Posted in Evangelis

You’re poor b’cos you stupid unlike my billionaire sons

DAP loves Mahathir because he really gives it to those stooopid Melaiyoo.

Dapsters are cheering their Beloved Tun’s epic rant today in his Chedet blog.

Kesian. The Malays kena balun kaw-kaw by Mahathir who is on a rampage after his son Mukhriz just got ousted from his Kedah MB post.


Mahathir may be the Tyrannosaurus Rex of Malaysian politics but hey, the T-Rex loves his kids too. Really. I’m not making this up. Watch the jurassic dinosaur documentary below for yourself.

The video begins talking about the T-Rex starting minute 38:30. At minute 42.45, the narrator says paleontologists have theorized that “the Tyrannosaurus Rex was a caring parent”.

A T-Rex will feed and protect its young. At minute 44:50, the paleontologist being interviewed says that the T-Rex has a monogamous relationship with his mate, and they form an effective family group with junior. The T-Rex is also “a faithful husband and father” (minute 45:08).

Mahathir holds the following negative opinions about the Malays (all quotes in bahasa Melayu are written by Mahathir in Chedet today). The parallel comments in English are by me.

Mahathir cakap: ”Saya malu. Amat malu.”

I’m so ashamed of the Malay race. Why can’t you be more like the Lims — brave, smart and strong.

You’re WEAK … “Ya. Saya mengaku orang Melayu mempunyai banyak kelemahan.”

You’re FAILURES … “Mereka tidak berjaya dalam bidang perniagaan dan perusahaan.”

You DUNNO HOW TO MAKE MONEY … Kita dapati ramai juga orang Melayu yang miskin” … and so it’s your own fault that you’re poor! (unlike my billionaire sons)

You’re DRUGGIES & CRIMINALS … [juga orang Melayu] “yang terlibat dengan dadah, jenayah-jenayah tertentu”

You’re CORRUPT … [juga orang Melayu yang terlibat dengan] “rasuah”.

BELOW: Dinosaurs love their children too, and are always watching out for them

You’re JAILBIRDS … “Dalam penjara pun terdapat ramai banduan Melayu.”

You’re COWARDS … “Mungkin sekarang ada Melayu bacul.”

You’re SO DUMB that you elected Umno … Melayu “akan hancur apabila membenar penyangak jadi pemimpin.”

You’re LOSERS, you voted for a party that lost to DAP… “Tetapi pada 9 May 2018, parti ini kalah. Kenapa? Kerana parti bertuah ini mendapat penyamun sebagai pemimpin.“

Kit Siang is correct, y’all support a global KLEPTOCRACY … ”Dari sebuah negara yang dihormati, negara ini menjadi kleptokrasi – negara yang diperintah oleh pencuri.“

Y’all no better than farm animals b’cos you MAKAN DEDAK … “Maka hancurlah parti ini kerana ahlinya sedia disogok dan tidak lagi utama perjuangan orang Melayu.”

Author:

I have no Faceook or Twitter.

7 thoughts on “You’re poor b’cos you stupid unlike my billionaire sons

  1. Asyik menyalahkan dan merendahkan org Melayu! Bangsa lain tak de salah ke? Dulu masa Atuk jadi PM4 kenapa dia benci sangat dgn DAP? Lidah bercabang macam ular la Atuk ni. Sungguh kesian tengok Atuk sekarang. Semoga dikurniakan Allah sinar kebahagiaan untuk Atuk dunia akhirat.

    1. Ini bukan utk meyalahkan tapi mrmberi kesedaran supaya org melayu misti berkerja kuat dan tak perlu bergantung kpd org lain dan hidup dgn pertolongan org. Jika keturunan tak mempunyai harta. Hanya dua yg perlu org melayu buat pelajaran atau kerja kuat. Lihat lah bangsa lain bekanyakan mereka adalah self made dengan kerja kuat. Kenapa melayu tak bolih jadi mcm mereka. Dengan pelajaran melayu bolih keluar dari kesepitan hidup. Pilihan kemahiran yg di perlukan. Ie employable profession. Dlm tahun 1950 di Amerika kaum Yahudi hanya 3 persen penduduk tapi 50 persen pentutut Phd di universiti dari kaum mereka. Bapa2 mereke hanya perkedai, buruh immigrent dari Europah. Skg mereka jadi ceo , ahli politik, professor dan lain jawatan terpengaruh utk Anerika dgn 1 atau dua generasi saja. Dah lebih 60 org melayu bebas dari orang penjajah tapi masih ketinggalan dlm semua hal melainkan politik yg hanya perlu sokongan majoriti. Melayu perlu sedar kerajaan hanya bolih membantu tapi kehendak perlu dari kesedaran sendiri. Kemahiran batin perlu tapi kita tidak lupa keperluan zahir. Negara kita 30m populasi dan isreal ada 8.8m saja tapi mereka ada lebih 200 nuclear warhead dgn hanya kurang 50 tahun. Jawapan ada lah kemahiran and pelajaraan. Saya telah ke russia amerika khazaktan ukraine india dan jepun dan mempunyai kawan dari cina teknologi roket. Mereka jurutera2 bukan dari golongan bangsawan. All working class upbringing.So what TM is saying is to get out of poverty is work hard and equip with benificial knowledge. i.e FROM NOWHERE TO KNOWHOW

  2. Its only natural for an Old Man to rant like this, knowing that after decades deceiving and lying to the Malays and being successful with his filthy tricks and was awarded with praises and positions by the Malays, his true character was bared wide. All the grandiosity are gone and most Malays looked down on him like a leper, to be avoided at all cost.Now , in his most vulnerable and weak stage, the Malays have totally abandoned him and want nothing to do with them.

  3. Hanya yang bukan Melayu yang akan mengutuk Melayu.Mahadir bukan Melayu jadi orang Melayu tak perlu ambil port dengan Mahadir.

  4. Perangai orang tua ni menyerupai Parasit and Saka .. makhuk yang akan menjahanam dan akhirnya membunuh orang yang telah menolong dan memberi kuasa ..

  5. Ha ha ha frontliner get 5k per month with risk dying. glc heads get 500k.per month with no risk at all even company lingkup
    so who is smarter.
    40 years ago while working abroad my boss told me that nothing is free in this world and there is no such thing as charity.
    Billionaire took risks.How many of us are willing to take a risk.
    In 1950s one Russian General took a risk of standing too close to R7 rocket launch.Rocket failed and he was killed.The subsequent launches were successful. Btw R7 IS SOYUZ rocket that put first first man into space in 1957. He took risk that his design will work. Hitech or Lotech involves risk and billionaire too the biggest risk.

Comments are closed.