Bila agaknya arak akan diharamkan terus di negeri Harapan Baru?

May 27, 2018 at 5:10 am 10 comments

Ada sesetengah orang Cina yang suka minum arak.

Namun bagi “orang Malaysia”, arak itu haram. (Malaysia sebuah negara Islam.)

Jadi ramai kaum Dapster-Bangsa Malaysia-“bukan Cina” yang pastinya cukup gembira serta berharap agar persekitaran kita boleh cepat-cepat di-BERSIH-kan selaras dengan suasana Harapan Baru, Gaya Hidup Baru negara pasca-May 9.

Kerajaan Harapan Baru Perak mengingatkan supaya NGO tidak mengambil tindakan sendiri.

Rakyat majmuk juga dinasihat supaya bersabar dan yakin terhadap kerajaan negeri pilihan mereka untuk mengambil tindakan susulan yang sebaiknya.

Hidup Bangsa Malaysia yang bersih arak.

#MansuhkanSekolahVernakular, #HaramkanArak

Advertisements

Entry filed under: kerajaan Harapan Baru. Tags: .

Kejinya pengundi PAS di kaca mata Kit Siang Umno perlu tolak Khairy Jamaluddin

10 Comments Add your own

  • 1. Temujin  |  May 27, 2018 at 5:51 am

    Tak tahu ajaran mana yg diikut , arak tu haram untuk orang Islam tapi tak diharamkan untuk orang bukan Islam. Macam babi , haram untuk orang Islam tapi tak diharamkan utk bukan Islam.

    Yang penjual ni pun satu.Kalau kawasan majoriti Islam sensitiflah sikit.Cuba letak daging babi dalam fridge kedai, lepas tu dah tentu takde orang Islam yang datang kedai.

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  May 27, 2018 at 5:54 am

      Arak itu haram untuk orang Islam.

      Arak tak diharamkan untuk orang bukan Islam.

      Arak tidak halal untuk orang bukan Cina yang Bangsa Malaysia.

      Reply
      • 3. xtraonlineblog  |  May 28, 2018 at 7:03 am

        Sudah muflis isu ke Helen?
        Semua perkara yang membawa keburukan dilarang oleh mana² peradaban dan kepercayaan di dunia.

        Ada manusia yang patuh ada manusia yang tidak.

        Reply
  • 4. Akula  |  May 28, 2018 at 7:33 am

    dicadangkan lagu koporat untuk MOF:
    🎶A B C D G S T, harga semakin tinggi, tak naik lagi gaji, mesti makan maggi mee, semua kena GST, bayar untuk 1MDB 🎶

    Reply
    • 5. Helen Ang  |  May 28, 2018 at 7:46 am

      Time to move on, lah.

      Dah menang pilihanraya dah tapi masih tak habis-habis nak propaganda.

      Reply
      • 6. Sensei Johnny Lawrence  |  May 28, 2018 at 8:41 am

        Says the lady who spent years trolling Hannah Yeoh.

        Reply
        • 7. Helen Ang  |  May 28, 2018 at 9:12 am

          [comment above] Hannah Yeoh’s zombie fan boy/girl … mindless. Go get a brain.

          Reply
          • 8. Sensei Johnny Lawrence  |  May 28, 2018 at 9:43 am

            That time of the month?

            Reply
  • 9. Surrhead  |  May 28, 2018 at 3:18 pm

    “Namun bagi “orang Malaysia”, arak itu haram.” – Is a completely wrong and distorted statement.

    And i think you never took Sabah/Sarawak into consideration…kalau ideologi mcm ni sori la PAS mau duduk SS…..

    Reply
  • 10. Qalam Qabut  |  May 29, 2018 at 12:05 pm

    Bila agaknya arak akan diharamkan terus di negeri Harapan Baru?

    Lambat lagi Helen, sebab banyak negeri Harapan Baru. Kalau lebih dari 5 tahun, mungkin PAS akan ambil alih sebab dema pulak teringin nak memerintah (jika negara tak ada masalah hutang lagi).

    NGO dema sedang berarak ke Perlis dan Pahang pulak sekarang ni, ke negeri dibawah pemerintahan UMNO yes alright. 2 aje, mudah sikit…

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recent Posts

My blog, my like

Helen Ang

Archives

Pengunjung

  • 7,830,409 hits

Kalender

May 2018
M T W T F S S
« Feb   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggers like this: