Malaya kekal Tanah Melayu Bumi Islam kalau bukan kerana MCA

March 7, 2016 at 10:48 pm 54 comments

Gara-gara usaha gigih MCA, seramai 1,157,000 orang pendatang keturunan Cina diiktiraf sebagai rakyat Malaya pada bulan Jun 1953. Pada waktu itu, jumlah penduduk Tanah Melayu hanya 4,139,000 orang.

Pada 1952 (tahun yang sebelumnya), syarat permohonan untuk menjadi warga negara telah dilonggarkan hasil desakan MCA. Maka Cina Malaysia sebenarnya banyak terhutang budi kepada MCA. Tanpa campurtangan parti Cina tersebut, mereka pasti akan ditinggalkan ‘stateless’ umpama Cina di Brunei.

Chinesevoterratiopopulation

Bantuan MCA menjurus kepada 2 juta Cina jadi warga negara

Pada 31 Ogos 1958, seramai satu juta lagi orang Cina telah mendaftar untuk menjadi warga. Butir-butir yang disebutkan ini dikemukakan dalam sebuah kertas selidik oleh Dr Chong Siou Wei dan Dr Wong Wun Bin, iaitu dua ahli fakulti Institut Pengajian Cina di Universiti Tunku Abdul Rahman.

MCA telah membantu lebih daripada 2,000,000 Cina untuk mendaftar sebagai warga, kata setiausaha agung MCA Ong Ka Chuan dalam ucapan beliau sempena sambutan ulangtahun ke-67 partinya dua hari lepas.

Namun budi MCA tidak dikenang malah dibayar dengan tuba oleh masyarakat Tionghua.

Undi popular

Kaum Tionghua menolak bulat-bulat MCA dalam PRU (1959)

Dalam pilihanraya 1959, yakni PRU yang pertama kali diadakan pasca-Merdeka, MCA kalah 12 kerusi kepada Parti Buruh dan PPP beserta tewas juga kepada dua orang calon bebas.

Kawasan-kawasan di mana MCA kecundang adalah terletak di bandar majoriti penduduk Cina di Kuala Lumpur, Ipoh dan George Town. Secara keseluruhannya, pihak pembangkang (maknanya semua yang bukan Perikatan) meraih undi popular sebanyak 48.2 peratus.

PartiBiawak

Intipatinya, dari awal-awal sejak tahun 1959 lagi MCA sudah ditolak kaum Cina. Pertolongan yang dihulurkan MCA untuk mereka memperolehi kewarganegaraan Merdeka tidak dihargai langsung.

Sebaliknya MCA pula dituduh telah “menjual” kepentingan Cina atas alasan kewarganegaraan yang dimiliki mereka hanya bertaraf kelas kedua sahaja di samping Mandarin gagal ditegakkan sebagai bahasa kebangsaan.

George Town in the early 1 Chinese signboards in George Town c.1960s

Sekitar tahun 1960-an: George Town mirip Hong Kong … papan tanda guna bahasa Cina

Yang mengundi MCA tahun 1950-an pun orang Melayu juga

Tindakan MCA menperjuangkan nasib orang Cina ibarat melepaskan anjing tersepit. Daripada membalas jasa parti itu, orang Cina berpaling tadah lalu menyerahkan undi mereka secara borong kepada pembangkang.

(Nota: Ketika MCA menang 15 kerusi dalam pilihanraya tahun 1955, nisbah pemilih ialah 84 peratus pengundi Melayu, 11 peratus pengundi Cina dan kurang lima peratus pengundi India. Waktu itu, orang Cina yang layak mengundi tidak ramai sebab mereka belum diberi kerakyatan.

Jadi pada hakikatnya, ia pengundi Melayu yang memenangkan MCA dalam pilihanraya tahun 1955.)

communists

Cina menyokong pengganas komunis yang mahu menakluk Tanah Melayu

1945: Ribuan terkorban dalam rusuhan kaum di semenjung

Dalam ucapannya pada 5 Mei baru-baru ini, setiausaha agung MCA Ong Ka Chuan memberitahu perwakilan parti yang berhimpun di Dewan San Choon:

“Between May and September 1945, thousands of civilians were either killed or injured when racial riots erupted in the two Johorian districts of Batu Pahat and Air Hitam. The Sultan responded by appointing Dato’ Onn Jaafar as Batu Pahat District Officer and tasked him with defusing the racial tensions in these districts. Cycling deep into Malay and Chinese communities, Dato’ Onn promoted the need for a harmonious co-existence and called for an end to killing each other.

“Unfortunately, the racial riots had also spread to other states nationwide, including Malacca, Negeri Sembilan, Perak, Pahang, Kelantan and Kedah. Dato’ Onn played a very significant role in calming these nationwide occurrences. Chin Peng, in his autobiography My Side of History, stated that ‘It was only due to Dato Onn’s efforts to hold talks with the Malays that these confrontations began to cease. This was a period of great emotional turmoil, and no one was willing to calmly listen to how the racial riots truly began. This was a large-scale conflict resulting in bloodshed, with at least a thousand people dead.‘ (p.112)”


Disyorkan baca:

Dato Onn’s heroic ride on his basikal buruk in Batu Pahat


Sungguhpun ia pengasas Umno Dato’ Onn Jaafar yang telah menyelamatkan nyawa-nyawa Cina apabila beliau menbendung api rusuhan kaum, para Dapsters hari ini hanya mahu menunaikan satu hajat — bunuh parti Dato’ Onn!

Beribu nyawa terkorban apabila Melayu mangamok terhadap komunis pada tahun 1945. Sebenarnya pembunuhan yang berleluasa di zaman tersebut adalah berkali-kali lebih dashyat berbanding dengan peristiwa hitam 13 Mei.

DAPmca

MCA ibarat biawak hidup yang terpaksa dipikul Umno


MCA tipu Najib!

MCA stands with PM

‘Stand with PM’, konon

Umno manjakan MCA, MCA gigit Umno

Setiausaha agung MCA Ong Ka Chuan juga mengingatkan anggota-anggota partinya:

“On 27 July 1955, the British government, for the very first time, set aside 52 seats of the total 98 seats in the Legislative Assembly to be contested for by the Malayan citizens. This pre-[Independence] election was seen as an opportunity to determine if the Malayan citizens were ready to run their own nation. The voters’ ratio then consisted of 84% Malays, 11% Chinese, and less than 5% Indians.

“It was due to this ratio that some Umno leaders were of the opinion that Umno should be the dominant party and contest for 90% of the seats. However, Tunku Abdul Rahman believed that as a multi-racial country, all races needed to be involved in this alliance and be represented in the election. After the British government relinquished control over Malaya, the Alliance, which was made up of all races, will form the government and gain independence for Malaya.

“Tunku insisted on his principles and fairly divided the seats among the Alliance to include 35 seats for Umno, 15 for MCA and two for the Malayan Indian Congress (MIC). In this significant pre-[Independence] election, the Alliance won 51 out of the 52 seats. MCA had a complete victory with winning all 15 seats contested.

“Even with the great discrepancy of the voters’ ratio then, Tunku refused the idea of having one race dominant over others, thereby denying participation from other races. Instead, he believed in an inclusive approach, which would involve other races in the sharing of political power when governing Malaya. Thus began the road to building the nation of Malaysia.”

Meskipun pada tahun 1955 pengundi berdaftar Cina setakat 11 peratus, namun Tunku Abdul Rahman masih rela mengagihkan sampai 29 peratus daripada kerusi-kerusi rizab Perikatan untuk dipertanding oleh MCA.

VIDEO UNTUK TATAPAN KALIAN — sila tonton bagaimana sebilah gunting boleh digunakan sebagai senjata yang amat merbahaya

Pinapple slicer

MCA menentang Islam, bukan mahu lawan evangelista DAP

Allahyarham Tunku selaku presiden Umno mengambil sikap bermurah hati kerana beliau mampu berpandangan jauh. Tidak macam presiden MCA masakini Liow Tiong Lai yang berpemikiran cetek dalam meluahkan cemuhan-cemuhan yang tak bertempat.

Kata Liow dalam ucaptamanya tatkala menyambut genap 67 tahun penubuhan MCA:

“The Chinese’s political power is severely divided, even as racist views and religious fanaticism plague the nation. Against such a backdrop, it is understandable that the Chinese community has begun to lose faith.”

Apabila presiden MCA bercakap tentang “racist views”, beliau nampaknya merujuk kepada rasis Melayu manakala ungkapan “religious fanaticism” membayangkan pelampau agama Islam.

Nyata bahawa MCA enggan melawan rasisme DAP dan fanatisme Kristian evangelis.

scissors weapon

Scissors can be a lethal weapon

MCA merupakan petualang yang mengkhianati BN

Tambahan lagi, MCA membiarkan Gunting dalam Lipatan yang dikuasai parti Cina tersebut itu untuk bermaharajalela. J-Star media MCA terus-menerus mencanang ideologi Firster yang dipelopori DAP beserta mempromo politikus-politikus evangelis DAP seperti Hannah Yeoh dan Ong Kian Ming.

Mantan presiden MCA Ling Liong Sik pula menyertai himpunan Bersih Global di Perth, Australia dan baru-baru ini acara Deklarasi Mahathir bersama DAP Gambar bawah: Dr Ling bergandingan bahu dengan Kit Siang.

Jelas MCA tidak segan silu untuk menikam BN dari belakang.

DAP MCA Kit Siang Liong Sik

Advertisements

Entry filed under: CINA. Tags: , , .

Tun: “the BN govt may have to resign” Zein Isma: DAP perlukan Melayu untuk jadi ‘lidah mereka’

54 Comments Add your own

  • 1. Mad Hatter  |  March 7, 2016 at 11:13 pm

    Typical of you to shift hate to others, eh Helen. I can see through your propaganda

    If you want to be a journalist best you stop writing garbage

    Reply
    • 2. shamshul anuar  |  March 7, 2016 at 11:36 pm

      Mad Hatter,

      I beg to differ. Helen is just stating the truth, the reality.

      At the height of its political supremacy where UMNO then controlled almost 70% of parliamentary seats, it is willing to share with non Malays.

      Tunku simply could have arrested Lee Kuan Yew and let him rot in jail for challenging Malay position, yet he did not do such thing. Tun Dr Mahathir could simply appoint a Malay from UMNO as Penang CM in 1990 as UMNO won the lion share of BN seats. Yet he chose Dr Koh from Gerakan to lead Penang.

      And while “ini kalilah” was the battle cry to unseat UMNO, MCA still won in Kulim, Alor Gajah and these 2 seats are Malay majority areas. And while Perak State Government is UMNO government, DrZambri still appointed Dr Mah as an exco.

      MCA actually is no longer relevent.

      Reply
  • 4. RINA  |  March 8, 2016 at 12:51 am

    Cik Helen agak berapa juta mooncakes MCA telah edarkan sebelum BN dilanda Tsumani Cina?

    Punya rahsia pengedaran mungkin guna khidmat toyol2 sampai Najib tak dapat nampak ombak2 tsunami nak kanda dia? Agaknya depa tergamak buat kat BN pasai ada ‘big boss’ baru ke?

    MCA menikus sepi tolak/ letak segala jawatan, katop their service centres taknak masuk campoq hal pentadbiran Negara. (Masa tu ekonomi China tengah dok syiok naik mengila kan?). Anyway I find this official visit very interesting and thought provoking;

    http://www.mca.org.my/en/achievements-from-the-mca-cc-official-study-visit-to-china/

    Kalo baca article diatas, macam2 rancangan mereka (pi ke tidak taktau pasai senyap macam church mouse – agaknya berapa banyak melabuq kat sana?). Visit was reported to be in May 2015, “JUST” few months before the Black Monday tragedy;

    http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2015/08/daily-chart-9

    Merudum sedunia akibat ‘the GREAT FALL’, harga minyak jatuh dan ringgit longlai, tightening of conditions on property market investments. Kita pun mula dengaq tikuih2 gereja yang dah tersepit started squeaking and toyol2 mula naik berang and started barking together with DAP (majority sekarang exMCA) at UMNO on the slightest of disagreements.

    Haiyaaa..

    Reply
  • 5. Fat  |  March 8, 2016 at 5:34 am

    So…someone releasing balloons gets charged in court …but fat Helen Ang gets away with numerous posts like this? What gives? Dedakfied blogger? Failed in all other measures of life?

    Reply
    • 6. Helen Ang  |  March 8, 2016 at 12:11 pm

      It is you Dapsters who are failed citizens and lack the boundaries of common decency to qualify as human beings. You’re dajjal.

      Most of the content of my post above – verbatim within quotation marks – derives from the speeches of Ong Ka Chuan and Liow Tiong Lai delivered at the MCA 67th anniversary.

      If you have issues with the information, then the Utar Institute of Chinese Studies is answerable first as they provided the all data reproduced above and duly credited to Dr Chong Siou Wei and Dr Wong Wun Bin’s research paper, including the thousands of deaths during the interregnum of 1945.

      All you Red Beanies can do is insult, insinuate and smear. Despicable!

      Reply
      • 7. Aku Melayu  |  March 8, 2016 at 10:14 pm

        Helen,

        The dajjal ‘Fat’ should look at his/her leaders in DAP. There are several contenders for the title ‘Fat & Ugly’ ie Hannah ‘Banana’ Yeoh and the FLOP, Betty Lim. BTW, The FLOP was really a flop in the blue evening gown exposing most of her ugly back.

        Reply
  • 8. Akim  |  March 8, 2016 at 7:32 am

    Helen,

    Kali ini saya bersetuju sangat dengan pendapat anda. Rencana anda baik, siap dengan kajian dan data yang sesuai dan pendapat anda berkenaan MCA saya respek.

    Dengan ikhlas nya, saya ingin meminta pendapat anda di atas cara cara dan langkah langkah yang MCA perlu lakukan untuk mengurangkan bebanan kepada UMNO dan mendapatkan semula kerusi kerusi mereka yang hilang kapada Pembangkang di PRU13. Sudah lama saya tertanya tanya tapi tidak mendapat jawapan yang memuaskan.

    Saya fikir UMNO di bawah Najib atau pengganti nya tidak akan menyingkir MCA apa hal pun. Jadi, bagus lah kalau di bincang dan di tunjukkan cara cara dan langkah langkah itu, moga moga MCA akan mengambil tindakan yang sewajar nya, tidak keras kepala dan angkuh dengan pendirian mereka sebagai “parti terpilih” sebagai “rakan seperjuangan” UMNO sejak Merdeka.

    Reply
    • 9. Helen Ang  |  March 8, 2016 at 12:03 pm

      re: “cara cara dan langkah langkah yang MCA perlu lakukan untuk mengurangkan bebanan kepada Umno” / “Saya fikir Umno di bawah Najib atau penggantinya tidak akan menyingkir MCA apa hal pun”

      MCA muka tebal enggan tarik diri dari BN. Umno terlalu lembut lalu ia tidak akan pecat MCA.

      Maka terserah kepada pengundi Melayu untuk menyingkirkan MCA di kala PRU14 nanti.

      PAS harus meletakkan calon di kerusi-kerusi majoriti Melayu yang dipegang MCA. Janji PAS akan menang.

      MCA tidak menunjukkan semangat setiakawan dengan BN. Tidak ada sebab untuk orang Melayu yang pro-kerajaan untuk terus menyokong MCA lagi.

      Reply
      • 10. Akim  |  March 8, 2016 at 2:25 pm

        “Maka terserah kepada pengundi Melayu untuk menyingkirkan MCA di kala PRU14 nanti.” –

        Waah, bunyi merbahaya itu. Bikin saya sikit keliru – anda menyokong kuat Najib, tapi kalau MCA kalah/ hilang 7 kerusi nya, lingkup lah Najib kalau dia msih memimpin, dan jahanam lah UMNO/BN di Pru14.

        Bukan kah pendirian anda itu boleh menimbulkan semula tuduhan anda ejen DAP?

        Saya masih mengharapkan pendapat/ cadangan anda sebagai seorang penganalisa politik yang saya respek berkenaan cara2 dan tindakan2 yang MCA boleh lakukan untuk mendapatkan kembali sokongan Cina tsunami. Yang boleh membantu Najib “mengarahkan parti rakan saperjuangan nya” melakukan nya.

        Reply
        • 11. Helen Ang  |  March 8, 2016 at 2:58 pm

          re: “kalau MCA kalah/hilang 7 kerusinya”

          Maka ia PAS yang menang tujuh kerusi tersebut. Boleh diadakan kerajaan perpaduan(ummah) di kemudian hari.

          re: “cara2 dan tindakan2 yang MCA boleh lakukan untuk mendapatkan kembali sokongan Cina tsunami”

          Mustahil berlaku. Bangkai tak bernyawa pantang dihidupkan semula.

          re: “Yang boleh membantu Najib ‘mengarahkan parti rakan saperjuangannya’ melakukannya.”

          Kubur sudah memanggil MCA. Najib harus redha kepada qadak dan qadar.

          Reply
          • 12. drinho  |  March 9, 2016 at 9:00 am

            Betul ka PAS yang akan menang kerusi MCA? Lagipun, PAS sendiri ada 2 camp. Pro perpaduan Hadi dan anti perpaduan (tak ada kepala yang jelas). Itu hari deklarasi dengan Mahathir pun ada dua leader PAS di sana walaupun Hadi tidak hadir.

            Reply
            • 13. Helen Ang  |  March 9, 2016 at 10:31 am

              re: “Betul ka PAS yang akan menang kerusi MCA?”

              Pasti.

              re: “Lagipun, PAS sendiri ada 2 camp.”

              Bukan dua kem. Penyeleweng itu segelintir kumpulan serpihan sahaja.

              re: “Itu hari deklarasi dengan Mahathir pun ada dua leader PAS di sana walaupun Hadi tidak hadir.”

              Mahfuz Omar = Mr Bean

              Mustafa Ali = Mr Spenda

              Kalau dua orang tu Hadi Awang and Tuan Ibrahim atau TG Haron Din, lain cerita lah.

              Reply
              • 14. drinho  |  March 10, 2016 at 8:50 am

                re: Mahfuz Omar = Mr Bean

                Mustafa Ali = Mr Spenda

                Apasal Hadi tak sack terus dua orang ini? At least bagi warning.

                Reply
            • 15. Mad Hatter  |  March 9, 2016 at 1:30 pm

              PAS can’t roll with UMNO. Satu mau suci the other mau scandal.

              Its like an angel wanting to sleep with the devil

              Reply
      • 16. shamshul anuar  |  March 9, 2016 at 10:34 pm

        Helen,

        Actually Malays has increasingly rejecting MCA or practically any Chinese candidates in Malay areas. MCA lost in Parit Yani. PAS won the seat. had UMNO contested, UMNO would have won with relative ease.

        Alor Setar was won by DAP. And DAP lost as Malays rejected Gerakan candidate. UMNO would have won the seat easily.

        It is a good sign actually. the days where UMNO does the dirty job while MCA sleeps is coming to its end. So if UMNO loves to concede precious seats to babysit MCA, Gerakan, UMNO is the real loser.

        Reply
        • 17. Helen Ang  |  March 9, 2016 at 11:00 pm

          re: “Alor Setar was won by DAP.”

          PKR

          Reply
  • 18. Akim  |  March 8, 2016 at 7:56 am

    Saya hairan mengapa MCA tidak mengkritik DAP sekuat kuat dan sebegitu selalu nya dan melakukan segala apa yang DAP lakukan bagi menarik undi Cina tsunami balik kepada MCA. Termasuk adakan pasukan Red Bean, menyeludup ke seluruh blog2 dan sosial media DAP mana yang boleh, atau mengadakan blog2, ekaun2 FB dan Twitter khas untuk mempropagandakan MCA dan melawan DAP.

    Mungkin sudah ada dalam Bahasa Cina tetapi saya tidak terbaca penulisan atau komen2 yang mengatakan ada nya langkah2 perang saraf (psychological warfare) terhadap DAP. Atau khas bagi menarik Cina yang berpendapatan rendah, pekebun2, penanam sayur, penjual ikan, pedagang2 kecil dsb nya yang kebanyakan nya menyokong DAP.

    Saya fikir wang bagi membiayai projek seperti itu tidak menjadi masalah kepada MCA. Mungkin pendirian angkuh bahawa mereka “high class, won’t stoop so low as to imitate DAP ways”. Bodoh lah jika begitu, sebab billionaire Donald Duck Trump pun “resort to gutter politics” di US, negara yang paling maju di dunia dan leading the polls in the US Presidential election primaries sekarang.

    Saya fikir tidak ada jalan lain bagi MCA melainkan menjawab setiap tuduhan dan hasutan DAP di setiap peringkat, dari peringkat Presiden ke peringkat Red Bean. Dan menuduh mereka kembali serta menghasut orang2 Cina supaya tidak menyokong parti yang telah menyebabkan pergaduhan kaum 13 Mei 1969 dan membawa kerugian besar dari beberapa segi.

    Reply
  • 19. tebing tinggi  |  March 8, 2016 at 8:38 am

    re, MCA tipu Najib .

    Melayu memang mudah ditipu ,senang ditipu dan selalu ditipu , salahkah mereka-mereka yang menipu ,atau Melayu memang bodoh.

    Melaju tidak pernah belajar dari kesilapan lalu.

    Reply
  • 20. cheng  |  March 8, 2016 at 8:47 am

    good writer always telling the truth , Nothing wrong with Her
    Chinese from China India from India Melayu is Tanah Melayu
    fair

    Reply
  • 21. Tehtarik  |  March 8, 2016 at 9:24 am

    Blame it on Hishamuddin for waving the keris. Since the keris waving episode, the chinese voters has associate the mca as eunuch, let alone voting for umno. Melayu mudah lupa. Not the chinese.

    Reply
    • 22. LT  |  March 10, 2016 at 12:57 am

      Nampaknya Malaysian chinese lebih bimbangkan keris Hishamuddin berbanding skandal sex dan tuduhan salahlaku dalam MCA. Tak pasti macam mana perasaan mereka bila lihat YDPA selaku ketua negara mencium keris setiap kali istiadat pertabalan.

      Reply
  • 23. Ayam  |  March 8, 2016 at 10:41 am

    The Chinese have wealth but not power. Malays have power but not wealth. History teaches us that those with wealth will eventually push those who had power alone.

    Reply
    • 24. Akim  |  March 8, 2016 at 2:07 pm

      Not citing valid historical cases? That’s only your opinion? If so, mine is definitely better. And I say …. I’ll avoid saying another harsh word so soon after shitting the “Fat” fellow earlier on.

      Reply
      • 25. Aku Melayu  |  March 8, 2016 at 10:20 pm

        The Chinese have wealth but their numbers are diminishing whereas the Malays have power and their numbers are increasing by leaps and bounds. In 10 years’ time, the Chinese will become insignificant and have no choice. What can you do, when you have no voice eh?

        Reply
        • 26. Kineas1067  |  March 9, 2016 at 3:22 pm

          This I couldn’t resist!

          “no voice”? In the greater scheme of things?

          In “10 years’ time” (given your timeline), it’s entirely possible that the Indonesians will be primus inter pares in the region, deferring only to an already ascendant China.

          What can you do then when “you have no voice” at the big table? Make common cause with the Indonesians to “gang up” on China? Or hope that Uncle Sam will be still around to enforce a Pax Americana in this part of the world? That would be infinitely preferable to a Pax Sinica….with connotations of “dwarvism” for the region!

          Reply
          • 27. What Is This  |  March 9, 2016 at 4:00 pm

            There you go again. I know you’re not Chinese. You’re one of those Indian Ram Chandran type hoping to see Malay vs Chinese erupting in this country. Nice try.

            Reply
  • 28. Kung  |  March 8, 2016 at 11:11 am

    RE: “Kata Liow dalam ucaptamanya tatkala menyambut genap 67 tahun penubuhan MCA: “The Chinese’s political power is severely divided, even as racist views and religious fanaticism plague the nation. Against such a backdrop, it is understandable that the Chinese community has begun to lose faith.”

    In his March 5 speech Mr. Liow Tiong Lai focused on ‘Realise Moderation, Build on Pragmatism.’

    He emphasized the importance of the One Belt One Road economic initiative of the mainland Chinese, how we should integrate with its objectives. Here, I wish to remind the younger MCA members of their Kuomintang foundation for the people, by the people: President Sun Yat Sen’s famous San Min Chu I Treatise.
    We are Malaysians. It is this nationalism we must embrace, even if we need to counter fanaticism in some aspects – there is no sacred peace on earth anywhere. I hope foremost that the leaders of all communities will work for a common integrated national school – and give leeway for racial differences. Thank you ladies and gentlemen.

    http://larouchejapan.com/japanese/drupal-6.14/sites/default/files/text/San-Min-Chu-I_FINAL.pdf

    Reply
    • 29. Helen Ang  |  March 8, 2016 at 11:35 am

      Interesting but your quote is not genuine.

      You’ve quoted Liow Tiong Lai in his March 5 speech titled ‘Realise Moderation, Build on Pragmatism’ as saying,

      “I hope foremost that the leaders of all communities will work for a common integrated national school. Thank you ladies and gentlemen.”

      The point you highlighted above, i.e. “a common integrated national school” implies that MCA agrees to Satu Sekolah. This would mean that MCA concedes to the abolishment of vernacular school. Clearly this viewpoint that you’ve attributed to Liow is suspect – it can’t possibly be that the MCA president said what you say he said.

      Furthermore, your copypaste is NOT found in the official text of Liow’s speech at the MCA website, http://www.mca.org.my/en/speech-by-dato%E2%80%99-sri-liow-tiong-lai-at-mcas-67th-anniversary-celebration/

      Whereas the ‘larouchejapan’ pdf link which you’ve provided us is the Doctrine of Nationalism by Dr Sun Yat Sen.

      You should authenticate and provide us the url of where you got the paragraph from.

      Reply
      • 30. Kung  |  March 8, 2016 at 11:44 am

        I am misunderstood Ms. Helen. The whole paragraph are my comments, not copypasted from Mr. Liow’s speech – which I read from your link provided in the post.

        Reply
        • 31. Helen Ang  |  March 8, 2016 at 11:48 am

          It crossed my mind that the comment could be yours.

          But when you concluded with “Thank you ladies and gentlemen”, the salutation gives the impression that it is a portion of some official speech.

          It’s not convention for a blog commenter to addresses fellow readers as “ladies and gentlemen” and to thank them ,)

          Reply
          • 32. Kung  |  March 8, 2016 at 4:09 pm

            This scholastic integration we are hoping for, only the cultured ladies and gentlemen can rise to the occasion.

            Reply
            • 33. Helen Ang  |  March 8, 2016 at 4:16 pm

              Obviously not LKS and his samseng son.

              MCA are better Chinese all around – and certainly much more decent – but they’ve been obliterated by the gutter party already.

              Reply
              • 34. The Dictator  |  March 8, 2016 at 4:36 pm

                What is really disturbing about this whole movie is that the Chinese, whether they are aware of it or not, they are shedding the very humanism that defines Chinese identity. The DAP brand of politics is a threat not only to the Malays but also the Chinese as well. If you care to look at the way Chinese behave now and before 2008 you would be shocked at the 360 degree turn.

                Reply
                • 35. HY  |  March 8, 2016 at 11:13 pm

                  nothing to do with dap, reality is the chinese r no more a threat, politically speaking, the chinese know tis, n the malay know tis.

                  Reply
            • 36. HY  |  March 8, 2016 at 11:06 pm

              mca is abt money, wat cultured r u talking abt? if u seriously wan 1 school, look for dap. they have no problem to lelong all the chinese school.

              Reply
  • 37. What Is This  |  March 8, 2016 at 11:59 am

    Where are the Dapsters ? Where are they ? They should come out in full force to hit Helen. But wait. Hold on. They can’t. This is the truth.

    Reply
    • 38. RINA  |  March 8, 2016 at 8:48 pm

      Cuba cari depa dalam video ni. Nampak tak?

      Reply
    • 39. Aku Melayu  |  March 8, 2016 at 10:24 pm

      The Chinese have wealth but their numbers are diminishing whereas the Malays have power and their numbers are increasing by leaps and bounds. In 10 years’ time, the Chinese will become insignificant and have no choice. What can you do, when you have no voice eh?

      Reply
      • 40. HY  |  March 8, 2016 at 10:57 pm

        we sit quietly n see u people fight.

        Reply
        • 41. Aku Melayu  |  March 9, 2016 at 2:18 am

          Before the Melayu fight, they will hentam the Chinese first. Remember what’s happened to ethnic Chinese in Indonesia during the revolution?

          Reply
          • 42. The Dictator  |  March 9, 2016 at 2:08 pm

            That’s the problem with these DAP and pro oppo people. They think the Malays will fight amongst themselves first. Of course the Malays will start fighting each other but only after they hit the Chinese first. They say what happened in Indonesia will not happen in Malaysia. They live in fantasy.

            Reply
  • 43. Zenda101  |  March 9, 2016 at 8:40 am

    In the Singapore Straits Times (http://www.straitstimes.com) today: “Zouk saga – Why DJ stopped playing”.

    It is strange how that “little red döt” continues to attract the rich and famous to an atmosphere of decadence, lechery, free-flowing beverages and sexily-attired males and females intent on having a good time…..

    The moralists haven’t weighed in on this.

    if it happens overseas, it is ok, lah…….

    Reply
  • 44. drinho  |  March 9, 2016 at 8:57 am

    Helen,

    No point lamenting about the past. Must the Chinese be forever indebted to Umno and MCA by voting them in every election?

    Reply
    • 45. Helen Ang  |  March 9, 2016 at 10:34 am

      They are woefully buta sejarah.

      To paraphrase a famous aphorism, those ignorant of history are doomed to repeat its tragedies.

      Reply
      • 46. drinho  |  March 10, 2016 at 8:49 am

        What tragedy will happen to the Chinese then?

        Reply
        • 47. Helen Ang  |  March 10, 2016 at 9:05 am

          Beware the ides of March.

          Reply
    • 48. The Dictator  |  March 9, 2016 at 2:15 pm

      The Chinese have had their chances and we didn’t take them. In 1946 when the Brits proposed the Malayan Union, which if implemented would have benefited the Chinese community and where were the Chinese leaders of that time ? They were nowhere to be found or heard. They kept quiet. They blew it, period. Then the Brits proposed The Federation and once again, what did the community do ? They stayed quiet and did nothing, so the foundations of the nation were being cast and they were left out, period. Simply put, we Chinese blew it, period.

      Reply
  • 49. Dr Abdollah Salleh  |  March 9, 2016 at 9:41 am

    Helen,
    I know that you are ribbing and nudging the Chinese in the hope that they wake up from their delusions. Alas, sometimes it feels like you are thrusting a blade into their (or rather our side, as culturally I am half Chinese, ‘Pu Liau Cing’, ‘Ching Tien Pu Hoey Cia” and ‘Pu Sing Ter Ren’ were and still are my all-time favourite songs). Not all Chinese are oblivious of their (our) heritage. Some of them (us) still remember how dependent they (we) were on the Malays and vice versa. The DAP (the ‘Jimmy Come Lately’) were not party to events preceding our independence. They ( or should I say we) cannot identify with the emotions, aspirations and motivations of the people then and how much sacrifices each side had to make. How they wish that the history was different wondering why the peninsular is named such and there were lands called federated and un-federated Malay States. As I shared with you before, how they (we Chinese) wish that our country is more like Taiwan, Hong Kong or Singapore.
    Somehow we need to undo the misrepresentation of reality created by DAP and their ilk. Should we leave this task to MCA?

    Reply
    • 50. Helen Ang  |  March 9, 2016 at 10:24 am

      re: “Should we leave this task to MCA?”

      MCA has failed.

      Reply
  • 51. thunder  |  March 10, 2016 at 1:35 am

    Sad indeed to see a once mighty and respectful component of BN has degenerated into a state of ‘hidup segan mati tak mahu’.and yet its leaders are not only ‘delusional’ of the party’s future survival but living in a world yg ‘terapong di-awang-awangan’.

    To get down to reality, MCA party leaders have to go for the jugular, ie an open heart surgery, if necessary. This means confronting its members with a referendum, to discourse once and for all its true path and struggle for the community, and above all to be or not to be in BN.

    Lets be honest, to continue in its present state, the party is not only facing a wipe-out come GE14 but worse of all unable to stem the drifting of wholesale Chinese voters into oppo territory.

    MCA members need to be reminded that to survive as a political party is not just a case of membership renewal and see you at Lee San Choon auditorium, but that it needs to win election seats to remain relevant. Unfortunately, to accomplish this it is increasingly relying on other components of BN but especially UMNO.

    Stay with your heart or stick with the status quo, not stay with your heart and stuff with the status quo. Sad to say this aspect has not been drummed into MCA members at all.

    Like Brexit in UK, MCA has to do its own MCAexit. Stick with the party but either support or stuff UMNO.That will show the true colors of the members credibility and integrity, and not hiding behind false facade and masquerade as we see now. Tell it straight to members that the MCA of today by and large is surviving on drip solution from UMNO. Hard to swallow but that’s reality check.

    So stick with the status quo, move out to neutral grounds for the next two years or camp-out with the oppo for good. Hopefully this referendum will not only give a do-or-die jolt to MCA and its members, but sincerely something positive will come out of it. One thing for sure Najib will heave a big sigh of relief, come what may.

    Reply
    • 52. Lousy.Engineer  |  March 10, 2016 at 8:58 am

      If the Chinese electorates at large don’t feel sad, why should you? Even Helen doesn’t feel sad.

      Reply
  • 53. drinho  |  March 14, 2016 at 6:59 pm

    re: Malaya kekal Tanah Melayu Bumi Islam kalau bukan kerana MCA

    Malaya kekal negara dunia ketiga kalau bukan kerana sumbangan ekonomi kaum bukan Melayu.

    Reply
    • 54. Helen Ang  |  March 14, 2016 at 7:23 pm

      ‘Kemajuan’ yang dibawa penjajahan kuasa barat memanfaatkan ekonomi kolonial, bukannya memberi faedah kepada orang tempatan (baca: Melayu kampung).

      Pemilik modal adalah omputih, contohnya Sime Darby, Guthrie Ropel, Harrison and Crosfield (Golden Hope), Eastern Smelting, etc.

      Tanpa kehadiran kaum pendatang, perkembangan Tanah Melayu tidak akan tersimpang lalu menjurus kepada sesetengah unsur tidak sihat seperti industri judi/kelab malam, kongsi gelap, candu (dan dadah), dsb.

      Budaya samseng dan kuning tidak memberi kemaslahatan kepada umat Islam. Daripada menjana kekayaan hanya bagi bangsa penjajah dan kaum pendatang, baik adab Melayu dijaga dan dilindungi daripada pengaruh puak kafir.

      Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

RSS TKO — Tranungkite

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Kalender

March 2016
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Pengunjung

  • 7,481,325 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: