Posted in Musuh dalam Selimut

Umno perlu tolak Khairy Jamaluddin

Rancangan Transformasi Nasional 2050 (TN50) ciptaan Khairy Jamaluddin sudah dibakulsampahkan.

Mengharap KJ untuk menyusun semula struktur Umno ibarat minta tikus baiki labu.

Khairy teringin untuk buka keahlian Umno kepada anak-anak Bangsa Malaysia yang sebulunya dengannya seperti Si Regina Lee.

Hasil daripada tindak-tanduk Dapster KJ, Umno pasti hilang jati diri dan terpesong dari agama.

BAWAH: Khairy ghairah berzumba

Umno sudah lemah. Rawatan yang disyor KJ bukan setakat akan buat Umno sakit lebih tenat bahkan parti Melayu itu mungkin musnah sama sekali.

Itulah yang DAP mahu. Nasihat bagi KJ jadikan Umno sebuah parti berbilang bangsa (yang diberi oleh pengerusi DAP Johor Liew Chin Tong, rujuk bawah) nyata mengarah kepada kehancuran Umno.

Halatuju yang dibawa KJ tambah lagi merosakkan Umno dari dalam. Ini yang dikata pelesit.

Baca juga:

Salah KJ tidak mampu menarik pengundi muda

Author:

I have no Faceook or Twitter.

6 thoughts on “Umno perlu tolak Khairy Jamaluddin

 1. Seseorg yg paling kredible dlm umno ialah Khairy, tapi nampak gaya budaya umno yg berlandas ras susah disingkir…..tapi saya rasa, kalau ada pemilihan yg adil dlm umno, confirm Khairy akan sailang zahid dgn H2O

 2. Kj sèems out of place with the umno asal trait that inculactes islamic values as well. He may well be more suited to the umno baru under tun.

 3. Saya tak benci UMNO , saya hanya tak suka Najib dan tak suka pemimpin UMNO disekeliling Najib yg tak berani bersama sama Muhyiddin / Safiee Afdal dalam satu saf barisan mencegah kemungkaran dalam UMNO dengan menegur Najib.

  Malangnya pemimpin lain sebaliknya menyokong Najib memberhentikan Muhyiddin/Safiee dan bersama Najib memperlekehkan Tun M.Akibatnya dan juga diredhai Allah, bukan saja Najib tersingkir malahan UMNO telah hilang kuasa pemerintahan dan dengan hilang kuasa pemerintahan, hilang juga lubuk rezeki untuk pemimpin dan pengikut UMNO.

  Pemimpin UMNO dan pengikut UMNO lebih utamakan Najib dari parti UMNO itu sendiri.Sepatutnya , kepentingan parti diutamakan dari kepentingan individu. UMNO bayar harga yg amat tinggi atas kekhilafan ini.

  Saya rasa bila seseorang dah rasa terlalu kuat dan , apa apa teguran telah menjadi tuli, dalam hanya satu hari saja Allah boleh tunjukkan kekuatan itu sebenarnya ‘ fata morgana ‘ , satu ilusi yg boleh lenyap dalam sekelip mata. Nasi dah jadi bubur.Tak usah lagi menangis dan bersedih kerana tampuk pemerintahan dah jadi milik orang.Bangkitlah wahai pejuang Melayu.Disebalik rubuhnya Kota Melaka pada tahun 1511, ada juga satu sinar kembalinya pemerintahan Melayu di bumi tercinta ini pada tahun 1957.

  Ikut saranan Tun.Kembali pada asas.Pemimpin UMNO dulu dan pengikut UMNO dulu berkorban untuk memajukan UMNO agar rakyat dapat dibela bukan masuk UMNO untuk memperkayakan diri sendiri.Mulakan itu dulu.

  1. Ramai musuh dlm selimut d dalam umno dan mmg sengaja buat cadangan2 utk menjatohkan umno-bn keseluruhanya. Korang cari sendiri dan thinktank yo..

 4. memang betul. Umno patut tolak KJ.
  patut terus diterajui Dr2 seperti Dr Salleh Keruak, Dr Zahid, Dr Azeez, and all other Drs.

Comments are closed.