentang kepentingan kau

      http://www.malaysia-today.net/the-us-department-of-justice-bells-and-whistles-show/

      Reply
      • 20. Surrhead  |  July 25, 2016 at 12:28 pm

        What you failed to “see” – If Najib appointed me and gave me a budget of a few hundred million I would know what to do. I did this before for Anwar and it did not even come to RM1 million.

        rpk wants a bigger share from the dedak….it’s a win all situation for rpk even if najib goes free or not.

        Even after Anwar paying him, Anwar is still charged, AND RPK made some cash, right?? RPK wants to try the same technique with najib……hahahaha, rpk is screwing everybody….

        Reply
  • 21. Mulan  |  July 22, 2016 at 4:53 pm

    “Mahathir minta pekenan Majlis Raja-Raja untuk menghadap”

    Why?
    Mahathir is no longer a member of the executive, even a member of parliament. Menghadap to do what?
    We have never seen any former PM anywhere in the Commonwealth visit the Royals except for a social visit. When Dame Thatcher resigned the only time she visited HM The Queen is a social visit and not a work visit.

    So what is Mahathir up to? We don’t see Pak Lah “minta perkenan”

    Reply
    • 22. Buano  |  July 22, 2016 at 5:36 pm

      Bukankah dia yang ikat kuasa raja? Apa ke bodoh untuk dia mintak orang yang kuasa dia sendiri sudah tarik?

      Madey main lakunan wayang tamil apa ni?

      Reply
    • 23. cam  |  July 22, 2016 at 7:35 pm

      ha ha ..2 stupids cannot make one clever remarks.. good luck trying to fogure out what tun M going to do.

      Reply
  • 24. UltraGirl  |  July 22, 2016 at 8:09 pm

    Najib has been lying to the people of Malaysia all this while. The money in his account is stolen money from 1mdb and it wasnt a donation

    Reply
    • 25. RINA  |  July 22, 2016 at 10:54 pm

      Ultragirl,
      You witness dan nampak documen2 original semua dengan mata sendiri atau dengaq parrot dan burung tiong tweet2 atas pokok? Tolong share sini bole tak?

      Orang Sabah
      Begini bah! You pi tanya penghuni2 Sepilok. Depa dah cemuih pisang, bawa grapes banyak2, sambil huloq sambil angguq jangan geleng kepala you tau. Sure depa angguq wan.

      Reply
      • 26. UltraGirl  |  July 22, 2016 at 11:58 pm

        136 pg 1MDB DoJ report and lawsuits. Please read

        https://drive.google.com/file/d/0B7__2z7rvfoMQ2VzRHJ2YWFyN0FFZnF6X1R4NkZaR1c3THpB/view?pli=1

        Reply
        • 27. RINA  |  July 23, 2016 at 7:39 am

          UltraGirl
          136 pages? Ya ke? Kamu faham ke? Atau sekadar cari2 some “words” to wet your fantasies Haiya..getting very excited kan?

          Jangan jadi clowns macam Bush and Blair cukup ya. Wonder how many thousands of pages from the daily reports they were fed by their First World class Intelligence, sampai jadi biol otak, hallucinate Iraq manufacturing WMD then started their killing spree.

          Reply
          • 28. the clowns are in town  |  July 23, 2016 at 10:54 am

            Kan? kite dah nasihat kan? Buatlah siasatan sendiri negara kite kan?
            We should have utilized our best brains from the very beginning but all we got was nothing2hide intelligence.

            Reply
      • 29. Orang Sabah  |  July 23, 2016 at 6:13 am

        See?

        I believe RINA is one of projibs..and by reading ?her comment, we know she is an absolute moron. Is this the level of najibs supporters? Cannot truthfully and honestly answer even a simple question? Why?

        Because they actually know who the person is…but they are arrogant, dishonest, dumb, unfair and hypocrite! Thats why always spin their words and cursing others.. shame!

        Oh btw RINA..it is nothing to do with sepilok whatsoever..because you yourself resemble so much with sepiloks inhabitants..you are definitely one of them i guess…hahaha cheers

        Reply
        • 30. RINA  |  July 23, 2016 at 7:48 am

          Orang Sabah
          Owh you dah pi jumpa warga2 sepilok nampaknya? Pasti mereka tak faham baca the 136 pages doc takpa, they sure angguq bah.

          Reply
        • 31. wawe  |  July 23, 2016 at 8:49 am

          Tak baik kata orang moron, whatnot, watave…who are we to judge others. I guess you are a Muslim. So, we should not be judging each other since Allah is the ONLY and ultimate judge. Let us just pray to our fellow Muslims if he has done committed any wrongdoing. May orang Sabah be under Allah’s care. I love Sabah, been there..KK, Kundasamg, etc.

          Reply
  • 32. beastofburden  |  July 22, 2016 at 10:59 pm

    Why?
    Mahathir is no longer a member of the executive, even a member of parliament. Menghadap to do what?

    Who are you to question if the sultan perkenan and then grants Mahathir a audience biar la.

    Next you going to question the sultan why grant Mahathir a audience?

    Reply
  • 33. Setem  |  July 22, 2016 at 11:21 pm

    Helen – Why is it that you are so afraid of Tun M walking on the streets? He is a has been politician, old senile mantan PM. Why are your PMO handlers afraid of?

    TRUTH?

    Reply
    • 34. Helen Ang  |  July 22, 2016 at 11:40 pm

      I’ve already said I have no PMO handlers. It’s very Protun (read: a Dapster-RBA trait) to keep on repeating your allegation.

      Nobody’s afraid of Tun walking the street. People just marvel at his 180-degree turn. If he was PM (or Home Minister), he would have clamped down on these illegal street protests.

      People (meaning pro-establishment supporters) also cannot stomach the behaviour of Protuns which is becoming almost identical to RBA.

      Reply
      • 35. Orang Sabah  |  July 23, 2016 at 6:25 am

        No. A big NO.

        We are not RBA. I dont like DAP. but i dont like what Malaysian Official 1 and his dogs have done to our country as well.

        I am not hypocrite. I just want the truth. If MO1 is wrong..then charge him accordingly together with all his goons. Same goes to other politician. Sadly..we all have seen what they did..cover up…

        Do you think everyone is RBA once we sound like Rba? Omg..

        Reply
        • 36. Helen Ang  |  July 23, 2016 at 9:48 am

          In that case, you all (Protuns) must beware and not allow yourseves to be hijack by Annie Anakin and his ilk.

          Reply
          • 37. Helen Ang  |  July 23, 2016 at 10:27 am

            hijacked

            Reply
          • 38. Annie  |  July 23, 2016 at 1:11 pm

            Your obsession and fear of Annie is so clear. You’re losing it. The DOJ said money was stolen. Not Malay or Chinese money – Malaysian money. Why are you turning this into a racial event? Do you not have capital besides race and religion to earn your monthly dedak?

            Reply
          • 39. Orang Sabah  |  July 23, 2016 at 8:44 pm

            Wrong again…

            I am non partisan aka neutral. I am not protun either. Thats why i dont care whoever is charged and put behind bar. If you are wrong, then you are wrong. You have to face the consequences. For instance mr mo1, if he is a man with dignity, the best option is to step down. Let the law decide on his fate. Let more capable people be the leader and we all Malaysian move on.

            Sadly..it is totally the opposite.

            One of the causes? Dumb, hypocrite, unfair and liar projib supporters! Just imagine, cannot answer even a simple question!

            The question is about mo1..she mentioned about sepilok…wth??? So stupid.. haha

            Reply
          • 40. Setem  |  July 25, 2016 at 7:01 pm

            You should not insult Protuns’ intelligence. We are not stupid people, Helen. WE are not that gullible. Being pro Tun M does not necessarily we are easily blinded by others. I think you would agree if I say proJibs like yourself are not dumb people also, right?

            You chose to look the other was as far as 1MDB fiasco is concerned. But that doesn’t mean that you have let yourself being hijacked by the PMO apparachiks, as you have consistently said.

            Reply
  • 41. dina  |  July 23, 2016 at 2:20 am

    dear helen,
    u are right about that ‘person’ annie :)

    Reply
  • 42. C72  |  July 23, 2016 at 8:32 am

    I believe both Bersih 5.0 and the use of the US DoJ will end up backfiring on poor Tun. He had underestimated Najib’s strategic planning on how to counter all his tactics thus far. The student has surpassed the master.

    And where is Mukhriz in all this? Twiddling his thumbs and sulking in his mansion while the nanogenarian Daddy does all the work? You want this kind of person to be the next PM after you, the common people have taken to the street in the hot sun to oust the current PM?

    Reply
    • 43. Jamie  |  July 23, 2016 at 10:32 am

      on the contrary, I think Najib acted too slow and didn’t expect this latest turn of event. Obviously he doesn’t have any friends in the US.

      All i know, memes of ‘MalaysianOfficial1’ will be going on for a looooong time to come

      Reply
  • 44. Norsyakirah Mohd yusof  |  August 29, 2016 at 1:44 pm

    Cant wait for bersih 5.0

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

RSS TKO — Tranungkite

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Ismaweb

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Kalender

Pengunjung

  • 7,565,664 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: