Evangelista buat hal Maulud Nabi pula

January 24, 2013 at 9:43 pm 21 comments

Orang lain dilarang guna perkataan ‘Pulau Pinang’ hakcipta Lim Guan Eng untuk dikaitkan dengan apa-apa acara mereka tetapi dia pula mahukan semua sambutan, termasuk Maulidur Rasul peringkat negeri, supaya dikaitkan dengan dirinya.

LGEmaulidurRasul2

LGEmaulidurRasul

Maulidur Rasul disambut DAP dengan angpow

(2011)

http://www.wretch.cc/blog/teonieching/21608150

TeoNieChingMauludNabi

Posting awal:

Warning: Gory pictures inside

About these ads

Entry filed under: Papa DAPster. Tags: , .

Warning: Gory pictures inside Tiap-tiap hari BN dituduh mencuri

21 Comments Add your own

  • 1. A. H. Wan  |  January 24, 2013 at 10:30 pm

    Jamuan makan malam dan pemberian angpau sudah jauh terpesong dari tujuan sebenar Mulid-ur-Rosul – it is the right thing at the wrong place (event) though.

    Mulid-ur-Rosul bukan birthday party!

    Reply
    • 2. zueyusof  |  January 25, 2013 at 9:04 am

      Bila yang tak tahu menahu tentang sambutan Maulidur Rasul memandai-mandai, macam nilah jadinya. Salah muslim juga. Kita yang memberi mereka ruang dan peluang untuk ‘mempermain-mainkan’ agama kita. Nak harapkan DAPster untuk jaga sempadan, sensitif dengan agama kita? Jangan diharap… Kepada penyokong PR yang muslim, masih mahu pejamkan mata?

      Reply
      • 3. Helen Ang  |  January 25, 2013 at 11:01 am

        Mais dan Jais lah yang mengizinkan evangelista sesumpah bertudung sering naik-turun masjid kerana badan-badan penguatkuasa tersebut sendiri tidak peka.

        Reply
        • 4. Dr Nadzri  |  January 25, 2013 at 11:11 am

          Apa kena Mais dan Jais dgn P Pinang…?

          Reply
          • 5. Helen Ang  |  January 25, 2013 at 11:26 am

            (1) Pengomen zueyusof berpendapat [politikus pembangkang bukan Muslim apabila] “memandai-mandai, macam nilah jadinya.

            (2) zueyusof juga berkata: “Salah muslim juga. Kita yang memberi mereka ruang dan peluang untuk ‘mempermain-mainkan’ agama kita.”

            (3) “Nak harapkan DAPster untuk jaga sempadan, sensitif dengan agama kita?”

            Komen saya ialah membalas sentimen yang diluahkan zueyusof:

            (1) Betul kata beliau. Politikus yang memandai memberi angpow bagi meraikan Maulidur Rasul – gambar atas – ialah YB DAP di Selayang Teo Nie Ching yang naik-turun masjid di Selangor mula-mula dengan berpakaian kebaya pendek ketat ala pramugari SIA dan kemudiannya dengan bertudung.

            Sebelum ini Mais telah memberikan Teo Nie Ching surat amaran serta baginda Sultan murka terhadapnya.

            (2) Memang ia salah Muslim memberi mereka ruang dan peluang kepada politikus evangelista menggelar diri mereka Khalifah Umar Abdul Aziz, bertakbir apabila politikus evangelista (salah sebutan pun) mengucap sepotong ayat Quran, membiarkan mereka menggunakan rumah ibadah sebagai arena berpolitik

            (3) Dapster tidak boleh diharapkan untuk jaga sempadan dalam hal sensitiviti agama mahupun dalam hal beradab, berbudi bahasa serta menjauhi fitnah.

            Reply
  • 6. Ard (@AhmadAzhar)  |  January 24, 2013 at 11:05 pm

    Apa2 pun gambar tokong mesti kat depan :-)

    Reply
  • 7. kiasu  |  January 24, 2013 at 11:42 pm

    This is getting far too much….the muslims are being ridiculed by christians DAP. Such thing never happen before. Its happening now.
    Sikit demi sikit supaya penghinaan ke atas Islam menjadi kebiasaan kelak.

    Ang pau on Maulidur!!!? Amat memalukan.This is worse that ang pau in white envelope…and they were so trigger happy then to condemn

    Reply
    • 8. Helen Ang  |  January 24, 2013 at 11:50 pm

      My fault, I should have made it clear that while the Guan Eng photo is current, the Teo Nie Ching photo is from 2011. (I’ve just updated the body text above with the year caption to reflect this).

      The Perkasa white angpow episode was 2012.

      Reply
      • 9. kiasu  |  January 25, 2013 at 12:03 am

        Current or previous year photo, both events had occured and clearly reflects christian DAP’s agenda – to pluralize religion and god.

        Reply
    • 10. kiasu  |  January 24, 2013 at 11:58 pm

      Kerajaan Pakatan DAP ini sudah semakin gila. Manaala PAS semakin dianjingkan. Mungkin pada perayaan Deepavali dan Thaipusam, gambar MB Azizan pula akan diletakkan didepan sekali atas semangat Buku Jingga.

      Dihina terang2an dengan kata2 keji Patrick Teoh, PAS tidak berani menuntut Pakatan menghukum si rasis bongkak berugama kristian itu. Kenyataan maaf bangsat ini hanyalah untuk memperolok2 kan PAS.

      Walaupun dihina terang2an Majlis Syura oleh PKR Azmin dan Anwar, PAS hanya terkedu2 bersuara seperti tikus tersepit.

      Dengan izin Allah swt. parti munafik PAS ini akan kecundang teruk dalam PRU nanti kerana menggadaikan maruah Islam

      Reply
  • 11. I hate n'sync  |  January 25, 2013 at 12:08 am

    I have mixed feelings about the banners and buntings. The first thing I noticed when PR took over Selangor was the number of banners and advertisement of our new overlords, Khalid, Teo, Ronnie, Ean Yong, Teresa, etc… For a while I thought, why not, Mr. Tempeh and BN leaders did the same. Maybe the money is better spent at making all these public well wishes (Selamat Deepavali, Selamat Hari Raya etc…) than being wasted somewhere else. Setidaknya orang ramai pun kenal siapa tauke baru kita.

    Then things started to get really strange. I began to saw billboards carrying all sorts of political messages, i.e. the Syabas water issue, thank you messages to the rakyat for voting in Khalid & co. Row and row of buntings proclaiming the heartfelt gratitude of our politicians to the people – Terima Kasih di atas Kepercayaan Anda with the logo of Selangorku beneath it – in the FOURTH year after the last GE. Does anyone know what will happen to those programs under Selangorku IF PR loses?

    I sure hope they used their own party’s money for all these. Kalau BN buat itu salah guna duit rakyat. Kalau PR buat itu tak salah sebab Khalid Menteri Besar Selangorku.

    Reply
    • 12. Helen Ang  |  January 25, 2013 at 12:47 am

      null

      Reply
    • 13. Helen Ang  |  January 25, 2013 at 1:02 am

      I hate n’sync,

      The Subang Jaya banner thievery might interest you.

      null

      Full conversation with the twits can be viewed here.

      Reply
      • 14. I hate n'sync  |  January 26, 2013 at 10:32 am

        Well, you know where I am from. Recently, a banner with Teo Nie Ching and a (her?) baby contains the standard CNY greetings that included a second verse along the line of “our children’s future is in your hands”.

        Nice…

        Reply
        • 15. Helen Ang  |  January 26, 2013 at 10:56 am

          Like Hannah Yeoh politicizing her baby, sheeesh.

          Teo Nie Ching – who is the DAP deputy publicity bureau chief – got married in 2011 on Sept 11, coicidentally the 10th anniversary of 911. The Rocket The Star has the wedding picture.

          The MCA paper also reported in Nov 2012 that “Teo Nie Ching (DAP-Serdang) brought her four-month-old daughter to the Parliament lobby on Tuesday to stress the need to have a creche in Parliament”.

          Reply
  • 16. jonnymalaya  |  January 25, 2013 at 12:25 am

    Evangelista bikin hal atau Helenista yang bikin hal? :P

    Reply
    • 17. Helen Ang  |  January 25, 2013 at 12:51 am

      null

      Reply
  • 18. Atas Pagar  |  January 25, 2013 at 10:58 am

    Banting yang tertera “kerajaan PP” sepatutnya dilekatkan dibadan para kaldai tetapi bukannya pada badan lori angkut sampah.

    Apakah kerajaan PP sudah pokai sampai tak ada van/bas untuk kegunaan seumpama ini?

    Reply
    • 19. Helen Ang  |  January 25, 2013 at 11:06 am

      YB and kerajaan DAP pelik-pelik belaka. Cerita ‘Tong Sampah YB’ ini boleh dibaca di blog Cucu Tok Selampit.

      null

      Reply
      • 20. marhaeman  |  January 25, 2013 at 12:33 pm

        Cuba bandingkan tiga perkataan yang tertulis atas tong sampah (perdana, villa dan deluxe) dan Janice Lee. Kesimpulannya ialah high class YB berasosiasi dengan high class residents.

        Soalnya kalau bangunan seindah “villa perdana dan delux” tidak ada tong sampah macam mana dengan flat dan PPRT? Apakah YB Dap akan dermakan sebuah tong sampah untuk setiap perumahan awam?

        Reply
  • 21. Fariz  |  January 25, 2013 at 11:41 am

    Melihat pada lori tu, teringat pulak pada filem seniman bujang lapok.
    “New show…coming soon”

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Pengunjung

  • 5,007,330 hits

Kalender

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 345 other followers

%d bloggers like this: