Posted in kerajaan Harapan Baru

Bila agaknya arak akan diharamkan terus di negeri Harapan Baru?

Ada sesetengah orang Cina yang suka minum arak.

Namun bagi “orang Malaysia”, arak itu haram. (Malaysia sebuah negara Islam.)

Jadi ramai kaum Dapster-Bangsa Malaysia-“bukan Cina” yang pastinya cukup gembira serta berharap agar persekitaran kita boleh cepat-cepat di-BERSIH-kan selaras dengan suasana Harapan Baru, Gaya Hidup Baru negara pasca-May 9.

Kerajaan Harapan Baru Perak mengingatkan supaya NGO tidak mengambil tindakan sendiri.

Rakyat majmuk juga dinasihat supaya bersabar dan yakin terhadap kerajaan negeri pilihan mereka untuk mengambil tindakan susulan yang sebaiknya.

Hidup Bangsa Malaysia yang bersih arak.

#MansuhkanSekolahVernakular, #HaramkanArak

Advertisement

Author:

I have no Faceook or Twitter.

10 thoughts on “Bila agaknya arak akan diharamkan terus di negeri Harapan Baru?

  1. Tak tahu ajaran mana yg diikut , arak tu haram untuk orang Islam tapi tak diharamkan untuk orang bukan Islam. Macam babi , haram untuk orang Islam tapi tak diharamkan utk bukan Islam.

    Yang penjual ni pun satu.Kalau kawasan majoriti Islam sensitiflah sikit.Cuba letak daging babi dalam fridge kedai, lepas tu dah tentu takde orang Islam yang datang kedai.

    1. Arak itu haram untuk orang Islam.

      Arak tak diharamkan untuk orang bukan Islam.

      Arak tidak halal untuk orang bukan Cina yang Bangsa Malaysia.

      1. Sudah muflis isu ke Helen?
        Semua perkara yang membawa keburukan dilarang oleh mana² peradaban dan kepercayaan di dunia.

        Ada manusia yang patuh ada manusia yang tidak.

  2. dicadangkan lagu koporat untuk MOF:
    🎶A B C D G S T, harga semakin tinggi, tak naik lagi gaji, mesti makan maggi mee, semua kena GST, bayar untuk 1MDB 🎶

    1. Time to move on, lah.

      Dah menang pilihanraya dah tapi masih tak habis-habis nak propaganda.

        1. [comment above] Hannah Yeoh’s zombie fan boy/girl … mindless. Go get a brain.

  3. “Namun bagi “orang Malaysia”, arak itu haram.” – Is a completely wrong and distorted statement.

    And i think you never took Sabah/Sarawak into consideration…kalau ideologi mcm ni sori la PAS mau duduk SS…..

  4. Bila agaknya arak akan diharamkan terus di negeri Harapan Baru?

    Lambat lagi Helen, sebab banyak negeri Harapan Baru. Kalau lebih dari 5 tahun, mungkin PAS akan ambil alih sebab dema pulak teringin nak memerintah (jika negara tak ada masalah hutang lagi).

    NGO dema sedang berarak ke Perlis dan Pahang pulak sekarang ni, ke negeri dibawah pemerintahan UMNO yes alright. 2 aje, mudah sikit…

Comments are closed.