Posted in DAJJAL

Merdeka Center: 95% Cina sokong Harapan

Langsung tiada wujud apa-apa mekanisme semak imbang di kalangan politik masyarakat Cina. Parti-parti BN yang berasaskan kaum Cina seperti MCA dan Gerakan habis musnah pada PRU14 bulan lepas.

Inilah Bangsa Malaysia baru

Orang Tionghua nyata tidak mempercayai akan sistem dwi-parti di mana satu pihak politik mungkin meraih 55-60 peratus sokongan manakala pihak yang membangkang mendapat, katakanlah, sekitar 40-45 peratus sokongan.

Hanya dengan nisbah sokongan yang lebih seimbang (60:40) maka akan boleh tindak-tanduk DAP berjaya dikekang. Ini tidak. Tahap sokongan 95 peratus pengundi Cina bagi Pakatan Harapan berat sebelah terlampau.

BAWAH: Yang Berhormat evangelis DAP ketagih memakai kostum tudung Muslimah

Para pengundi Cina yang taksub DAP ini (95:5) sudah nampak sanggup mengiyakan segala apa tindak-tanduk DAP walau banyak yang tidak betul.

Parti evangelis tersebut akan kekal biaDAP dan bongkak serta terus bermaharajalela gara-gara tingkah laku pemimpin mereka yang dianggap maksum selalu saja di’Bersih’ dan dihalalkan oleh Dapster.

 

Author:

I have no Faceook or Twitter.

4 thoughts on “Merdeka Center: 95% Cina sokong Harapan

  1. Keputusan PRU14 tidak menghairankan. Spirit BN sudah dikubur olih rakyat. Jika UMNO mahu kembali memerintah mereka kena berkerjasama semula dengan PAS. Lepas tu kenali dan berbaik baik dengan individu kaum cina dan india yang mempunyai haluan sama dengan UMNO dan PAS. Tinggalkan BN.

  2. Buta hati kamu nih. Selama nih org2 cina dan india duduk merempat d tnh yg penoh barakah nih. Tggl bawah jembatan? Semua bangsa boleh bekerja atau buat business suka hati. Dulu aku bekerja dan sudah pencen aku masih mesra dgn semua bangsa asing tak kira malaysian or non. Jgn nak menuduh dan sebar negative pasal bn atau pon atas. Buka lebih biji mata kamu dan jgn jadi bangsat menfitnah2. Jaga baik2 nanti Allah Maha Kuasa fitnah landa kpd keseluruh keluarga kau baru kau tahu supaya rasa berendah hati lebih.

Comments are closed.